Mishandelde Praagse ober wil schadevergoeding

De Tsjechische ober Miroslav die onlangs in de oude joodse wijk in Praag door een groep uit Nederland afkomstige sportschooltypes van het gebruikelijke daderprofiel is mishandeld, wil schadevergoeding hebben. Door de aframmeling liep de ober zeer ernstig hoofdletsel op en kwam vervolgens op de intensive care terecht, waar hij drie dagen in coma werd gehouden. Als gevolg van de mishandeling moest hij vervolgens twee keer worden geopereerd.

Afb: screenshot van Youtube

De sportschooltypes van het gebruikelijke daderprofiel, in leeftijd variërend van 24-32 jaar, ging op 21 april op het terras van een café in Praag zitten om daar hun eigen bier te drinken. Toen een andere ober daar iets van zei, ontstond een opstootje. Het slachtoffer wilde ingrijpen en werd vervolgens geschopt en geslagen. Op de weerzinwekkende beelden van het incident, die veel opschudding veroorzaakten, was duidelijk zichtbaar hoe één van de daders de ober een serie van slagen op het hoofd toediende. De 35-jarige man liep daardoor een hersenbloeding(!) en ernstige verwondingen op aan zijn hoofd, waaronder een gat bij zijn slaap, een gebroken oogkas, oogletsel en zijn kaak was op maar liefst drie plaatsen gebroken. De man is na een verblijf van ruim twee weken uit het ziekenhuis ontslagen.

De sportschooltypes van het gebruikelijke daderprofiel werden op het vliegveld gearresteerd nadat reizigers daar naar aanleiding van de verspreiding van hun signalement de politie hadden getipt. Blijkbaar waren ze stomverbaasd dat ze gezocht werden. Er zitten nog steeds twee van hen vast in Tsjechië. Het onderzoek naar hun rol kan nog maanden duren. Ze worden beschuldigd van zware mishandeling en kunnen tot tien jaar cel krijgen. Drie andere mannen kregen voorwaardelijke celstraffen. Ze zijn Tsjechië uitgezet en mogen de komende vijf jaar het land niet meer in. De twee laatsten uit de groep werden snel weer vrijgelaten. Volgens de politie probeerden ze de boel juist te sussen en waren ze niet betrokken bij het gevecht.

De groep mannen zou zich de avond voor dit incident overigens ook al hebben misdragen in het centrum van de stad. In een bar in de buurt van het oude stadsplein zouden ze ruzie hebben gemaakt en verschillende mensen hebben lastiggevallen. Eén van hen zou zelfs nog een jong stelletje hebben aangerand. Hij zou een jonge vrouw die langsliep in haar borsten hebben geknepen. Toen haar vriend ingreep, kreeg deze een vuistslag in zijn gezicht.

Miroslav is vorige week thuisgekomen. Een vriend van hem, Jiri Brych, was de enige die hem mocht bezoeken toen hij nog op de intensive care lag. Hij is thuis en heeft wat gewandeld, maar het is nog veel te vroeg om te zeggen wanneer hij weer aan het werk kan en zijn revalidatie zal overigens nog wel een tijd gaan duren, aldus Brych. De schade aan de ogen van Miroslav blijkt groot te zijn. Hij weet nog niet of hij weer gewoon kan functioneren, want naar eigen zeggen ziet hij veel minder, zo bleek tijdens een persconferentie voor een beperkt aantal journalisten in Praag.

Volgens een familielid van één van de verdachten hebben de sportschooltypes van het gebruikelijke daderprofiel geen strafblad en geld genoeg, een baan, en deden ze dit anders nooit. Het moest de drank zijn geweest. Dat is een interessante verklaring, aangezien leden van het gebruikelijke daderprofiel vanwege de doorgaans door hen aangehangen overtuiging geen alcohol mogen nuttigen.

Als je niet tegen drank kunt, moet je het laten staan. Maar dat schreef ik vijf jaar geleden ook al eens over de Eindhovense kopschoppers. En dat staat nog los van het persoonlijk letsel dat is toegebracht en de gevolgen daarvan, plus het magnifieke visitekaartje dat de sportschooltypes van het gebruikelijke daderprofiel namens Nederland in Tsjechië hebben afgegeven. De ‘heren’ worden bedankt. Hopelijk zal het Tsjechische recht zijn loop hebben en niet het Nederlandse.

 

Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Hein
6 jaren geleden

Je bent in “het gebruikelijke daderprofiel” (bewust, politiek “correct”?) 2 belangrijke aspecten vergeten, m.l. buitenlandse afkomst en aanhangers van de mohammedaanse ideologie.

Deze beesten zijn geen Nederlanders maar buitenlanders die de goede Nederlandse naam bezoedelen.

Op een realistisch, kritische site waar de waarheid bovenaan staat is dit een onvergeeflijke vorm van wegkijken.