Laatste nieuws uit Tiel

Twee cafés in Tiel lieten uitsluitend bezoekers binnen die behoorlijk Nederlands kunnen spreken. De maatregel is na hevige kritiek inmiddels opgeheven. Volgens café-eigenaar Ernste was de regel ingesteld na ruzie met Poolse arbeidsmigranten, schreef De Gelderlander maandag j.l.

Afb: pixabay

Ernste noemde de regel geen discriminatie. “Of het nou om iemand uit Polen, Marokko of Turkije gaat, als ze geen Nederlands kunnen en niet begrijpen wat een ander zegt, loopt het al gauw hoog op.” Als voorbeeld noemt de eigenaar het niet begrijpen van excuus of uitleg. “Dan heb je gelijk stress”. Burgemeester Hans Beenakker stelde dat er wel meer klachten zijn over Poolse bezoekers. Maar over “problemen” wilde de burgervader niet spreken. Ieder1Gelijk, een van royale subsidie voorzien bureau tegen discriminatie in Gelderland, stelde in De Gelderlander dat de café’s mogelijk de Algemene wet gelijke behandeling (AWGB) hebben overtreden. “Een rechter zal willen weten of al andere middelen zijn ingezet om escalatie te voorkomen. Je kunt bijvoorbeeld huisregels in het Pools vertalen”. GroenLinks-raadslid Ünal Sözen barstte tijdens een interview in tranen uit toen hij werd geconfronteerd met de klaarblijkelijk gruwelijke DDR-praktijken van beide café’s.

Ramadanmarkten

Bij de ramadanmarkt in de Tielse moskee op 12 mei a.s., waar de entree gratis is, zullen vrouwen worden geweigerd. In de Tielse openbare school RSG Lingecollege is op 12 mei a.s. ook een ramadanmarkt (entree € 5,- en de totale opbrengst gaat naar de moskee) waar de mannen weer worden geweigerd. Het is nog niet bekend of de dozen Pleegzuster Bloedwijn (voor de broodnodige rust) in huize Sözen nog wel zijn aan te slepen; de man moet ten einde raad zijn en subsidie-medewerkers van antidiscriminatie waakhond Ieder1Gelijk zullen waarschijnlijk al aan de laatste voorraad diazepam zijn begonnen.

Of…. Zou het nu ineens meevallen in die hoek?

Volgens ons van Sta-pal, wordt op beide locaties de Algemene wet gelijke behandeling (AWGB) zonder ook maar de geringste twijfel overtreden. En ook: “Een rechter zal willen weten of al andere middelen zijn ingezet om escalatie te voorkomen”. Je kunt islamitische huisregels nu eenmaal niet zonder meer in dit land toepassen omdat we uitsluitend wetten hanteren die langs democratische weg tot stand zijn gekomen. En één van die wetten betreft discriminatie, waar ferme lieden uit de linkse kerk met man en macht werken om dat te bestrijden…. toch?

En wat mankeert die directie van n.b. die openbare scholengemeenschap eigenlijk? Houdt het openbare karakter niet gewoon in dat je afzijdig blijft van religie? Want dat is wel de saus die over de onderliggende totalitaire ideologie wordt gegoten, dus de school had zich gemakkelijk van dat aanstaande discriminatie-feestje af kunnen maken.

Wanneer de club van raadslid Sözen (GroenLinks) hier niet als de mieter bovenop springt, diskwalificeert zij zich als de club van Mussert in zijn hoogtijdagen. Wanneer de subsidie-inhalator ‘Ieder1Gelijk’ op zoiets niet onmiddellijk aanslaat, is zij gehouden zich te ontmantelen bij gebrek aan gezond verstand. Erger nog: een variant op het ‘Neurenberg proces’ is nog niet genoeg om het misdadige van hun zwijgen afdoende te veroordelen.

Walgelijk….

 

Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties