Kunnen Baudet en Wilders de Haagse kar uit het linkse moeras trekken?

De versplinterde Nederlandse politiek onttrekt zich volledig aan iedere democratische controle; brutale ideologen mogen ongestoord de warmtepompen- en windmolen-industrie de lucratieve bal toespelen, uiteraard op fenomenale extra-kosten voor de nietsvermoedende kiezer. Het Haagse Kartel kabbelt, onaantastbaar na de ‘afschaffing’ van het lastige referendum, vredig verder. Als wij niet oppassen, halen zij de rit nog tot 2022.

Afb: pixabay

Het absolute hoogtepunt van het begrotingsdebat was dat Penthouse met een vuurrood hoofd van nijd liefst Wilders wilde vermoorden en dat Dijkhoff, tactisch heel slim, het op bewonderenswaardige wijze uren lang volhield om – vanuit strafrechtelijk oogpunt bezien – klinkklare onzin te debiteren zonder dat het woord ‘dividend’ viel. Veel geblaat, weinig wol.

Waar er eventueel beweging in de vastgeroeste Nederlandse verhoudingen kan komen, ten goede maar ook ten slechte, is in een parallelle ontwikkeling met die in de USA waar de Democratische elite – zeg onze PvdA en D’66 regenten – meer en meer in de verdrukking geraakt ten faveure van de extreem-linkse vleugel die nog ‘nat achter de oren is’ en zichzelf de Democratic Socialists noemt. Dat is de generatie der ‘millennials’ die dankzij het verloederde onderwijs – zowel in de US als hier – geen spoortje van algemene ontwikkeling noch historisch perspectief hebben, maar ‘geïndoctrineerd’ zijn met linkse ideologie. Zij zijn bij ons terug te vinden in G.L., in een ontwikkeling die wij in de US al eerder hebben gezien aan de conservatieve kant in 2010 toen de Tea Party vleugels kreeg en de Republikeinen terugbracht in het House of Representatives. Dit leidde tot broedermoord op de gevestigde macht en invechten op ongekende schaal, resulterend in de ultra conservatieve House Freedom Caucus, die in Nederland geen equivalent heeft, maar in feite lijnrecht tegenover G.L. zou komen te staan. Deze onafhankelijke conservatieven zullen nu de rijen snel moeten sluiten met Trump om te voorkomen dat, conform de trend, de ‘midterms’ leiden tot verlies van de regering en een greep naar de macht van Big Brother middels deze ‘millennials”.

De Republikeinen hebben de sterke economische groei weliswaar aan hun zijde in de komende tussentijdse verkiezingen in november, maar onderlinge messentrekkerij in de Democratische partij kan samenvallen met het fenomeen dat in de US de regerende partij traditioneel ‘inlevert’, waarna er een ongelooflijke chaos dreigt als de linkse extremisten dominant kunnen worden (en dat zou overslaan naar ons). Daarmee zou Trump niet alleen de meerderheid in’ the House’ verliezen, maar de Democratische oudgedienden zouden de macht in de DNC ( Democratic National Committee) verliezen aan de doldwaze extremisten die geen echt programma hebben, maar wèl overal tegen zijn en daarbij levensgevaarlijke dingen roepen. Zoals de vurig gewenste ‘impeachment’ van Trump – waar de wettelijk vereiste bijbehorende misdaad desnoods wel weer verzonnen wordt – en een onbetaalbaar minimumsalaris dat tot enorme werkeloosheid gaat leiden plus gratis gezondheidszorg die zelfs de US absoluut niet kunnen betalen en de afschaffing van I.C.E. ( Immigration & Customs Enforcement), waarna er een Latijns Amerikaanse vloedgolf het land binnenstroomt en de US binnen de kortste keren een derde wereldland worden, maar wèl allemaal lid van de Democratische partij!

Dit zou – in een sterk gesimplificeerd model – vergelijkbaar zijn met een explosieve toename van het aantal zetels van G.L. in de 2e Kamer, waardoor een communist als Duyvendak het in feite voor het zeggen zou krijgen en van de ene op de andere dag een paar miljoen – liefst Islamitische – Afrikanen lid van G.L. en ereburgers van Amsterdam en omstreken maakt. Dit voorbeeld is nogal gezocht, maar veel hangt ervan af of Trump zijn kiezers kan motiveren om in vergelijkbare groten getale te gaan stemmen als de dolgedraaide linkse activisten, want die funeste Amerikaanse S.J.W. praktijken tenderen snel wortel te schieten bij D’66 en G.L. en de linkse infiltratie van ons (hoger) onderwijs staat ervoor garant dat er veel te veel naïeve jongens en meisjes met glazige oogjes op de stroop van marionet Yasser Feras en diens ‘puppetmaster’ Duyvendak blijven afkomen.

De slinger van de historische klok zal waarschijnlijk niet zover doorslaan, zeker niet in Nederland en gelukkig doen Baudet en Hiddema samen goed werk voor de democratie, maar het gaat toch gevaarlijk in de richting van Utopia als de Amerikaanse kiezers de komende ‘midterms’ zien als een intern referendum voor de Democratische partij en dat uitstraalt naar ons socialistische landje.

Wat, bij gebreke van een Trump in Nederland, ons politieke landschap lijkt te kunnen bepalen is de eventuele synergie tussen een stabiele PVV en de sterk opkomende FvD, die samen al voor (meer dan) 30 virtuele zetels goed zijn. ‘Solo’ zullen zij door het Haagse kartel in het dwangbuis gestoken worden van het cordon sanitaire waar Wilders al slachtoffer van is geworden, zoals LePen in Frankrijk. Samen zijn zij echter een potentiële katalysator voor het droogleggen van het moeras van het Haagse Kartel, maar beide partijen lijken een ‘one man show’ te zijn. Dat roept de vraag op of er een ‘compatibilité d’humeurs’ kan bestaan, een basis voor verstandige politieke samenwerking tussen Baudet en Wilders en de cultuur der beide partijen die elkaar eventueel kunnen aanvullen als ‘piano en viool’, anders verandert er nooit iets.

Daarbij is het zaak dat de ‘verlinkste’ VVD naar zijn ‘roots’ terugkeert, want Rutte heeft de partij ver voorbij het midden naar links geduwd. Gelukje bij een ongeluk is dat Rutte ook ruim voorbij zijn houdbaarheidsdatum lijkt te zijn en als Buma dan ook nog vervangen wordt door een echte ‘kerel’ als Mona Keizer is er wellicht hoop dat de linkse tendens, zoals belichaamd in G.L., wordt gestopt en er hier ook eens de bezem doorheen gaat.

 

Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
5 jaren geleden

Hopen het beste, maar tegen de voortstuwende wereldorde (uitspraak van Maarten Zweers)
Is niets te beginnen; een soort hogere macht die de grote poppenspeler is. Je mag het de goddelijke voorzienigheid noemen.

Campert
5 jaren geleden
5 jaren geleden

Joost Niemoller ()
21/09/2018 22:53

**Dat gemiespel en dat gehoonlach van het parlement als ⁦‪@thierrybaudet‬⁩ essentiële vragen aan de orde stelt over het disfunctioneren van de democratie. Deze mensen zien echt niet in welke Haagse nepwereld ze leven. youtube.com/watch?time_con…**

Het bovenstaande kreeg ik hedenmorgen toegezonden.
Het bericht is duidelijk. En…….. de verontwaardiging wint gelukkig steeds méér terrein.

En……””Kunnen Baudet en Wilders de Haagse kar uit het linkse moeras trekken?” Ik hoop het……… maar ….. “de wens is de vader van de gedachten”.?

Ik heb de uitzending gezien. Niets nieuws. In 1930, zei Dr Wirh, in de Rijksdag Duitsland, “ Het Parlement is niet ziek omdat dictatoren het bedreigen, maar dictatoren dreigen omdat het PARLEMENTARISME FAALT.” ( Dat was dus in 1930.)

De uitstekende argumentatie van de Heer Dunki zal ” misschien”iets bijdragen……… maar, ik ben bang dat de aan het Pluche klevende parlementariërs, en door Rutte hen een deel van de macht voorzien, het geschrift van Niemoller helaas “de realiteit ” is, en de burger daaraan niets kan veranderen………. Immers: De betekenis van mijn eerdere statement,” de domheid is de kurk waarop de politiek drijft, is impliciet in de zin van Niemoller “verwerkt”.
IK denk dat de volgende zin van Dunki “wishful Thinking” is:” **Daarbij is het zaak dat de ‘verlinkste’ VVD naar zijn ‘roots’ terugkeert, want Rutte heeft de partij ver voorbij het midden naar links geduwd.** Immers:
Mark Rutte’s interesse is “uitsluitend op de macht gericht” in de hoop het “nepotisme” goed de kunnen verkopen en het “opmaken” van belastinggelden door deze te schenken aan de Europese Unie, zonder dat Nederland daar beter van wordt. “Verdeel en heers”, het al oude adagium blijkt ook te werken. Rutte heeft “geschiedenis” gestudeerd……..!!

Mr dr, Thierry Baudet en de heer drs Geert Wilders worden beide gewoon uitgelachen in het Parlement en dat tekent de sfeer en “het niveau”.
Het enige dat zou helpen is………. dat de kiezer de juiste keuze maakt en ook begrijpt dat er DAN pas veranderingen kunnen komen.
Dat de bezem door de Tweede Kamer moet is zéker noodzaak……….. !!