Hoe vrouwe Justitia uit het lood geslagen wordt.

Politiek zou, in het ideale geval van een goed functionerende rechtstaat, een kleine rol in onze samenleving moeten spelen maar krijgt gewicht wanneer van nijd borrelende activisten zichzelf overtuigen dat er veel op het ideologische spel staat.

Afb: pixabay

Conservatieven zijn van nature individualistisch en hebben geen behoefte aan de hersenloze collectiviteit van de opgewonden linkse kudde. Daarom gaat de grote zwijgende massa al jarenlang niet stemmen, “want dat maakt allemaal toch niets uit”, en krijgt vervolgens een ‘oor aangenaaid’ door de tirannieke activistjes die uit voorzorg ook al het referendum onderuit hebben gehaald.

De vlucht in de socialistische collectiviteit leidt ertoe dat links veelal wèl gaat stemmen en altijd wel te vinden is voor een demonstratie (‘actie’ in het commie-vakjargon). Niet omdat zij daarvan zo intens gelukkig worden, maar omdat goede salonsocialisten elke dag boos wakker worden omdat zij zich vast hebben voorgenomen dat zij slachtoffers zijn van een kosmisch complot. Omdat zij solide culturele ankers, zoals familie of religie die ons door de eeuwen heen vastigheid hebben gegeven in moeilijke tijden, moesten inleveren van Big Brother voor linkse politieke mantra’s hopen zij daarin hun ‘seculiere religie’ te vinden. En daar houden zij star aan vast, want salonsocialisten hebben zichzelf wijsgemaakt dat zij een ‘goddelijk recht’ hebben om de wereld te regeren en iedereen die daaraan tornt moet het ontgelden, ook al is die pijnlijke situatie tot stand gekomen op democratische wijze.

In de USA was de mateloze arrogantie in 2016 onder linkse pers en politici stuitend, niet alleen omdat zij overtuigd waren van dat ‘goddelijke recht’, maar ook omdat die hysterische bende in feite elkaar wijsmaakte dat elke dag op weg naar de – niet te verliezen – verkiezingen weer mooier was dan de vorige. Dan is het niet eenvoudig om van de ene op de andere dag te moeten accepteren dat zij zich deerlijk vergist hadden, maar ook om plots aannemelijk te maken dat de ene dag nog rampzaliger was dan de vorige. Zou dat eventueel iets kunnen zeggen over hun gebrek aan goede trouw?

Het lijkt er sterk op want ‘plots leven wij in buitengewoon gevaarlijke tijden met uitzonderlijke dreigingen voor onze samenleving’ (lees: Trump president en de Democraten in de oppositie), reden waarom de tijd is aangebroken voor een nieuw (totalitair) bewind dat volledig gepolitiseerd dient te zijn en waarin alle individualiteit wordt geüsurpeerd door de (totalitaire) politiek’. Liever gezegd  h u n   politiek waarvoor George Orwell al zo lang waarschuwt.

De voor de hand liggende linkse conclusie na Trump’s overwinning was uiteraard dat ‘alles wat hen was aangedaan’ onwettig is en dat afgezien van die onwettige president ook de benoeming van een nieuwe raadsheer in de Supreme Court onwettig is – en alles wat daartussen is gepasseerd van ‘Parijs’ tot ‘Iran’- en dat de Senaat nu ook een ondemocratisch orgaan is, dat moet worden afgeschaft. Dan volgen vanzelf alle andere constitutionele staatsorganen, totdat de staat is uitgemergeld tot het niveau van een nachtportier die het licht uitdoet zodat Big Brother’s chaos de macht kan overnemen.

De linkse psychologische druk op de samenleving moet daartoe niet aflaten in Trotski’s concept van ‘de permanente revolutie’, zoals wij in Nederland ervaren in de dagelijkse agitatie van GL, PvdA en D’66. Of die zich nu manifesteert in de illusoire ‘opwarming van de aarde’ – danwel: de ‘klimaatverandering’ omdat de atmosfeer slechts 0,9°C is opgewarmd in de laatste anderhalve eeuw – of zoals nu in het Dokkumse Pieten-proces waarbij een onscrupuleuze PvdA burgemeester, in haar permanente ideologische verstandsverbijstering, instrumenteel was.

Ik schreef hierboven over de linkse politisering van de maatschappij, zelfs van Sinterklaas en Zwarte Piet; die speelde echter in Dokkum geen enkele rol: Het gaat de Friezen erom dat zij – geheel te goeder trouw – niet accepteren dat een oudvaderlands kinderfeest wordt verpest door ideologische nihilisten die onze cultuur en historie weg willen schrijven. Dezelfde geintjes halen de minkukels van DENK uit en de geestelijk gestoorden van de ‘grauwe eeuw’, allen uiteraard gefinancierd door de belastingbetaler.

De volgende, volledig ideologisch gemotiveerde, stap is dat Big Brother de Friezen keihard ‘aanpakt’, daarbij volledig voorbijgaand aan hun voornoemde bonafide motieven, door de zaak onnodig verder te politiseren en met het recht op demonstratie de stok te vinden om de hond te slaan. Voor Big Brother neemt hier het gepolitiseerde O.M. gaarne de honneurs waar met een inzet die volstrekt omgekeerd evenredig is aan de inzet van het O.M. bij veel ernstiger zaken…. Nederland op zijn smalst!

En dat terwijl er geen enkele sprake is van enige juridische urgentie maar wèl van politiek gemotiveerd opportunisme; dat is dan stap twee. Stap drie is de onscrupuleuze medewerking van de pers, ditmaal in de eenzijdige berichtgeving van de NOS en in de miesche persoon van de heer Huys met zijn smakeloze en principeloze manipulatie van Jennie Douwes en haar advocaat in strijd met al zijn eerdere toezeggingen.

De laatste stap in dit politieke proces zou, als kers op de totalitaire taart, aan de rechterlijke macht zijn door het moreel-corrupte O.M. te volgen en evenmin aandacht te schenken aan de ware motieven der ‘vrije Friezen’. De eerdere brutale manipulatie door zittende en staande magistratuur in het Wilders proces doet het ergste vrezen.

 

 

 

Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties