Sovjet Unie 3.0

Op een regenachtige zaterdag eind september werd een herdenkingsdienst gehouden in Gorssel. Een week daarvoor was een neef van mij tijdens een fietstocht aan een hartaanval overleden. We kwamen elkaar op de gebruikelijke Indische verjaardagen tegen tot onze wegen begin van de jaren ´70 scheidden. Je zou kunnen stellen dat we elkaar niet kenden, maar wel herkenden. Dat bleek tijdens die herdenkingsdienst. Daar, in die Protestantse kerk werd door collegae, familie en schoolvrienden een beeld geschetst van een man die ik dacht te kennen. Een beeld van een fatsoenlijke, integere, empathische, betrouwbare, loyale en vakkundige man die een sieraad was voor gezin, familie en medisch wetenschap.

Waarom start ik dit artikel met die beschrijving van de pas overleden jonkheer Dr. Alexander Ferdinand Willem Barnaart, orthopedisch chirurg in ruste? Omdat ik die sieraden niet meer herken in de politieke wereld om ons heen. Wanneer de achterliggende 10 jaar door een ongekleurd prisma wordt bestudeerd, kan niet anders worden vastgesteld dan dat de partijpolitiek in het Westen afgedaald is naar een dieptepunt. Relatief, omdat niet te voorzien is in hoeverre politici nog meer streken in de partijzak hebben.

Afb: wikimedia-commons

Wanneer de USA in politieke zin nog steeds geacht wordt het westerse voorbeeld te zijn, dan is het niet verwonderlijk dat de EU en diverse Europese lidstaten gelijksoortige middelen en instrumenten gebruiken om tegenstanders en criticasters te neutraliseren, monddood te maken en uit te manoeuvreren. In de USA is het gebruik van politieke corruptie, laster, imagoschade, karaktermoord d.m.v. framen[i], afluisteren, internet inbreuken, eenzijdige vrijheid van meningsuiting, demonstratie en pers, nepotisme, lekken van gevoelige en geclassificeerde informatie, manipuleren van (sociale) media m.b.v. nepnieuws, dagelijkse kost. De gecombineerde veiligheidsdiensten die de Amerikaanse burger zouden moeten beschermen tegen externe dreigingen is een binnenlands gevaar geworden. In acht jaar Obama zijn ze zodanig moreel afgedwaald dat ze uit een misplaatst gevoel van rechtvaardigheid denken als rechter, jury en scherprechter te kunnen optreden. Politici en politieke partijen die ondersteund door media outlets als CNN, ABC, NBC, New York Times en Washington Post hun zaak in de rechtbank van de publieke opinie willen uitvechten Het komt dagelijks voorbij. De Kavanaugh zaak is het beste voorbeeld dat m.b.v. de beschreven instrumenten geprobeerd wordt om het beleid van een zittende regeringsploeg te frustreren en het terugstappen van Brett Kavanaugh zou een overwinning zijn voor het laag bij de grondse optreden van de Democratische Partij.

Wrang is het dat de liberale Goedmensch zich voortdurend op de borst klopt dat hij of zij zich doorlopend binnen fatsoensgrenzen beweegt en daarom anderen denkt de maat te moeten nemen. Niet beseffend dat voortdurend termen als racisme, discriminatie of nepnieuws in de strijd worden geworpen als de boodschap van anderen hem of haar niet bevalt. Vervolgens wordt de boodschapper m.b.v. meerdere instrumenten kalt gestellt. Hoe dat in zijn werk gaat is in de USA bijna dagelijks te zien. You are guilty untill proven innocent is de hedendaagse lijfspreuk van de Democratische Partij en natuurlijk geldt dat alleen voor niet-liberale personen en organisaties die niet het Gutmensch etiket op het voorhoofd hebben.

