Het is tijd om fundamentalistisch liberaal te worden

Sinds kort is Sid Lukkassen begonnen met de opbouw van “een nieuwe kerk”. Een initiatief om zonder censuur verhalen uit de maatschappij samen te brengen en in een open debat met elkaar tot analyses en oplossingen te komen.

Afb: Wikimedia commons, Henk Butink.

Ook wil Lukkassen een nieuwe begeestering terugbrengen in het publieke debat.

Waarom is deze Nieuwe Kerk, deze nieuwe begeestering zo belangrijk? Omdat onze agenda nu wordt overheerst door het verdedigen van onze waarden, in een omgeving die bijna universeel tegen ons lijkt te zijn. De agenda wordt gezet door drammende Social Justice Warriors, politiek-correcte politici en media en bedrijven die ook maar niemand voor het hoofd willen stoten. Daarmee is het rechts-realistische deel van de samenleving in het defensief gedwongen.

We verdedigen Zwarte Piet in het Sinterklaasfeest, we verdedigen cowboys- en indianenfeesten, we verdedigen het recht op een discussieavond , we verdedigen het recht om onze cultuur te behouden en we verdedigen de vrijheid van meningsuiting. Zoals ik al tegen Sid Lukkassen zei in ons laatste interview: we zijn stil blijven staan om te behouden wat we verworven hebben, tegen een cultuur die terug in de tijd lijkt te gaan, in de vorm van regressief-links en de Islam. Van zogenaamde “rechtse” partijen als D66 en VVD moeten we het ook niet hebben, want die willen vooral hun vingers niet branden aan deze issues om hun macht en zetels te behouden.

Wat rest er dan? Is dit echt het “Einde van de Geschiedenis” zoals Fukuyama die noemde? (https://en.wikipedia.org/wiki/The_End_of_History_and_the_Last_Man) Wat mij betreft wel staatkundig (in die zin dat we een liberale democratie hebben), maar cultureel gezien absoluut niet. Juist nu de voorwaarden voor persoonlijke en technologische ontwikkeling zijn vastgelegd in de liberale democratie is het tijd om onze cultuur als geheel zich verder te laten ontwikkelen. In de hedendaagse discussies over kindhuwelijken, vrije partnerkeuze en de effecten van de Ramadan, die ontstaan als gevolg van moslim-migratie, of discussies over hoe je transgenders aan moet spreken en hoeveel genders er bestaan, lijken we bijna vergeten te zijn dat we in 1969 al iemand op de maan hebben gezet, dat we in onze smartphone krachtiger computers hebben zitten dan die nodig waren om ons op de maan te zetten, en dat we ouder worden dan ooit.

We ontwikkelen dus voort, juist door die liberale democratieën die hebben gezegevierd. Elon Musk en Jeff Bezos zijn bezig om goedkope ruimtevaart mogelijk te maken; Musk wil in het volgende decennium al iemand op Mars zetten. Waar zijn we in onze politiek-maatschappelijke discussies dan in godsnaam mee bezig? Moeten we nog gaan discussiëren met postmodernisten of er wel of geen objectieve waarheid bestaat, als de technologie die we gebruiken daar het levende bewijs van is? Moeten we nog met gelovigen discussies gaan voeren die decennia of eeuwen geleden gevoerd zijn? Waarom besteden we onze tijd nog aan discussies met mensen die het communisme in willen voeren, wetende hoeveel slachtoffers dit systeem heeft gemaakt?

We zijn naar binnen gekeerd geraakt; in plaats van naar buiten gericht en met het oog op de toekomst. Wat we nodig hebben is een zeker fundamentalisme dat we kunnen staven met empirisch bewijs. Er zijn 2 geslachten. Er is een absolute waarheid. Onze liberale waarden zijn beter dan elk ander systeem. De wetenschappelijke methode is de beste manier om vooruitgang te waarborgen. Logica bestaat. De mens kan zich verder ontwikkelen, net zoals onze cultuur en beschaving. Sterker nog; deze vooruitgang is in mijn optiek noodzakelijk, zowel om onze cultuur te beschermen tegen vijandige invloeden van buiten, als voor het voortbestaan van de menselijke soort en de aarde als geheel.

De Nieuwe Kerk van Sid Lukkassen is een manier om aan deze beweging en gedachte een praktische basis te geven, in de vorm van censuurvrije samenkomsten en debatten, en het steunen van individuen die zich uit durven te spreken in afwijking van politiek-correcte meningen. Inmiddels zijn er ook andere initiatieven gekomen, zie bijvoorbeeld het Intellectual Dark Web (http://sta-pal.nl/2018/05/de-opkomst-van-the-intellectual-dark-web/) waarin intellectuelen belangrijke en censuurvrije discussies voeren die niet in de mainstream media te vinden zijn. Zelf probeer ik een bijdrage aan deze beweging te doen door het cureren van de beste “niet-politiek-correcte” media (www.libertycentral.nl) en het maken van podcasts. Maar met slechts een aantal mensen redden we het niet; deze beweging zal mainstream moeten gaan worden. Gelukkig hebben we technologisch de mogelijkheid om gemakkelijker opinies te verspreiden, zolang onze overheden met hun grijpgrage vingers niet aan het internet zitten.

Graag doe ik dus een oproep aan iedereen die op wil komen voor de Westerse waarden en de Westerse beschaving: kom uit voor vrijheid, individualisme, ratio en vooruitgang. Laat je niet in het defensief dringen door aanvallen van buitenaf, maar vul het cultuurrelativistische vacuüm door met een tegencultuur te komen. Wees een fundamentalistisch liberaal en breng onze beschaving vooruit, zonder je tegen te laten houden door de ballast van religie en regressief-links.

Steun Sid Lukkassen met de Nieuwe Kerk op zijn crowdfundpagina: https://www.voordekunst.nl/projecten/7175-verhalen-uit-de-samenleving-1

 

 

Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties