Groeten uit Limburg…

De politie in Limburg heeft excuses aangeboden aan een vrouw die in december 2016 werd verkracht door een tbs’er op onbegeleid verlof. De toen 21-jarige Susanne uit Venray werd tijdens de verhoren rond haar aangifte zwaar onder druk gezet door twee zedenrechercheurs die haar niet geloofden. Dat schrijft de Volkskrant.

Politie

Afb: Pixabay

Uit het verhaal dat de vrouw aan de krant vertelt, blijkt dat de rechercheurs haar verklaringen in twijfel trokken en voortdurend vroegen of ze haar aangifte wel wil doorzetten. “Soms is dit ook een schreeuw om aandacht. Of dat er geestelijk iets aan de hand is”, stelde een van hen. Ook werd haar gevraagd: “Wat voor ervaring heb je met pijpen? Je zegt dat de penis slap was, maar je gaat toch kokhalzen. Doe eens voor? Hoe kokhals je dan?” De dader zat in tbs-kliniek De Rooyse Wissel in Oostrum. Hij werd voor deze verkrachting opgepakt door een DNA-match. Na zijn aanhouding vroeg de politie aan het slachtoffer en haar familie om over dat aspect te zwijgen. Dat zou zijn gebeurd omdat de betrokkenheid van een tbs’er “heel gevoelig ligt”, zegt een politiewoordvoerder tegen de krant.

Dat laatste kan goed kloppen: om de haverklap slagen tbs’ers erin om aan te randen, te verkrachten, te moorden en wat dies meer zij. De samenleving mag er onder normale condities toch vanuit gaan dat degenen die klaarblijkelijk moeite hebben hun handen thuis te houden, ook inderdaad van de straat worden gehouden en geen schijn van kans maken daar voorlopig op terug te komen. Wij wensen hen immers ‘nog vele genoeglijke jaren’, maar dan wel achter stevige tralies. Als onze overheid haar instituties zodanig heeft ingericht en bemand met faalhazen zodat haar dit niet meer lukt, dan wordt het tijd voor een andere overheid die schoon schip in deze inmiddels grenzeloze bende maakt. De burger, die het salaris voor deze blunder-equipes moet betalen, mag meer verwachten dan een zedenrechercheur die, in kennelijke staat van opwinding, informeert naar de seksuele vaardigheden van het slachtoffer en voor het overige zwijgen aanbeveelt.

In tegenstelling tot de keuze voor een winkel, kan de burger inzake deze overheidsdiensten niet met ‘de voeten stemmen’. Er is immers geen concurrerende politiemacht voorhanden of het leger zou de politiemensen ‘even’ moeten vervangen. Wat trouwens helemaal nog niet zo’n slecht idee is: ‘stadscommando’s’. Een idee dat jaren geleden werd weggehoond, toen PVV-er De Roon dat voorstel op tafel legde in Almere. Dat er hier en daar in dat geval nog wel eens een tbs’er ‘op de vlucht’ zal sneuvelen, mag worden beschouwd als ‘collaterale schade’ die de samenleving voor ernstiger zaken behoedt.

Voor een aantal grote steden in het westen van ons land, die zich inmiddels kennelijk als ‘enclaves’[1] beschouwen en de anarchie hebben uitgeroepen, kon dit concept ook nog wel eens louterend zijn.
Stadscommando’s: prima idee.

———————————————-

[1] Kukenheim: ‘Wilders premier, dan Amsterdam een republiek’, Het Parool, 4 februari 2017. Zie ook: https://www.parool.nl/amsterdam/kukenheim-wilders-premier-dan-amsterdam-een-republiek~a4458193/

 

 

Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties