Kuddegedrag

Ik heb experts wel eens horen zeggen dat Duitsers een slaafs volk is dat zich graag om de tuin laat leiden door verkeerde demagogen. Vervolgens komen de gebruikelijke voorbeelden: Hitler, Ulbricht, Hönecker (slechts een deel van het Germaanse Volk binnen de grenzen van het Duitse proletariaat).

Bondskanselier Merkel. Afb: Wikimedia

In de moderne tijd kan daar rustig Merkel gevoegd worden. Hoewel niet zo vilein als de drie anderen, heeft ze met haar persoonlijke agenda delen van het Duitse volk bewust om de tuin geleid. Wanneer onze Minister president herhaaldelijk Duitsland als lichtend voorbeeld naar voren schuift, krijgt een groot deel van de Nederlandse bevolking bij de gedachte aan Merkels agenda last van brandend maagzuur. Overdreven?

Duitsland houdt ons een spiegel voor

De Rheinische Post publiceerde op 1 februari 2017 een overheidsdocument waarin te lezen was dat Duitsland in de komende 40 jaar migranten toevloed van 300.000 per jaar wil genereren om het bevolkingsvolume binnen de Duitse grenzen tot 2060 op een kleine 83 miljoen te houden. Waarom een constant bevolkingsvolume van 83 miljoen als randvoorwaarde voor overleving van de Duitse staat door de Duitse overheid wordt gebruikt, is onduidelijk. In 2016 luidde haar stelling dat door het teruglopende demografische overschotvolume (geboorte minus overlijden) het Duitse bevolkingsvolume progressief zal dalen, waardoor het huidige volume van 82 miljoen in 2060 naar 73 miljoen of in het slechtste scenario naar 68 miljoen zal dalen. Daarom zijn volgens Merkel c.s. gedurende 40 jaar 300.000 per jaar nodig zijn om het bevolkingsvolume constant op 83 miljoen te houden. Migranten die hoofdzakelijk uit Afrika, Azië en het Midden Oosten zullen komen en qua culturele achtergrond weinig gemeen hebben met de traditionele Duitse cultuur moeten die daling opvangen. Over de negatieve effecten maakte ze zich in 2016 nog geen zorgen.

Net als in Nederland wordt in Duitsland een dreigende arbeidsschaarste door de snelle vergrijzing van de bevolking als argument gebruikt. De optimistische kijk van de kenners dat een groot percentage hoogopgeleide personen bij de migrantenstromen vertegenwoordigd zou zijn, werd al snel door de realiteit ontkracht. Hoofdzakelijk alleenstaande mannelijke moslimmigranten met een lage scholing en “opgevoed” tijdens een hersenspoelend verblijf in een van de madrassa´s[1] trokken en trekken Duitsland binnen. Wanneer de migrantenstroom in de komende 40 jaar inderdaad hoofdzakelijk moslim gekleurd blijft, zal het aantal moslims van 6 miljoen of bijna 8% in 2016 groeien naar 20 miljoen[2] in 2060. De vraag of de Duitse burger blij moet zijn met het vooruitzicht dat 25% van de bevolking moslim georiënteerd wordt, is inmiddels beantwoord.

De Willkommen cultuur heeft ertoe geleid dat de Duitse samenleving door het pamperende overheidsbeleid en meelevende kerkelijke en gemeentelijke functionarissen in toenemende mate geteisterd wordt door ingrijpende sociale veranderingen[3] en Jihad georiënteerde grote en kleinschalige terroristische aanslagen, massa aanrandingen, antisemitisme, pandemieën en criminele pieken[4]. Een Duits inlichtingen rapport waarschuwt dat een ongecontroleerde moslim massa migratie de al bestaande parallelle islamitische samenlevingsvormen zal versterken en zal resulteren in een institutionele instabiliteit binnen het Duitse democratische model. Gelet op die waarschuwing is het onbegrijpelijk dat een aantal rechtbanken Sharia besluiten die niet passen in de Duitse wetgeving zoals kindhuwelijken, heeft gesanctioneerd. Omdat die deel uitmaken van de migrantencultuur.

Natuurlijk vergat Merkel de Duitse bevolking van haar plannen op de hoogte te stellen. Vermoedelijk om onrust en weerstand tegen die plannen voor de volgende verkiezing in 2017 te vermijden. Tegenwoordig een gebruikelijke strategie. Vervelende boodschappen worden pas na de uitslag bekend. Ondanks het weghouden van ongewenste boodschappen, werd het naar de verkiezingen van 2017 toe steeds helder dat zij met haar migratie onzin, hele horde Duitsers op het verkeerde been gezet had, Ondanks een verborgen agenda en het stilhouden van ongewenste effecten van haar open deur beleid voor migranten uit het Midden Oosten en Noord Afrika. bleef een groot deel van het Duitse electoraat vertrouwen houden in Mutti Merkel. Zelfs nadat die onlangs verklaarde dat het groeiende antisemitisme direct verbonden is met de tsunami aan vluchtelingen. Onbetrouwbaarheid en gebrek aan loyaliteit jegens de Duitse staatsburger leverde haar toch een relatieve winst op. Je verstand staat er bij stil.

Kameleontypes besturen Nederland

Bij de laatste verkiezingen is bevestigd dat de politieke toestand in Nederland nauwelijks beter is. Hoewel Nederlandse politici al jaren herhaaldelijk hun onbetrouwbaarheid bevestigen en de VVD met afstand jaren achter elkaar heeft bevestigd de meest corrupte politieke partij te zijn, bleef het grootste deel van het electoraat koppig achter die partij te staan. Het draaikontengedrag van politici van voormalige oppositiepartijen kwam tijdens het laatste dividend debat opzichtig op tafel. Nog geen twee jaar geleden kwamen Pechtold, Buma en Segers met de volgende teksten om het onbetrouwbare karakter van de Minister-president bloot te leggen: “met zijn gedraal en gedraai schade veroorzaakt aan de politieke cultuur, de rechtsstaat, de democratie en het vertrouwen in de democratie”(Pechtold), aan het eind van de dag overheerst een ontluisterend beeld. Het ministerie van Veiligheid en Justitie is gerund als een VVD-partijkantoor. En dit allemaal onder het oog van de minister-president. Vandaag moet de Kamer een grens trekken. Zo willen wij niet dat dit land wordt geleid (Buma) en een minister-president die opnieuw de rookmachine aan deed en mist opwierp”(Segers). Tijdens en na het debat probeerden die heren imagoschade van de regeringsleider te beperken. De heer Segers presteerde het zelfs om God en Jezus erbij te halen. Kortom, pogingen van belanghebbende politici om de regeringleider te beschermen en de val van een kabinet te voorkomen, veranderen niet. Andere namen, zelfde storingsreacties.

Waarom dan stemmen? Veel Nederlanders leven net als in Duitsland blijkbaar nog steeds in de overtuiging dat hun stem ertoe doet, dat die een verschil maakt. Is dat werkelijk zo? Welke wensen en behoeftes heeft de vorige regering in de afgelopen regeer periode voor de samenleving ingelost? Is het de afgelopen vier jaar niet nadrukkelijk duidelijk geworden dat partij en individueel belang boven het landsbelang gesteld wordt? Dat het partij programma zoals dat de kiezer wordt voorgespiegeld door het mozaïek aan partijen en belangen nooit kan worden uitgevoerd en altijd gepolderd moet worden. Is het ook niet duidelijk geworden dat de politieke elite bepaalt wat voor de kiezer goed is. Ook al is het gros tegen de maatregel. Waarom heeft het electoraat ondanks de duidelijke onbetrouwbaarheid van politici en het voortdurend afwijken van de wens van het electoraat, opnieuw de VVD aan de macht geholpen? Wat dat betreft past de instelling van het gros van het Nederlandse electoraat in het Duitse beeld.

Een Germaanse traditie?

Nederlandse traditionele media en Duitsland kenners komen te vaak met de stelling op de proppen dat de Duitse burger een hersenloos kuddedier is die te vaak achter de verkeerde herder aanloopt. Wanneer de neutrale nieuwsvolger de faux pas van onze briljante politici optelt en constateert dat het Nederlandse electoraat desondanks vertrouwen heeft in de meest corrupte politieke partij die Nederland rijk is en diens aan politieke dementie lijdende partijleider steunt, moet hij zich eens afvragen of de stelling van het hersenloze Duitse kuddedier ook niet van toepassing is op grote delen van het Nederlandse electoraat. Vermoedelijk is er toh sprake van een Germaanse trend.

