Van Aartsen, slechts dom of ook nog aanmatigend?

De Romeinen zeiden al: ‘Nomen est omen’. Vader Jan, die ook al minister was in de hervormde hoek, wilde niets dan het beste voor zijn zoon, dus pakte eens lekker uit met ‘Jozias’, maar zoonlief kon helaas niet helemaal voldoen aan de hooggespannen verwachtingen. Volgens zijn CV ‘studeerde hij enige tijd rechten…’, maar toen dat te hoog gegrepen bleek, werd hij hulpje van de VVD-fractie in de Tweede Kamer.

Van Aartsen. Afb. Flickr.

‘Ons kent ons’, dus binnen de kortste keren werd onze gesjeesde student in 1974 – dus al op zijn 27e jaar! – baas van de Teldersstichting. Na enig speuren bleek dat het ‘wetenschappelijk bureau’ van de VVD te zijn, dus dat leek niet helemaal logisch, maar kennelijk zat zijn stropdas recht en kon hij netjes met mes en vork eten, dus die ‘wetenschap’ zat wel snor… Op naar het regentschap, want daarna regende het baantjes en commissariaten en zelfs (Spaanse) medailles, dus het kartel zorgde inderdaad goed voor ‘ons soort mensjes’, waarbij hij zelfs tot twee keer toe minister mocht zijn. Toen hij in 2006 volstrekt niets meer om handen had werd hij niet teleurgesteld en kreeg het baantje van EU-coördinator voor energie, want daar had hij ook al veel verstand van en in 2008 was het raak: burgervader van Den Haag! Hij kon daar heerlijk de patriarch uithangen die ook al veel verstand had van islamgerelateerde problemen, vooral toen IS onder zijn neus ellende organiseerde en opriep om joden te vermoorden.

Jozias merkte toen, in zijn onbegrensde wijsheid, hoe mooi het is om ver boven de domme mensheid te staan en als wijze patriarch onweerlegbaar te stellen ‘dat hij daar geen signalen van had ontvangen’ (en zo zijn verantwoordelijkheid voor de veiligheid van de Haagse en in het bijzonder de joodse burgers volstrekt kon negeren) want ‘er waren geen grenzen overschreden.’ Wat het één met het ander te maken heeft, zal ieder intelligent mens ontgaan, maar het klinkt lekker pompeus. De gemeente voegde daar nog eens fijntjes aan toe dat Jozias ‘geen morele grenzen’ had bedoeld, maar nadat de overgebleven autochtone Haagse burgers zich weerden tegen de islamitische stadsterreur en IS-elementen de Schilderswijk ‘remodelleerden’ kwam Jozias met de wijze oplossing om alle demonstraties te verbieden. Bijna op het niveau van Salomon, want wat je vervolgens niet meer ziet is er uiteraard ook niet!?  Maar, waar rook is, is vuur en toen de grond hem te heet onder de voeten werd, parkeerde het loyale kartel hem een half jaartje in Drenthe als Commissaris van de Koning, totdat zijn onmisbare ervaring als bestuurder en erudiete islamkenner in Amsterdam nodig bleek; hij was de beroerdste niet en gaf het lieflijke Drenthe op voor Sodom en Gomorra.

Dat verderfelijke oord was na het bewind van islamkenners en competente bestuurders Cohen en Van der Laan al tot een deficit van meer dan € 5 miljard gevorderd, maar daar lag niemand wakker van, terwijl deze heren – die al net zoveel verstand hadden van de islam als Jozias – er al een geweldige puinhoop van hadden gemaakt in nauwe samenwerking met de commissaris van politie die weer verstand van hoofddoeken heeft, kortom een veelzijdig managementteam. Onze koene Jozias schrok niet terug voor deze grote uitdaging en maakte er onvervaard nog een veel grotere zooi van, daarbij evenmin gestoord door enige kennis van zaken en, met zijn sterke karakter, ongevoelig voor iedere vorm van kritiek, zelfs van ‘ons soort mensen’.

Kennelijk stak die kritiek uit eigen gelederen toch wel een beetje, want toen hij deze maand afscheid nam, stond hij meteen klaar met een veeg uit de pan voor de VVD, daarbij signalerend dat hij het ‘zorgelijk’ vindt dat er binnen zijn partij ‘minder belangstelling is voor de rechtsstaat en regels, ’en meer voor ‘gevoelens in de samenleving’. Dat ‘gevoel in de samenleving’ was altijd al zijn morele kompas, zij het dat hij daar in principe 180° tegen in ging…

Daarom hekelt Jozias, uiteraard terecht, de ondankbare VVD-Kamerleden, die de slechte smaak toonden om hem te diskwalificeren op grond van hun ‘totale onkunde over de rechtsstaat en regels’.

