China vervolgt nu meer christenen dan onder Mao

China is doende om een wereldmacht te worden, o.a. door diefstal van intellectueel eigendom, industriële cyber-spionage, grootscheepse hacking, militaire expansie en intimidatie, met name van bedrijven die in China opereren en gedwongen worden om Taiwan uit hun operatie te schrappen (zoals deze week weer Qantas, dat Taiwan uit hun world-timetable moest schrappen) a.g.v. de keiharde Chinese chantage.  

Afb: Flickr.

De WTO zou daar ingeschakeld moeten worden, maar waar iedereen de mond vol heeft van China’s “Zijderoute”-project, China’s “constructieve opstelling” – als grootste vervuiler – in het akkoord van Parijs en het opportunistische aanschurken tegen de EU, heeft niemand de moed om deze brutale gangsternatie aan te pakken.

Naast de moord op de Tibetaanse cultuur worden ook de islamitische Oeigoeren in West-China systematisch geterroriseerd en de vervolging van de rond 100 miljoen christenen is op zijn hoogtepunt, terwijl ook kleinere religieuze groepen onder enorme druk staan. Christelijke kerken worden gesloten, bijbels geconfisqueerd en gelovigen bij duizenden gearresteerd in een sinds de culturele revolutie niet meer waargenomen hysterie.

Afgelopen week werd de ondergrondse Early Rain Covenant kerk in Sichuan slachtoffer van een razzia om een herdenkingsdienst te voorkomen, die de 29e verjaardag memoreerde van de slachting op anti-regeringsgezinde demonstranten op het Tianmenplein, waarbij volgens ChinaAid, dat schendingen van de mensenrechten in China registreert, tientallen arrestaties werden verricht. Het aantal arrestaties ligt momenteel vijf keer hoger dan datzelfde cijfer in 2017, met grof geweld tegen 1265 kerken en liefst 223.000 door de staat vervolgde gelovigen, die zonder vorm van proces voor jaren achter de tralies verdwijnen, terwijl hun familie geen idee heeft of zij nog leven. Sinds februari moeten kerken bij de staat geregistreerd zijn terwijl de grondwet – voor wat die waard is in zo’n land – dit verbiedt; achter deze terreur zit president Xi Jinping, die als een tweede Mao de geschiedenis ingaat . Sinds februari zijn duizenden kerken ‘rücksichtslos verboten’.

Onder het links-extremistische duo Obama en zijn secretary of state Clinton waren slechts vrouwenrechten relevant, geen mensenrechten. Het pleit voor de regering Trump dat Mike Pompeio vorige week al op de bres sprong voor de Chinese christenen en China identificeerde als één der meest flagrante schenders van mensen- en religieuze rechten, maar verder horen wij slechts oorverdovende stilte van alle linkse NGO’s over de verregaande controle op en manipulatie van het geloof in al zijn aspecten, inclusief martelingen om bekentenissen los te krijgen en mensen hun geloof te doen afzweren. Let wel: er schijnen zo’n 100 miljoen christenen in China te zijn tegen 85 miljoen leden van de communistische partij!

Uiteraard was de Chinese reactie een agressieve grote mond over ‘politieke vooroordelen’ en uiteraard ‘binnenlandse aangelegenheden’. Hier een bericht van China’s buitenlandse zaken: “The Chinese government protects its citizens’ freedom of religious belief in accordance with the law. We urge the U.S. to look squarely at and respect the fact, discard biases, and stop issuing such report and using the religious issue to interfere in internal affairs”.

Op 1,4 miljard Chinezen is 100 miljoen uiteraard niets en Gallup constateerde dat China het minst religieuze land op de aardbol is met meer dan 2/3 als atheïst geregistreerde burgers, maar desondanks wordt elektriciteit van kerken afgesloten en worden kerken met de grond gelijkgemaakt: in januari werd de Golden Lampstandkerk in Shanxi doodleuk gedynamiteerd; kruizen worden van kerken gesloopt, bijbels gaan op brandstapels en in de kerken worden camera’s geplaatst om gelovigen daarna naar heropvoedingskampen te kunnen zenden. In Shandong werden vorige maand meer dan 1100 bijbels geconfisqueerd en verbrand; Savonarola was er niets bij en Jozef Stalin en Mao leven nog steeds! Alleen al in februari werden meer dan 100 gelovigen zonder vorm van proces naar zulke kampen gestuurd, terwijl een linkse club als Apple ermee akkoord ging om de Chinese overheid betere toegang te geven tot tekstberichten, e-mail en andere data in de iCloud.

Ondertussen zorgt onze koene mevrouw Kaag dat er veel geld naar Hamas gaat om hun terrorisme te financieren en neemt zij deel aan de Bilderbergconferentie om ‘populisme’ te bestrijden, maar China staat niet op haar landkaart. Over mensenrechten gesproken…

 

Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties