Prikbord nr 739

De nepoplossing voor het immigratieprobleem gaat niet werken. Politici in Afrika zijn veel harder’ dan de meeste Europeanen en gaan over lijken om EU-gelden los te peuteren. Denkt Brussel werkelijk dat de overbevolking van Afrika afneemt door er miljarden in te pompen?

Of dat de islamitische bewegingen geen mensen meer zullen verjagen, hun steden niet meer (laten) verwoesten, hun bestaansmiddelen ontzien, geen terreur meer zullen uitoefenen en geen ontvoerde/gekochte kinderen meer zullen opleiden tot soldaat’. Of dat regeringen in Afrika en het Midden Oosten niet langer betrokken zijn bij valse paspoorten, smokkelroutes, valse voorlichting over Europa en uitbuiting van buitenlanders. Hun doel is bijna bereikt, de VN kan achterover leunen en de EU zal het onderwerp uitzetting van illegalen snel van de agenda halen. Totdat … de bevolking het door krijgt.

Gezichtsverlies

Aan open grenzen zoals onder meer in het Schengen-verdrag beoogd, blijken nadelen te kleven, die sommige landen en politici belangrijker vinden dan de voordelen. Om gezichtsverlies te voorkomen wordt Schengen echter in stand gehouden, wellicht voor een beperkt aantal landen. Doch ook die houden het probleem dat hun buitengrens’ lek is en smokkelroutes talrijk zijn. Zelfs een bewaakte’ buitengrens is bij de EU een fopspeen: de commerciële schepen die vermeende vluchtelingen aan boord namen op de Middellandse Zee, deden dit naar verluidt in opdracht van de Italiaans kustwacht. Die mocht kennelijk niet langer zelf als smokkelhulpje optreden. Wat de bewaking’ door EU-schepen voorstelt, laat zich raden: helemaal niets. Enkele lidstaten hebben dit inmiddels begrepen en willen terecht de baas blijven over hun eigen grenzen.

Mentaliteit

Een Duitse speler verwoordde het treffend: die Mannschaft heeft een verkeerde mentaliteit. Dit werd ook zichtbaar in de minstens 5 toneelstukjes waarbij een speler zich liet vallen zodra hij de bal verloor aan een Koreaan. Videoregistratie legt dit soort spelbederf genadeloos vast, maar veel spelers lijken dit nog niet te beseffen. Blijven protesteren nadat de scheidsrechter de situatie opnieuw heeft kunnen beoordelen, mag dan ook worden afgestraft. Doch de mentaliteit van scheidsrechters dient eveneens te veranderen: vasthouden aan een foute beslissing is een doodzonde. Zelfs de toegekende’ gele kaarten dienen na de wedstrijd te worden geanalyseerd, mede om het uitlokken daarvan te voorkomen en beoordelingsfouten te corrigeren.

Muis die brulde

Naar verluidt gaat de heer Juncker met president Trump praten over de invoerrechten en wat verder nog ter tafel komt'( zoals klimaat?). Waar Merkel en Macron faalden denkt Juncker blijkbaar betere kaarten te hebben. Het zou goed zijn als Trump hem eens wat kritische vragen zou stellen over de immigratiechaos in Europa voordat de grens met Mexico ter sprake komt. En als muis’ Juncker het lef heeft ook nog over Israël of het inreisverbod uit islamitische landen te beginnen, zal Trump waarschijnlijk de bespreking beëindigen. Hij moet al te veel gepiep en gewauwel aanhoren.

Voorspeld

Dat Volkert van der Graaf een voorkeursbehandeling zou krijgen, was al voorspelbaar na het boek van Ine Veen. Dit geldt eveneens voor andere figuren die Pim Fortuyn uit de weg wilden hebben. Waar burgemeesters lacherig doen over een aanslag op redacties, terwijl ze zich zelf laten beveiligen na een bedreiging’, wordt daarbij erg snel naar de onderwereld verwezen. De aanslag op Van Gogh wordt zelf niet vermeld in het rijtje van belaagde publicisten. Doch er zijn in dit land meerdere groeperingen die aanslagen plegen om te intimideren, hoe amateuristisch ook. Dit is allemaal verwaarloosbaar vergeleken met de terreur die de overheid en de rechterlijke macht uitoefenen tegen burgers, publicisten, klokkenluiders en aanklagers tegen de Staat. Hierbij voorspel ik dat dit nog erger zal worden nu de EU besloten als een dictatuur te gaan functioneren.

 

Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties