Bananenmonarchie Nederland

Op 10 juli 1584 werd de leider van de Nederlandse opstand tegen het Spaanse autocratische bewind, prins Willem I van Oranje, in het Prinsenhof in Delft vermoord. Op dezelfde datum, maar dan 434 jaar later, op 10 juli 2018, gebeurde op hemelsbreed nog geen 8 kilometer daar vandaan hetzelfde met de Nederlandse democratie.

D66 Minister Ollongren. Afb: wikimedia

In de Eerste Kamer der Staten-Generaal werd in de laatste zitting voor het begin van het zomerreces bij grote meerderheid van stemmen een einde gemaakt aan het raadgevend referendum, ondanks de juridische en de staatsrechtelijke procedures en de wens om de commissie-Remkes met een oordeel te laten komen. De arrogante minister van Binnenlandse Zaken, de importjonkvrouwe Ollongren, en haar hautaine regentenkliekpartij D66 hebben hun zin: het laatste stukje burgerinspraak is uit de Nederlandse wet verdwenen. Het is dus blijkbaar mogelijk om ondanks juridische procedures, een Staatscommissie, een Raad van State en wat dies allemaal meer zij gewoon je eigen zin door te drukken. Dat is geen democratie, dat is autocratie. Een eufemisme voor dictatuur.

Het volgende stukje van die dictatuur bestond uit de stemming en het goedkeuren van maar liefst 25 gemeentelijke ‘herindelingen’, waarvan die over de vijandige overname van de gemeente Haren door de gemeente Groningen het opvallendst was vanwege de hoofdelijke stemming. Ondanks dat het electoraat van de gemeente Haren bij referendum, met een opkomst van maar liefst 75%, voor 76% “Nee” had gestemd, is deze vijandige overname door zowel de Tweede als de Eerste Kamer gedrukt. Een hautaine regentenkliek die in het verre Den Haag zetelt en hoegenaamd níets met Groningen (laat staan Haren) heeft, behalve dan als wingewest door de bodem leeg te slurpen, heeft dat maar eventjes voor de ingezetenen van Haren beslist. Opnieuw kan de arrogante minister van Binnenlandse Zaken, de importjonkvrouwe Ollongren, in haar vuistje lachen. En er is staatsrechtelijk klaarblijkelijk geen kruid meer tegen gewassen.

De weg is daarnaast vrijgemaakt voor het kunnen doordrukken van het Nederlands electoraat onwelgevallige en ronduit nadelige wetten en besluiten. Te denken valt bijvoorbeeld aan allerhande Europese maatregelen of financieel onhaalbare en ridicule klimaatwetgeving, waar het Nederlandse electoraat niet beter van wordt, laat staat Nederland zelf – we zijn inmiddels al lang en breed in de uitverkoop, zoals werd bewezen met het inlegvelletje voor Oekraïne en de recente knieval van premier Rutte voor de Europese Unie, die overduidelijk neerkwam op ordinaire baantjesjacht. Dit maakt Nederland niets beter dan de eerste de beste ordinaire bananenrepubliek.

Nu het raadgevend referendum niet langer deel uitmaakt van de staatsrechtelijke mogelijkheden qua burgerinspraak, resten nog maar twee mogelijkheden voor het electoraat om een wijziging in het gevoerde (wan)beleid te kunnen bewerkstelligen.

En dat zijn de staatsgreep en de revolutie.

Bij voorkeur niet tijdens een WK, Tour of Wimbledon.

Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Lars030
5 jaren geleden

100% eens! Nu hopen dat meer Nederlanders hun ogen -willen- openen voor de realiteit anno vandaag en morgen.

The Truth Is Out There! Stop met die laffe apathie, de lethargie en het slaapwandelen in je (pseudo!) safe zone bubbel. Wakker worden en in actie komen; is het niet voor jezelf, dan toch voor je (klein)kinderen…

Stop islamisering en afrikanisering, stop uitgummen van onze geschiedenis en soevereiniteit, stop het wegkijken.

Sluit je aan bij een lokale of landelijke patriottische actiegroep, er zijn er meer dan Politiek en Pers ons willen laten geloven!