Prikbord nr 738

De provincie Gelderland heeft naar verluidt 300 jonge eiken laten aanplanten, waarvan het grootste deel inmiddels dood is en dus vervangen dient te worden.

Een kostbare zaak die een nader onderzoek rechtvaardigt, maar in plaats daarvan komt de provincie met de dooddoener dat de boompjes misschien nog gaan groeien. Bang om bij een onderzoek op corruptie te stuiten?

Halsema

Kan iemand nog eens uitleggen waar het vroegpensioen voor Kamerleden op is gebaseerd? Zwaar beroep, geestelijk niet meer fit, tijd voor de ‘bijbaantjes’? Want naar verluidt is de uitgerangeerde F. Halsema beschikbaar voor de burgemeestersstoel van Amsterdam. Kennelijk een makkie…

Kleine oorzaken…

Om de gevolgen van haar mislukte immigratiebeleid te ontlopen, heeft Merkel nu ook Macron nodig. ‘Dus’ moet daar iets tegenover staan, waar de hele EU mee wordt belast en vooral Frankrijk van zal profiteren. Dat dit ook een reddingsfonds voor banken omvat, was te verwachten. De zgn. voorwaarde dat de banken dan eerst aan EU-regels moeten voldoen, hebben we meer gehoord. Net als de eis van begrotingsdiscipline die zowel door Duitsland (eenmalig) als Frankrijk (voortdurend) wordt geschonden. De recente houding van Rutte is nu verklaarbaar: hij is vooraf ingeseind over de Frans/Duitse plannen en het immigratieverhaal is slechts een ongeloofwaardig excuus.

NAVO

Recent commentaar van een Telegraaf-lezer gaat ervan uit dat vooral Trump de versterking van de NAVO-presentie in de Baltische staten zou willen. Niets is minder waar, maar de Europese landen blijken onmachtig om zelfstandig in die symbolische militaire aanwezigheid te voorzien. Multinationale eenheden die telkens worden afgelost en nauwelijks boven het niveau van een compagnie (kunnen) oefenen, hebben geen gevechtskracht in relatie tot de Russische eenheden langs de grens. Ook de geplande strijdmacht ter versterking bestaat nog niet en zal in de toekomst niet zonder de Amerikanen kunnen opereren. En dat is het echte pijnpunt waardoor Poetin zeker niet beducht hoeft te zijn voor een NAVO-offensief. Verdedigen is al moeilijk genoeg.

Selectiecentra

Waarom gaat de EU selectiecentra inrichten in Noord-Afrika? Echte vluchtelingen zijn een verantwoordelijkheid van de VN en de ‘verdeelsleutel’ dient niet alleen Europa te omvatten. Gelukszoekers willen helemaal niet naar die uitzichtloze kampen, want ze zoeken een ander (beter) leven. Dus welke verborgen agenda achter het dwaze voorstel zit, zal binnenkort duidelijk worden.

Selectief

Het anti-Seehoferverhaal van Rob Savelberg  in De Telegraaf tendeert naar de linkse immigratielobby. Dat mag, zelf voor een ‘onafhankelijk’ journalist, maar dan graag het hele verhaal vertellen over de Duitse immigratie: de misstanden, de criminaliteit, het gedrag van hulporganisaties en mensensmokkelaars, de schending van EU-afspraken, de dictatuur van Merkel en de opvattingen van de Duitse bevolking. Want een Duitse politieke crisis gaat niet alleen over de zgn. asielzoekers, maar over het totale beleid van Merkel, dat steeds linkser en duurder wordt. Net als bij Rutte.

Straf

Tbs-ers worden ten onrechte vrijgelaten, een voormalige manager van Schiphol moet het verkregen voordeel van oplichting bijna geheel terugbetalen, Oxfam Novib dat naar verluidt jarenlang op de hoogte was van het seksuele misbruik door internationale medewerkers, komt met een dubieus rapport over uitbuiting (kennelijk om de aandacht af te leiden?), de directeur van het in opspraak geraakte onderzoekscentrum van Justitie is vervangen, allerlei milieu-organisaties en wetenschappers bedienen zich van alarmerende berichten om subsidies en gigantische verspillingen in stand te houden, de schrijnende toestanden in bepaalde verpleeghuizen hier zijn erger dan de behandeling van illegale kinderen in de VS en de verspillingen door de overheid kunnen volgens het programma ‘Van onze centen’ mogelijk oplopen tot een miljard. Doch de vraag welke straffen – anders dan ontslag wegens gebleken ongeschiktheid – de daders en profiteurs krijgen, blijft veelal onbeantwoord. Dit geldt in het bijzonder voor de rol van het OM in het Enschede-dossier (vuurwerkramp). Een rapport daarover wordt nu ‘onderzocht’.

 

 

Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties