Prikbord nr 741

In Duitsland is een schandaal met contrastvloeistof naar buiten gekomen, waarbij mensen ernstig ziek werden of zelfs zijn overleden. Ondanks waarschuwingen in het verleden, recent onderzoek in de VS en tenminste 200 zieken in Duitsland blijven verantwoordelijke deskundigen beweren dat er geen bewijs is.

Kennelijk moeten foute artsen worden beschermd, die alle symptomen en aanwijzingen hebben genegeerd, terwijl elders reeds therapie werd ontwikkeld voor de slachtoffers. Medische onderzoekers dienen te bewijzen dat iets veilig is en niet omgekeerd.

Integer

Zou de heer Zijlstra hebben beseft dat hij voor een internationale functie onder meer integer dient te zijn of heeft hij het voorbeeld van Melkert voor ogen gehad?

Media-offensief

Sinds het flutakkoord in Duitsland over de asielzoekers die nog steeds geen gesloten grens vinden, vanwege de menselijkheid’, is hier een media-offensief losgebarsten om vooral de echte vluchtelingen onder de aandacht te brengen. Die zijn echter niet het probleem, behalve bij verplichte huisvesting ten koste van Nederlanders, doch de honderdduizenden gelukszoekers, illegalen en gevluchte criminelen.

Miniklimaat

Een Telegraaf-lezer meent dat het weer in ons kleine landje een bewijs is voor de klimaatverandering. Nu is Nederland een speldenpunt op de wereldkaart en kan een periode van droogte of juist regen nauwelijks als wetenschappelijk feit’ voor het klimaat worden beschouwd, maar veel alarmisten achten zich kennelijk deskundig genoeg. Probleem is dat niet zo ver hier vandaan droogtegebieden zijn (Spanje), naast de jaarlijkse overstromingen in Engeland, Oostenrijk, Duitsland, Noord-Frankrijk en Italië. Allemaal miniklimaatjes?

Onderste steen

De onderste steen is alsnog boven. Naar verluidt wist de regering al twee dagen voor het neerhalen van de MH-17, dat er Russische luchtafweersystemen naar Oekraïns gebied waren overgebracht. Die kunnen alleen bestemd zijn geweest voor het rebellenleger in Oost-Oekraïne en modern genoeg om straalvliegtuigen te raken.

Persvrijheid

De media moeten niet zo boos doen tegen de overheid, want aan het schenden van de persvrijheid hebben ze jarenlang meegewerkt. Het gaat hier bijv. om de afspraken met onder meer de RVD over taboe-onderwerpen, de faciliteiten (incl. meevliegen) voor journalisten die positieve dingen schreven over staatsfunctionarissen en bepaalde regeringsactiviteiten, alsmede het zich neerleggen bij al dan niet openlijke – dreigementen in geval een journalist zijn boekje te buiten zou gaan.

Wapenstok

Hoeveel straatagenten zijn er nu eigenlijk? Toen in 2015 een nieuw mobieltje moest worden ingevoerd, werd het aantal van 35.000 genoemd. Nu er een nieuwe wapenstok moet worden besteld, gaat men uit van het ongeloofwaardige aantal van 45.000. Of is de kwaliteit zo slecht dat men reeds rekening houdt met 10.000 vervangingen?

Zomerreces

Kamerleden achten de duur van het zomerreces verantwoord, omdat ze vooral tijd kunnen besteden aan werkbezoeken. Deze bewering lijkt veel op de verhalen uit de onderwijswereld als het over de vakantieperiodes gaat. Doch de geloofwaardigheid van parlementariërs is toch minder, niet alleen in Brussel. Want stel dat ieder Kamerlid gemiddeld 6 dagen besteedt aan werkbezoeken, dan gaat het om 900 bezoeken in de vakantieperiode. Wie zit daar op te wachten of organiseert men collectieve bezoeken met een hoge mate van vrijblijvendheid?

 

Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties