Prikbord nr 728

Volgens een Telegraaf-lezer moet de geldstroom van de EU naar Hongarije (en Polen) stoppen, omdat de regering zich niet houdt aan de EU-regels. Als voorbeeld wordt de verdeling van asielzoekers genoemd, doch dit is juist een maatregel in strijd met de (Dublin-)regels.

Bovendien houden de Commissie en het Parlement zich zelf niet aan de regels met een ongekend graaien, verspillen en corruptie tot gevolg. Daarnaast bestaan er geheime regels die zelfs niet door rechters (kunnen) worden getoetst en waardoor de geldstromen naar Frankrijk, Spanje, Italië, Griekenland, Hamas, Palestijnse autoriteit, Albanië, Turkije, Oekraïne, Roemenië en de ECB juist niet worden gestopt. In strijd met de officiële regels én het gezond verstand.

Muis

De minister van Defensie is op bezoek geweest bij haar Amerikaanse ambtgenoot. Waarom is een raadsel gezien het ontbreken van enige bilaterale relatie op Defensiegebied; voorts de NAVO-fora, het Ministerie van Buitenlandse Zaken en de omvang van onze krijgsmacht. Logischer zou een bezoekje aan haar Duitse collega zijn geweest, die dezelfde problemen heeft met de ‘muis’ die krijgsmacht heet. Misschien ging het reisje vooral om de foto’s, want onderhandelen over de JSF is echt van een ander niveau. Wellicht zelfs van een ander ministerie…

Regeerakkoord

Het lijkt erop dat er ook een geheim regeerakkoord bestaat, waarin is opgeschreven wat het kabinet allemaal niet gaat doen: wetten handhaven, illegalen uitzetten, krakers arresteren, openheid geven over Brusselse besluiten, foute curatoren aanpakken, de zorg saneren, werklozen aan het werk zetten, verspillingen beëindigen, misbruik van ontwikkelingshulp stoppen, Jihadisten en foute imams uitwijzen, graaiende bestuurders afrekenen, MH-17 afwikkelen, de macht van de milieumaffia reduceren etc. etc. Kortom, alles waar een beetje ruggengraat bij nodig is.

Syrië

Wat stelt de ‘internationale rechtsorde’ eigenlijk nog voor als Rusland ongestraft de Krim kan binnenmarcheren, Turkije een eigen oorlog voert in Syrië, de oorlogsmisdadigers van IS telkens een vrijgeleide krijgen, Assad zonder nader onderzoek wordt beschuldigd van het gebruik van gifgas dat er niet meer zou (kunnen) zijn, de VS zonder toestemming van de Veiligheidsraad vergeldingsacties willen uitvoeren, Venezuela de eigen bevolking berooft en laat verhongeren, net als Noord Korea, en China nog steeds Taiwan mag bedreigen zonder dat dit de Nederlandse (handels)betrekkingen laat bekoelen? Leven diplomaten in een eigen wereldje met bijzondere normen of hebben ze juist de verontrustende feiten over de internationale werkelijkheid altijd verborgen gehouden?

Ziektekosten

Zoek het motief, is een uitgangspunt bij vele onderzoeken naar duistere zaken. De kostenexplosie voor de burger en de staat in de gezondheidszorg gaat samen met ongekende geldstromen. Het voorbeeld dat een medicijn pas wordt nagemaakt nadat de kosten per patiënt reeds de € 200.000 per jaar dreigden te overschrijden, spreekt voor zich. Doch ook de ‘bedrijfswinsten’ en salarissen bij verzekeraars, ziekenhuizen, farmaceutische bedrijven, specialisten en apothekers worden door de staat niet bestreden; hoogstens afgeroomd via de belastingen. En zo zijn de absurde kosten – ook van dure medicijnen – weer bronnen voor belastinginkomsten, tenzij…. het om buitenlandse farmaceuten gaat. Politici lijken dit door te hebben en willen hun vingers niet branden aan onthullingen over de belangen van de staat en de zorgmiljonairs.

 

 

Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties