Prikbord nr 731

De berekening waaruit zou blijken dat ons Koningshuis 5 x meer kost dan in de rijksbegroting staat, is door de premier weggewuifd onder verwijzing naar die begroting.

Wellicht had hij toch even het rapport moeten lezen of zich verdiepen in andere begrotingen, want geheime fondsen/betalingen, begrotingsoverschrijding, verborgen kostenposten en de staats- en VN-taken zijn even ‘normaal’ als de gemanipuleerde jaarrekeningen bij provincies en gemeenten. Daarnaast vindt het parlement zelden een reden om nader onderzoek te doen naar verdwenen miljarden die door de Algemene Rekenkamer werden gesignaleerd. Kortom, we weten helemaal niet hoe het belastinggeld in dit land daadwerkelijk wordt besteed.

EU-hulp

Naar verluidt stelt de EU € 3 miljard beschikbaar voor de Syrische vluchtelingen. Of dit bedrag toereikend is voor humanitaire hulp, valt af te wachten gezien de kosten van VN- en andere hulporganisaties. Doch wellicht doen de Arabische landen ook een duit in het zakje, zodat de Europese miljarden besteed kunnen worden aan de terugkeer van asielzoekers. Tenzij Brussel juist beoogt de regels van het vluchtelingenverdrag zelf te saboteren door het failliete Merkel-beleid te omarmen. Intussen beweert Nederland zich aan de regels te moeten houden voor de (gratis) beroepsprocedure voor kansloze asielzoekers, terwijl de rest van de EU de ene regel na de andere overtreedt, vooral op financieel gebied.

Europees rekenen

Wat is waar: om de weggevallen Britse bijdrage van € 13 miljard aan de EU-begroting te ‘compenseren’ wil de Commissie er € 40 miljard per jaar bij hebben. Dat is dus totaal € 53 miljard. Om de begroting met 30% te laten stijgen gaan de landen slechts 14 % méér betalen.

Dit kan alleen als er nieuwe netto-betalers bijkomen, doch die kans is uiterst gering. Waarschijnlijker is dat Nederland een enorme extra afdracht aan douane-inkomsten krijgt opgelegd, net als Duitsland.

Oorlog

We hebben Poetin, Erdogan of een Chinese dictator niet nodig om dreigementen over oorlog in ontvangst te mogen nemen. Ook Timmermans en de VN gebruiken dit waardeloze argument te pas en te onpas bij de immigrantendiscussie, de absurde overeenkomst met Iran, de Palestijnse terreur en de onderdrukking van de Koerden. Intussen hebben ze de oorlogen in Irak, Afghanistan, Gaza, Oekraïne, Libië, Syrië en Jemen niet kunnen tegenhouden. Historici hebben altijd gedacht dat de blunder van Chamberlain – Peace for our time – nooit zou worden herhaald, maar politici die menen dat je oorlog kunt ‘afkopen’ door telkens toe te geven, waren er tijdens de Koude oorlog al en bekleden nu hoge functies.

Uitzetting

Hoe is het mogelijk dat illegalen die weigeren te worden uitgezet, nieuwe rechtszaken kunnen aanspannen en huizen kunnen kraken zonder te worden gearresteerd? Amsterdam wil ze zelfs permanente huisvesting gaan bieden, dus hoog tijd om de softe wetgeving en dubieuze asieladvocaten aan te pakken. In dit land worden gefailleerde ondernemers keihard aangepakt, vaak in strijd met de wet, maar criminele gelukszoekers worden ongemoeid gelaten. De laffe VVD durft de strafbaarheid van illegaal verblijf kennelijk niet meer op de agenda te zetten. En liegende asielzoekers hebben hun recht op hoger beroep verspeeld, evenals hun leugenachtige advocaten.

Voetbal

Aantrekkelijk voetbal bestaat nog steeds, mits scheidsrechters zich niet onfeilbaar achten. De spannende wedstrijd Liverpool – Roma (Champions League) werd uiteindelijk door arbitrale foutjes beslist. Desondanks bleven ook de Italianen sportief doorvoetballen. Misschien zou het recht op een heroverweging, zoals bij tennis, aan de aanvoerders toegekend kunnen worden. De miljoenen tv-kijkers hebben immers kunnen zien of de beslissing van de scheidsrechter juist was, dus eventueel gezichtsverlies is niet aan de orde. En ook de inbreng van de assistent-scheidsrechters wordt daarbij beoordeeld.

 

Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties