Prikbord nr 730

De bewering van Wiebes dat de Groningse gasvelden ons land veel staatsinkomsten hebben opgeleverd, moet eerst eens worden onderbouwd.

Nederland is niet de enige aandeelhouder van de NAM en de contracten voor de export van aardgas tegen een (te) lage prijs, waren zeker niet in het belang van de burgers die vervolgens voor duurder importgas moeten betalen. Ook de wijze waarop de aardgasopbrensten zijn besteed, is niet bepaald ‘economisch’ te noemen. Er hadden hier allang meer moderne, veilige kerncentrales kunnen staan, bijv. in het IJsselmeer bij de Afsluitdijk, in het lege grens-gebied met België en in Drenthe/Groningen. Maar de milieu-activisten en een soort ‘wetenschappelijke’ klimaatreligie bepalen hier het beleid, net als in Duitsland (Kalkar), en proberen van ons overbevolkte land een soort natuurreservaat te maken. Zelfs Shell is overstag gegaan voor hun terreur, terwijl in de rest van de wereld de echte vervuiling exponentieel toeneemt met dank aan de bevolkingsgroei en criminele regimes.

Houdbaarheid

De reeks leugens en weigeringen informatie te verstrekken onder verantwoordelijkheid van premier Rutte, wordt steeds langer. Bovendien is dit een slecht voorbeeld voor bestuurders op lager niveau, die wat (veel) te verbergen hebben. Met name als het gaat om verspillingen waarbij aannemers betrokken zijn. Net als zijn vriendin Merkel heeft Rutte zijn houdbaarheidsdatum in Nederland bereikt en is rijp voor de bende van Brussel.

Lokaal (wan)bestuur

Het aantal mislukte (verspillings)projecten op lokaal en provinciaal niveau lijkt toe te nemen. In het programma ‘Van onze centen’ komen absurde voorbeelden voor. Ook op cultuurgebied is alle mogelijk, waarbij het kennelijk geen gebruik is de verantwoordelijke wethouder de les te lezen. En juist deze slechte politieke gewoonte zorgt ervoor dat er niets veranderd en de cont(r)acten met bevriende verspillers in stand blijven door gebrek aan sanctie- en ontbindingsclausules.

Nepdemocratie EU

De EU graaft zich steeds dieper in nationale politiek; nu met een fonds om pro-Europese groeperingen financieel te ondersteunen bij het uitdragen van normen en waarden. Nu doet Soros dit al en heeft de EU reeds een absurd bedrag op de begroting voor ‘voorlichting’, maar vreemder is dat de EU zou moeten bezuinigen. Er was immers een tekort door Brexit (en door fraude, verspilling, geheime uitgaven, budgetoverschrijding) of is dit stilzwijgend door de lidstaten bijgepast? Intussen moet de vraag worden beantwoord of het verspreiden/ ondersteunen van democratische waarden betekent dat straks ook de anti-EU beweging en de pro-Turkije groepen, de pro- en anti-Navogroepen, de pro-Islam en pro-Rusland of pro-Israël en pro-VS partijen geld krijgen. Wie het boek leest over de geldstromen naar de anti-Apartheidsbewegingen zal huiveren bij deze gedacht, maar het zou discriminerend zijn om andere ‘democratische’ voorlichtingsorganen uit te sluiten. Verbijsterend is dan ook dat het CDA dit plan van € 1,3 miljard steunt; kennelijk uit opportunisme, want hun achterbakse opstelling kan leiden tot een volgende stap. En fonds voor de pro-immigratiegroeperingen of zelfs pro-terreurbewegingen die Hamas en de corridor door Israël steunen.

Schrijnend

Nu alle manipulaties en onwaarheden rond twee kinderen uit Armenië door de rechter zijn ‘afgestraft’, dient Vluchtelingenwerk zich eens af te vragen wie er verantwoordelijk is voor dergelijke schrijnende gevallen.

Trollenfabriek

De beïnvloeding van politici, beleidsmakers, columnisten en publieke opinie via gemanipuleerde berichten gaat zo ver dat zelfs met nepaccounts wordt gewerkt in de muziekindustrie. Doch voor het systematisch hersenspoelen is méér nodig, waaronder geloofwaardigheid. Zo bestaat er een Russisch discussieforum waarop ook westerse deskundigen kunnen deelnemen aan de opinievorming. Het doel is dat ze de gepresenteerde feiten en conclusies ‘overnemen’ in hun eigen publicaties. ‘Kun je dat bewijzen’ is een veelgestelde vraag, Neen, wie en waar de trollenfabrieken zijn en hoe ze precies werken, is zelden aantoonbaar, anders was het spel snel uit. Doch daarbij hoeven we niet alleen in Oost Europa te zoeken, want de Amerikaanse en Britse media, de Hongaarse en Poolse pers, de EU-publicaties en de Haagse trollenfabriek gaan evenmin vrijuit. Misleiding van het publiek en parlement is zo oud als de Eerste Wereldoorlog, hoewel de gefabriceerde waarheden uit het Vaticaan vele eeuwen eerder zijn begonnen.  Doch ondanks de ruime mogelijkheden om te verifiëren en te vergelijken, is de menselijke behoefte aan sprookjes, geruststelling en bevestiging kennelijk onveranderd en onverzadigbaar.

 

Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Redacteur
6 jaren geleden

Een interessante onderbouwing voor de aardgasbaten vormt de inhoud van dit artikel: https://www.nrc.nl/nieuws/2009/06/13/feest-50-jaar-boven-onze-stand-geleefd-11740572-a1086942

En kerncentrales die de Randstedelijke stroomopslokkers van elektriciteit moeten voorzien, horen zéker niet in de provincie te staan, maar bij de Randstad.