Eritreeërs in Nederland werken niet

De minder geslaagde integratie van immigranten met een niet-Westerse achtergrond heeft vandaag door het SCP een extraspeciale verklaring gekregen: Met name Eritreeërs snappen vrijwel niets van een moderne samenleving.

Oorspronkelijke afbeelding: Pixabay

Deze en andere conclusies over Eritreeërs in Nederland staan in een vrijdag verschenen studie van het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP). De studie is gebaseerd op diepte-interviews met 26 Eritrese statushouders en 22 experts, die beroepsmatig of door hun betrokkenheid zicht hebben op de groep. Door hun onbekendheid met vrijwel alle aspecten van een moderne samenleving als de Nederlandse en door de taalbarrière hebben de Eritreeërs weinig succes met de Nederlandse instanties. Ze vinden dat ze te weinig ondersteuning krijgen en bij de instanties bestaat het beeld van een passieve, weerbarstige en moeilijk te activeren groep, zo meldt het ANP. Volgens het onderzoek zou de groep Eritreeërs wel degelijk bestaan uit vaklieden, zoals gerenommeerde bakkers en ervaren meubelmakers. Of er ook enkele talentvolle apothekers en andere geleerden tussen zitten vermeldt het rapport niet.

Het is toch tekenend dat migranten, beweerdelijk de ‘oorlog en armoede ontvlucht’, in ons land niet verder komen dan “ik niet begrijp en ik niet wil”. Natuurlijk: zij hebben niet alleen een flinke reis gemaakt door vele landen teneinde hier neer te strijken, maar vooral ook een tijdreis vanuit de late middeleeuwen naar de moderniteit van nu in het Westen. Het gevolg is dat zowel de Eritreeërs als de Nederlanders -en het Westen in het algemeen- ongelukkig zijn met de situatie: Nederlanders weten geen raad met die mensen en zijzelf hebben waarschijnlijk meer dan heimwee. Dat zij armoede en geweld ontvluchten is niet vreemd, maar dat de samenwerkende naties onder de paraplu van de VN niet verder komen dan een vodje papier, te tekenen in Marrakesh, is ronduit treurig. En dan staat er op dat vodje ook nog dat migratie geweldig fijn is voor iedereen, terwijl hier op iedere straathoek blijkt dat dit niet zo is. Dat hoeven we echt niet onder stoelen of banken te steken en laten we elkaar vooral niet wijsmaken dat een maatschappij ‘maakbaar’ is. Een maatschappij ontwikkelt zich op basis van fenomenen die zich voordoen en het fenomeen ‘migratie’ had gemakkelijk voorkomen kunnen worden, namelijk door de natiegrenzen te respecteren.

De situatie is nijpend en vergt een ‘deltaplan’. Hopelijk zien alle ‘sjologen’ en politici op de linkerflank nu snel in dat in ieder geval de Westerse wereld overwoekerd wordt door mensen die ineens beseffen dat ze op het verkeerde moment op de verkeerde plaats terecht zijn gekomen. Ze begrijpen niet hoe een moderne maatschappij werkt en zullen vanuit hun eigen culturele omgeving moeten proberen die moderniteit in te halen. Dat vergt inspanning en offers. Wanneer zij die inspanningen niet in het land van herkomst wilden opbrengen, dan kunnen we niet aannemen dat zij dat hier wel zullen doen. Ook dat maakt dat zij zich tot de consumptie van de lusten zullen beperken en de lasten aan de autochtone burgers laten.

In de moderniteit moet gewoon gewerkt worden of het nu oorspronkelijk Eritreeërs zijn, of niet.

 

Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
5 jaren geleden

“Eritreeërs in Nederland werken niet”.

***De minder geslaagde integratie van immigranten met een niet- Westerse achtergrond heeft vandaag door het SCP een extra- speciale verklaring gekregen: Met name Eritreeërs snappen vrijwel niets van een moderne samenleving.** ( Aldus Ton Nijhof)

De kern van de zaak, is zoals de heer Ton Nijhof dat omschrijft, is het politieke aspect van de incompetentie van ook deze regering. Immers: Er is geen enkele kennis van “demografische diversiteit” én voordat “men” ook Eritreeërs in Nederland toe laat, is er geen selectie geweest dat de geschiktheid aanwijst.
De conclusie van Nijhof is juist:” ***Ook dat maakt dat zij zich tot de consumptie van de lusten zullen beperken en de lasten aan de autochtone burgers laten.”***
Maar, zijn het dan geen zielige mensen, zoals de P.v.d.A. altijd als “sentiment” gebruikt.
Immers: Ir Diederik Samson, de activist, zei ,bij zijn aanvaarding als Partijleider, van de Partij van de Arbeid, “Dat “WE”, de partijleden, ons verantwoordelijk voelen voor alle armen in de wereld”. Hoe mentaal ziek is hij en heeft hij gebrek aan “demografische kennis” om dergelijke absolute illusoire stellingen te poneren?
Dat die zelfde partijleden nu voor de kosten opdraaien zijn “ze” zich kennelijk niet bewust.
Ik heb al zo vaak geschreven en gezegd.” De domheid is de kurk waarop de politiek drijft.
Dit “statement” is zeker van toepassing op Diederik Samsom.
Begrijpt nu iedereen waarom de chaos haar symptomen nu prijs geeft?