Omdat twee snotneuzen van VVD-Kamerleden ‘zonder enige kennis van zaken’ het waagden te willen meepraten over het feit dat een groep van illegale Afrikanen onder het goedkeurend en toeziend oog van Jozias het bestond om het kraakverbod te verkrachten, stond Jozias met opgeheven vingertje klaar: ‘Die discussie over de groep We Are Here was niet gebaseerd op feitenkennis! Die toonde totale onkunde over de rechtsstaat en regels’ (en dat van een gesjeesde rechtenstudent…)

Deze gesjeesde rechtenstudent debiteerde vervolgens de volgende briljante stelling: ‘…hun houding is zorgelijk’. ‘Het zegt iets over de VVD, die minder belangstelling heeft voor de rechtsstaat en regels, en dat je vanwege gevoelens in de samenleving die opstelling kiest’.  Waaruit de belangstelling van Jozias voor ‘rechtsstaat en regels’ zou moeten blijken, blijft een mysterie en dit verklaart wellicht de berustende opmerking van Klaas Dijkhoff ’dat zij Jozias gelukkig snel kwijt zouden zijn’. Dat kostte Dijkhoff een harde reprimande van de omnipotente Jozias.

Dijkhoff had in februari ook al de lef gehad om domme uitspraken van Jozias over salafisme door de mangel te halen, waarop onze wijze patriarch wist te melden dat diegenen die stellen dat het per se fundamentalistische salafisme niets anders is dan dat, dus fundamentalistisch, ‘het debat vervuilen’. Net zoiets briljants dus als ‘science is settled’, want Jozias zou de salafisten liever de hand reiken, hetgeen mij na jaren in het Midden-Oosten gewoond te hebben minstens erg dom en volstrekt onverantwoordelijk voorkomt.

Dat Jozias vervolgens, terwijl hij er nergens ook maar iets van gebakken heeft, en passant nog weet te melden dat Femke Halsema een goede keuze zou zijn als burgermoeder van Sodom en Gomorra slaat nergens op, maar is wel, op heel vertrouwde Haagse regenteske wijze, hoogst aanmatigend. Klaas Dijkhoff zou waarschijnlijk zeggen: ‘Opgeruimd staat netjes’.

 

Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

4 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
henk
5 jaren geleden

Het is een schande dat dit soort retards al jaren ons land regeren .In de rest van Europa is het al niet anders Jean Clown Juncker en Therersa May konden wel broer en zus zijn.
We moeten het er maar mee doen want als verkiezingen veranderingen konden brengen ,waren ze allang verboden.
We are screwed for almost seventy years.

N
5 jaren geleden

is een pot nat, logisch, ze menen ook niks van wat ze zeggen, lariekoek is het

Peter
5 jaren geleden

In Het Parool las ik dat Burgemeester Jozias van Aartsen op zijn laatste volle werkdag als waarnemer in Amsterdam ( 11 juli 2018 ) koning Willem-Alexander op bezoek kreeg.
De koning bedankte burgemeester Van Aartsen voor zijn inzet en werk in Amsterdam.
In haar column van 12 juli 2018 in De Telegraaf getiteld Jozias ging hand in hand met Kuzu meldt columniste NAUSICAA MARBE het volgende:
Daarom kon het ook gebeuren dat de beruchte interim-burgemeester van Amsterdam, een paar weken voordat hij eindelijk zou vertrekken, rondbazuinde dat de gemeente moest samenwerken met salafisten. Alsof er geen rapporten zijn verschenen over de gevaarlijke opmars van salafistische moskeeën en hun polariserende invloed op moslims in Nederland. Welnee, Jozias wist het weer beter: dit is de toekomst. Hand in hand met Kuzu.
Als Jozias dat meent, dan leven we in een land dat het stadsbestuur aan krankzinnigen overlaat die niet van hun fouten leren (Den Haag) en je uitleveren aan godsdienstfanatici. Als hij zijn salafisme-fetisj enkel van stal haalde voor een laatste treiterpoging, dan is hij de evenknie van treitervlogger Ilgun. Maar wel gevaarlijker, want zulk kwaadaardig politiek opportunisme schept een klimaat waarin iedereen zich reuze liberaal waant, maar niemand meer over de veiligheid van de democratie in de liberale samenleving waakt.

Graag zou ik willen weten waarom Koning Willem-Alexander, ons staatshoofd, uitgerekend de heer Van Aartsen persoonlijk kwam bedanken terwijl bekend is dat de heer Van Aartsen een voorstander is van het samenwerken met salafisten, een groep moslims die een gevaar vormen voor de Nederlandse samenleving.

5 jaren geleden

Mr Dr Thierry Baudet, zei, ná zijn speech in de Tweede Kamer der Staten Generaal;” We worden geregeerd door Idioten.”
Ik neem aan dat Jozias van Aartsen, bij die groep van de VVD behoord.
Maar……… het meest `zorgwekkende” blijkt, is dat de “onvolwassen” kiezer zijn/haar stem geeft aan…………idioten.
De helaas al lang overleden “woordkunstenaar en cabaretier, Fons Jansen”, zei in één van zijn “shows” dat, velen “Politiek bewusteloos” zijn…….!
Dat moet haast wel.
Wat ik wel uitstekend vind, is dat er ook nog mensen zijn zeer “sarcastisch” kunnen zijn en Van Aartsen een “omnipotent” noemt. “Ik vertaal dat in:” Almachtige Idioot”. De vertaling is toch juist,…….. gezien de laatste alinea van dit artikel.
“Kennelijk zat zijn ( van Jozias ) stropdas recht en kon hij netjes met mes en vork eten dus die ‘wetenschap’ zat wel snor”,……… werkelijk schitterend sarcasme van Ronald Dunki.