———————————–

[1] Koran school. De eerste werd in 1067 in Bagdad gesticht door grootvizier Nizam al-Moelk van het Seltsjoeken Kalifaat. Het doel was een uniformere beleving van de Islam te stimuleren. De meeste hedendaagse madrassa´s omarmen het fundamentalisme.

[2] Het moslim percentage groeit ook door de demografische effecten van al in Duitsland levende moslims. Die toename schatten officiële instanties op een ruime 70.000 per jaar. Dat betekent dat bij een constante aanwas in 2060 ruim 2.5 miljoen Home Grown moslims het Duitse bevolkingsvolume zal aanvullen.

[3] Groei van no-go zones voor niet-moslims, Sharia rechtbanken, huwelijken met en van minderjarigen, polygamie en eerwraak.

[4] Migranten pleegden bijna 208.000 misdaden in 2015, een groei van bijna 80% in vergelijking met 2014. Tussen januari en december 2015 was dat 570 misdaden per dag of ruim 20 per uur. Somaliërs en Soedanezen hebben van grootschalige sociale voorzieningsfraude een beroep gemaakt of misschien is kunst een beter woord.

 

Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
6 jaren geleden

Het artikel van Charief Brantz is alwéér uitstekend van niveau met veel feiten.
Als ik dit lees:
*** Tegenwoordig een gebruikelijke strategie. Vervelende boodschappen worden pas na de uitslag bekend. Ondanks het weghouden van ongewenste boodschappen, werd het naar de verkiezingen van 2017 toe steeds helder dat zij met haar migratie onzin, hele horde Duitsers op het verkeerde been gezet had, Ondanks een verborgen agenda en het stilhouden van ongewenste effecten van haar open deur beleid voor migranten uit het Midden Oosten en Noord Afrika. bleef een groot deel van het Duitse electoraat vertrouwen houden in Mutti Merkel. Zelfs nadat die onlangs verklaarde dat het groeiende antisemitisme direct verbonden is met de tsunami aan vluchtelingen. Onbetrouwbaarheid en gebrek aan loyaliteit jegens de Duitse staatsburger leverde haar toch een relatieve winst op. Je verstand staat er bij stil.*****
INDERDAAD…….. ” JE VERSTAND STAAT ER BIJ STIL”.
Maar Brantz pak daar wel de KERN van alle problemen.
Als U de rede van Jozeph Goebels opnieuw zou lezen, ( 1931 en 1936) dan komt ook U opnieuw tot dezelfde beslissing ………. “Je verstand staat er bij stil.”
Als “we” de geschiedenis boekjes lezen, dan zijn er passages waarbij ieder begrip te kort schiet.
Als ik het boek van Drs Geert Mak ( historicus) er bij haal, ” In Europa”, dan kunt U op pagina 555 lezen dat:” Ongeveer driekwart van de joden werd gearresteerd door gewone Franse straatagenten”. ‘ Je verstand staat er bij stil”.
Verder staat er:” een massieve ineenstorting van moraal en burgerdeugden”.
” Je verstand staat er bij stil”.
Onderaan de bladzijde staat:” De Holocaust was een verschijnsel van een heel andere orde dan de zoveelste antisemitische gruweldaad uit de Europese geschiedenis. Het was, naast al het andere. een bureaucratische exces waaraan honderdduizenden Europeanen rustig deelnamen, enkel om dat de ORDE EN DE REGELMAAT VAN HUN BUREAU. DIENST, LEGERONDERDEEL OF BEDRIJFSAFDELING HOGER STELDEN DAN HUN INDIVIDUELE GEWETEN.”
” Je verstand staat er bij stil”.
De geschiedenisbeschrijving is soms een gruwel om het te lezen……… maar het zal niet veranderen.
Dat Segers van de ChristenUnie, zelfs God en Jezus er bij heeft gehaald, is dat, in mij opinie, een symptoom van volledige onmacht in eigen denken, en slaafs Mark Rutte is gevolgd.
“Je verstand staat er bij stil”.
Kennelijk wordt, met alle beschikbare middelen, de val van het Kabinet Rutte III te willen voorkomen om de “Partijen kasten” ( het kartel) in stand te houden .
Mogelijk de laatste “stuiptrekkingen” van het kabinet Rutte III.
Een heerlijk artikel om te lezen………. !!! Als het kabinet Rutte II valt ,zal dat een “opbeurend’ effect hebben op mijn verstand.