De Indringer lost op, de Gezalfde schuift door

In twee vorige artikelen is uitgelegd wat de crux is van de hedendaagse liberale verontwaardiging over de behandeling van migranten aan de Mexicaans-Amerikaanse grens: de situatie van kinderen misbruiken om het politieke doel van de Democratische partij en Hollywood elite te dienen.

Afb: wikimedia-commons / Makaristas

Trump moet uit het Witte Huis. De meeste schreeuwers kijken niet verder dan hun neus lang is en vertalen de propaganda teksten van de liberale media als de enige waarheid. Een van die klasbakken uit de rijen van de Hollywood elite, Peter Fonda, kwam met het voorstel om de zoon van Trump van zijn moeder te scheiden en in een kooi met pedofielen te plaatsen. Hoe intelligent beperkt en moreel verrot moet je niet zijn om die tekst uit je mond te laten rollen. Geschrokken van de reacties maakte hij een dag later zijn verontschuldigingen. Zijn vader draaide zich in zijn graf om. En hij is niet de enige.

Die verdorven geesten turen zolang door de verrekijker om ergens in de wereld ellende te ontdekken, dat ze niet meer zien wat er om de hoek van hun woonadres gebeurt. Op de website www.cnsnews.com vraagt de US Mensenrechten Waakhond zich af of die verte-tuurders zich hebben afgevraagd hoe het zit met kinderen van zwarte en witte moeders die de wet overtreden hebben en het gevang in moeten. Die kinderen worden in tegenstelling tot de korte periode van de migranten voor jaren van hun moeder gescheiden en worden in een circuit geduwd waar niet het beste uit hun mogelijkheden wordt gehaald. Het lijkt er op dat de Democraten opnieuw discriminatoir bezig zijn. Wel huilen om Hispanics, omdat die het Democratische electoraat kunnen vergroten en geen traan laten om het lot van zwarte kinderen, omdat het zwarte electoraat al gegarandeerd is[1].

De betreffende wet uit 2008 was bedoeld om de mensensmokkel aan banden te leggen, maar bleek daarentegen als een magneet te werken op families en onbegeleide minderjarigen om de Mexicaans-Amerikaanse grens te passeren. De Washington Post schreef in een artikel van juli 2014:

“the most obvious and direct cause of the flood of children from Central America is the 2008 human trafficking law that ended the rapid deportation of unaccompanied minors who come illegally from countries other than Mexico and Canada…. the law, which cleared both houses of Congress by unanimous consent and was signed by George W. Bush in his final days in office, was bipartisan and well intentioned — but it was exploited by the very traffickers it was meant to target, who encouraged this huge emigration of children from Central America”.

Een juiste observatie: overigens voerde Trump niet de scheiding van minderjarigen in dat werd gedaan op last van de Ninth Circuit Court of Appeals. Velen van die onbegeleide minderjarigen werden of waren gerekruteerd door drugs en criminele bendes en mensensmokkelaars. Dat wordt in het hele verhaal door de media weggelaten.

De Senaat onderstreepte in juli 2014 dat de 2008 wet die door Bush was getekend, een averechts effect had gekregen en moest worden aangepast. Senatoren erkenden “We need to change that 2008 law” because it creates a perception that “these immigrants who come across will not be detained.” In de vier jaar daarna is er niets gebeurd. Niet door het congres noch door de regering Obama. Daarom moet het Congres de schouders er onder zetten om die wet aan te passen om toestanden zoals die zich nu voordoen structureel op te lossen. De Democraten hebben echter al uitgesproken geen enkele wijziging te steunen die de huidige toestand zou kunnen verbeteren. Of zoals de Democratische voorganger Schumer het uitdrukte: ” we are more interesting in making Republicans squirm ahead of the midterm election than in fixing a serious problem at the border that could threaten U.S. national security”. Kinderellende misbruiken voor politieke doeleinden.

De vraag of Trump de betreffende wetgeving strikter toepast en de relatieve ellende van minderjarigen groter is dan in de Obama-periode, wordt wijselijk door de kopstukken van de Democratische Partij en vertegenwoordigers van de Hollywood leeghoofden, wijselijk niet gesteld. Het antwoord op die vraag hebben serieuze websites na uitbundig onderzoek wel kunnen en willen beantwoorden

  • Obama, de gezalfde, de heiland, veroorzaakte met zijn DACA[2] programma een magneetwerking op familie en onbegeleide minderjarigen; intensiveerde door het DAPA[3] programma die magneet werking voor ouders; hield tot juni 2014 informatie over het groeiende volume van migranten families en onbegeleide minderjarigen stil; plaatste families en minderjarigen in grote overbevolkte opvangcentra[4] onder erbarmelijke en onveilige omstandigheden; hield minderjarige Mexicanen maanden vast zonder aanklacht als straf voor een illegale grenspassage[5]; sloot minderjarigen op met mensensmokkelaars[6]; implementeerde het Catch and release 2.0 programma waardoor minderjarigen en families het hartland van de USA konden binnentrekken; verbood media en Congresleden om foto´s te maken van de omstandigheden waaronder minderjarigen en families werden vastgezet; gaf opdracht aan de Nationale Garde om aan de Mexicaans-Amerikaanse grens te ontplooien in een poging om de migrantenstroom te stoppen; gaf toestemming aan tenminste 16 geidentificeerde leden van MS-13 om in de USA te blijven; hield twee keer zoveel onbegeleide minderjarigen vast in opvangcentra. (2014: meer dan 25.000 versus 2.000 in de Trump periode).
  • Trump, de indringer, ontbond het heilloze DAPA programma; gaf opdracht om het DACA programma op te heffen en drong er bij het Congres op aan om snel een definitieve oplossing te vinden (de Democraten hebben uit politieke redenen dat doorlopend doorkruist); gaf opdracht om konvooien van migranten families bij de grens te stoppen om overbevolking van de opvangcentra te voorkomen; vaardigde een zero-tolerance maatregel uit voor eerste keer migranten; gaf opdracht om illegale recidivisten direct te vervolgen; voert scheiding van minderjarigen en ouders door, die worden vervolgd voor het op een illegale manier passeren van de grens; heeft de leefomstandigheden van de opgevangen minderjarigen sterk verbeterd; heeft opdracht gegeven om de Nationale Garde te ontplooien om de aanwezige grensbewaking uit te breiden; heeft voorgesteld om de bestaande in verval geraakte infrastructuur te vervangen door een muur en draadversperring om de veiligheid aan de grens te verbeteren; heeft congresleden en media uitgenodigd om de nieuwe opvangcentra te bezoeken´

De Indringer wil het probleem middels een evenwichtige wet oplossen, de gezalfde heeft het migrantenprobleem voortdurend voor zich uitgeschoven en verergerd. De laatste heeft desondanks het lef en het onfatsoen om Trump voor de scheiding van kinderen en ouderen te bekritiseren.

Er zijn websites die de moeite hebben genomen om te onderzoeken hoe de opvang in de Obama periode gebeurde en die te vergelijken met de huidige toestand. De foto verklaart het in feite al:

Afb: Breitbart.com

Grensbewaking functionarissen hebben verklaard onder welke omstandigheden onbegeleide minderjarige migranten hun tocht door moeilijk terrein, extreme weersinvloeden en onveilige omstandigheden gedwongen door hun ouders moeten maken:

 “When you see a 12-year-old girl with a Plan B pill, or their parents put her on birth control because they know getting violated is part of the journey, that’s just a terrible way to live; when you see a 4-year-old girl traveling completely alone with just her parents’ phone number written across her shirt…..we had a 9-year-old boy last year have heat stroke in front of us and die with no family around….that’s because we’re allowing people to take advantage of this system.. Having kids in detentions centers, obviously, it’s not ideal,” he said, “but it’s far better than the alternative: a lot of these kids not making it.”

Onder de huidige omstandigheden heeft Trump twee opties: doorgaan met het uitvoeren van de bestaande wetgeving en ouders en kinderen scheiden of het binnenlaten van hele families. Het is uitermate interessant om te zien hoe Trump zich hier uit draait. Van de Democraten zal hij geen hulp hoeven te verwachten. Dus zal Trump weer een Executive Order uitvaardigen om het probleem van een tijdelijke oplossing te voorzien. Iets wat Obama voortdurend heeft nagelaten te doen. De Democraten zullen die EO aanvechten bij een rechtbank die het beleid van de Democraten ondersteunt en de uitvoering van EO wordt void verklaard. En dan is de USA, de migrant en vooral de onbegeleide minderjarige weer terug bij af.

———————————————

[1] Onderzoek van de Rutgers University heeft uitgewezen dat de verhouding 1 migrant minderjarige versus 1400 Amerikaanse minderjarigen is. Een ander onderzoek door Breitbart stelt dat de levensstandaard van minderjarigen die onder de zorg van het Department of Health and Human Services (HHS) zijn gesteld, drie keer hoger is dan van de gemiddelde Amerikaanse midden klasse minderjarige.

[2] Deferred Action Against Childhood Arrivals: minderjarigen die door hun ouders illegaal in de USA zijn gebracht, mochten blijven. Het programma werkte als een magneet op families die hoopten in soortgelijke programma´s opgenomen te worden. Het aantal migranten aan de grenzen groeide sterk, terwijl in de periode 2002-2010 die migrantenstroom juist was afgenomen.

[3] Deferred Action for Parents of Americans and Lawful Permanent Residents, uitgestelde uitzet maatregel voor personen die sinds 2010 in de USA illegaal verblijven en kinderen hebben die of Amerikaanse burgerstatus hebben of wettelijke permanente residenten zijn. DAPA is een Executive Order en geen wet.

[4] Bericht van CBS2Los Angeles d.d. 29 augustus 2014: de familie van Roberto Aguilar Batista (38) heeft de Obama regering en diverse overheidsinstanties aangeklaagd voor de dood van Batista. Hij stierf aan de complicaties van Type 2 diabetes in een van de slecht geoutilleerde Obama opvangcentra. Hem werd, zo verklaarde de familie, ondanks de mondelinge en schriftelijke verzoeken voortdurend in diverse opvangcentra de noodzakelijke medische zorg onthouden, waardoor hij aan nierfalen leed, een hartaanval kreeg en blind werd. Hij overleed in maart 2014 in het Dalby Correctional Facility. Hij leefde met zijn gezin al 10 jaar in de USA toen hij in 2013 werd gearresteerd op verdenking illegaal in de USA te verblijven. De gevestigde media hebben nooit enige ruchtbaarheid aan deze zaak gegeven.

[5] 2014 Artikel in de Washington Post

[6] 2014 Artikel in de NY Times.

 

Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties