“Hold my beerenburg…”

Vijf dagen. Vijf. Dat is het belachelijk hoge aantal dagen dat de rechtbank heeft uitgetrokken voor de zaak tegen de 34 Friezen, die voorafgaand aan de Sinterklaasintocht in Dokkum in 2017 de A7 bij Oudehaske blokkeerden om te voorkomen dat een groep anti-Zwarte Pietterroristen de historische Elfstedenstad zouden bereiken en de intocht zouden verstoren.[i]

Afb: Freaky Fries / wikimedia-commons

De term ‘anti-Zwarte Pietterroristen’ is opzettelijk als zodanig geformuleerd. We hebben hier niet te maken met een keurig groepje politiek correcte demonstranten met een sandwichbord en een spandoekje, nee: we hebben hier te maken met een groep kwaadwillenden, die aantoonbaar bereid zijn tot het gebruik van geweld om hun doel te bereiken, zoals al bleek in de Slag om Maassluis bij de Sinterklaasintocht in 2016, die tot een slordige 200 aanhoudingen leidde.[ii] In een Facebookbericht riep Grauwe Eeuw-voorman Michael van Zeijl op om Sinterklaas te doden tijdens de intocht in Dokkum. “Dubbele prijs als alle Kinderen bedekt raken onder hersenen en botsplinters”, aldus Van Zeijl, “Zo zijn we voorgoed van dat feest af”. Dat werd later door hem afgedaan als “een grapje”, wat schier onmogelijk is: deze linkse subversieve elementen maken namelijk helemaal geen grapjes. 200 aanhoudingen in Maasluis spreken voor zichzelf. Zulk gespuis hoort niet los te lopen, maar veilig achter slot en grendel te zitten.

Het blijkt echter dat onze beweerde veelgeprezen, doch zelfbenoemde ‘democratische rechtsstaat’ behoorlijk aan erosie onderhevig is: de democratie wordt in ‘het hart van de democratie’ zelf de nek omgedraaid, de uitleg van ‘democratie’ is verworden tot ‘de dictatuur van de schreeuwende minderheid’ en het vertrouwen in de rechtsstaat – en de rechterlijke macht in het bijzonder – zakt door een aaneenschakeling van slappe en laffe vonnissen tegen onder meer dronken doodrijders, een corrupte politietop en het meegaan in een reeks eisen door types als Volkert van der Graaf steeds opnieuw naar peilloze dieptepunten, waarbij het gevoel van rechtvaardigheid van de Nederlandse staatsburgers ernstig wordt ondermijnd. Dat gaat er echt niet beter op worden door maar liefst vijf dagen uit te trekken tegen een groepje daadkrachtige Friezen, terwijl er stapels belangrijker zaken om aandacht van het OM schreeuwen en de rechterlijke macht toch al overbelast beweert te zijn.

Natuurlijk is het eenvoudig aantoonbaar dat de Friezen hebben gehandeld in strijd met de wet – het is echt verboden om een snelweg te blokkeren, daar heb ik geen vijf dagen voor nodig – , maar met hun actie (die – in tegenstelling tot de acties van de anti-Zwarte Pietteroristen – alleen maar als ludiek kan worden beschouwd), hebben ze naar alle waarschijnlijkheid wel een gruwelijke aanslag en een enorme rel met een navenant aantal aanhoudingen weten te voorkomen.Tegen elk vonnis dat zwaarder is dan “Schuldig zonder strafoplegging” dient dan ook meteen hoger beroep te worden aangetekend. Zij verdienen met hun daadkrachtige optreden juist een lintje en geen straf. Het zijn opnieuw de verkeerden die voor de rechter mogen verschijnen.

————————————————————–

[i] http://sta-pal.nl/2017/11/slag-om-dokkum-2017/

[ii] http://sta-pal.nl/2016/11/slag-maasluis-2016/

 

Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Hein
5 jaren geleden

Zijn demonstrerende boeren of truckers die snelwegen blokkeerden weleens vervolgd?
Klassenjustitie wbt de “slachtoffers” of “het doel van de actie”?
“Ik stond ook toevallig in die file en ik kon ook geen kant op”.

Lars024
5 jaren geleden

Zo’n volkomen terechte column dat m’n bloed gaat koken van de bananen-monarchie die Nederland is geworden.

Zum kotzen die achterstelling van patriottische gezond-verstand Nederlanders (hulde aan de Friezen) in vergelijking met de bevoorrechting van dat stelletje extreemlinkse doodzieke treitergasten.

#MetenMetTweeMaten #KlassenjustitieNL #Pakjelandterug

@Idverzet