De ontwikkelingen in de USA hebben aangetoond dat KGB praktijken dagelijkse kost zijn geworden Overtrokken? Bestudeer de berichtgeving in de gevestigde media van de afgelopen 10 jaar en toets die op de bovenbeschreven instrumenten. Kijk naar de activiteiten van de Veiligheidsdiensten in de Obama Periode. Kijk naar de handelingen en maatregelen van Obama tijdens zijn achtjarige regeringsteneur. Kijk naar de mensen die op regeringsniveau hun bedenkelijke praktijken hebben kunnen uitvoeren. Kijk hoe ernstige misdrijven op naam van leden van de Democratische Partij en aanhangers van diens gedachtegoed door (sociale) media structureel genegeerd of op zijn best in de marge op een van de talrijke binnenpagina´s in kleine letters vermeld worden en die van Republikeinse politici worden uitvergroot op de voorpagina´s. Verblind door anti-Trump sentimenten verstrekt een groot deel van de (sociale ) media geen informatie meer, maar is afgedaald naar het niveau van riool journalistiek. Een propaganda instrument voor alles wat neigt naar de belangen van links en activisme. Kijk naar politici aan beide zijden van het politieke gangpad die zich bezig hebben gehouden met graai praktijken. Kijk naar de manier waarop conservatieve politici fysiek en virtueel bedreigd worden door activisten die worden opgehitst door onverantwoordelijke liberale politici. Politieke bedrijven heet dat dan.

Als mijn neef zijn patiënten, familie, vrienden en collegae op dezelfde manier had behandeld als de huidige politieke generatie, zou hij binnen en buiten de familie kring al snel uitgekotst zijn. En hij niet alleen. Iedereen die zich zou bedienen van dezelfde praktijken die politici tegenwoordig hanteren om op het pluche te kunnen genieten van de status die ze hebben, zou allang door de samenleving uitgestoten zijn. Niet westerse politici. Hoofdschuddend bekijken weldenkende mensen hoezeer de trias politica door het gedrag van de hedendaagse functionarissen aan het verloederen is. Hoezeer normen en waarden die gedurende millennia gestalte hebben gekregen, naar de vaantjes gaan.

Sovjet Unie 3.0, niet op het territoir van Rusland en welwillende buurlanden, maar gewoon in de USA en een deel van de Europese Unie. Het trieste is dat personen en organisaties in dat segment niet door hebben de eigen glazen in te gooien. Of wellicht beseffen ze het wel, maar boeit het ze niet. Het doel heiligt de middelen en het doel is een lang verblijf op het pluche.

.——————————————-

[i] Het gebruik van verzonnen bewijzen om een ​​onschuldige man of vrouw schuldig te laten lijken.

 

Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
charlef
5 jaren geleden

Het volk is dom en moet dom gehouden worden. Volgen alleen de gevestigde media. Als je naar het pandemonium kijkt tijdens de Franklin en McCain herdenkingsfdiensten wordt je misselijk. Tegenwoordig krijgen C artiesten die anti -Trump teksten rondstrooien een podium. Mensen beginnen pas te schreeuwen als het te dichtbij komt. In de straat, bij de buren en uiteindelijk in het eigen huis. Dan is het te laat en wijzen ze huilend naar politici die ze zelf in het zadel hebben geholpen. Laten ze maar lekker doordromen Ab.

5 jaren geleden

Recht voor zijn raap, mijnheer Brantz.
Maar vergeet vooral niet de zelfgenoegzaamheid van grote groepen middenklassers die gevoed en verblind door de publieke omroep en MSM de realiteiten van de dag missen.
Voor hen is Trump de fascistische dweil die alles afbreekt wat “wereldleider” Obama met zoveel moeite heeft opgebouwd. Nederland ( en West Europa ) wordt kapot gemaakt door extreme en ultra-rechtse figuren als Wilders en Baudet. Van islamisering en het gigantisch potentieel gevaar dat ons te wachten staat weten ze niet. Als ze erover horen, van mij in de familiekring, ben ik op z’n minst een fantast of heb ik me laten inpakken door Nazi’s.
Struisvogels, ze willen het niet weten of horen, na hen de zondvloed.
Fatsoenshalve bezoek ik de verjaardagen en jubilea, luisterend naar enthousiaste voetbalverhalen en -analyses en andere flauwe kul.
Je bent stil geworden Ab zeggen ze me. Ja, van wanhoop denk ik dan.