Prikbord nr 727

Hamas heeft nieuwe helden’ nodig, bij voorkeur doodgeschoten door Israëlische soldaten. Nu zal het moeilijk vast te stellen zijn of er doden vallen door gericht vuur, ondanks de rookwolken, of door toevalstreffers.

Duidelijk is wel dat Hamas de recente reputatieschade wil verdoezelen door wederom de Israëlische grensbewaking te testen’. Dat daarbij een mensenleven voor beide partijen niets waard is illustreert de andere mentaliteit in het Midden Oosten en de grimmigheid van het conflict. En de VN ziet alleen maar toe hoe Hamas de haat doelbewust escaleert.

Hardleers

Wederom blijken tientallen miljoen voor het onderwijs zoek’ te zijn, nadat eerder de grote bankreserves waren opgevallen. Desondanks wil de politiek (nog) geen controle van de schoolbesturen. Een merkwaardige houding gezien de stakingen en andere misstanden in het onderwijs, waarbij niet duidelijk is wiens belangen hier op het spel staan. Steekproefsgewijze controle van bank- en jaarrekeningen moet toch geen probleem zijn als schoolbesturen, toezichthouders en accountants niets te verbergen hebben?

Hoeveel is genoeg?

Gelukkig was de aanslag in Münster geen islamitische actie, maar voor de slachtoffers maakt dit geen enkel verschil. De samenleving is kwetsbaar voor lieden die geestelijk ontregeld zijn, gehersenspoeld of gevoelloos. In Duitsland is inmiddels de raming van het aantal Jihadisten verdubbeld tot 11.000; een aantal dat door allerlei oorzaken nog steeds groeit. De veiligheid die de overheid zou moeten bieden, is gereduceerd tot het niveau van een onzinnig gebiedsverbod of ontruiming na een aanslag. Desondanks mag de burger geen maatregelen nemen, zoals wekelijks te zien is in het programma Opsporing verzocht. Zelfs een pepper-spray is verboden, terwijl notabelen’ beveiligd worden door gewapende lijfwachten. Hoeveel passieve beveiliging ook voor rechters, officieren van Justitie, politiecommissarissen en getuigen – kan nog worden ingezet voordat de rest van de samenleving helemaal niet meer wordt beschermd en zelf tot actie overgaat?

Nepnieuws

De verdeling van illegalen en uitgeprocedeerden in Israël zou ook ruim 16.000 binnendringers voor de EU omvatten, omdat de landen van herkomst ze niet terug willen nemen (zonder betaling…). Dit zou met UNHCR zijn afgesproken, doch alle betrokkenen beweren nu van niets te weten. Was het een proefballonnetje om de Europese reactie te peilen of gewoon nepnieuws vanuit New York om de onrust rond Israël nog verder op te voeren? In ieder geval een stomme streek om mensen ten onrechte hoop te geven. In Egypte wachten nog enige miljoenen die zelfs volgens Egyptische normen onder de armoedegrens leven’, op een kans naar Europa te komen, net als in Libië, Turkije, Syrië en de Palestijnse gebieden.

Spelletje

Hoewel het gemeentebestuur van Amsterdam verantwoordelijk is voor de bed-bad-brood-verplichting voor illegalen, zijn deze of de Nederlandse activisten nog niet tevreden.

Dus wordt er onder toeziend oog van een activiste ( getuige’) gekraakt waarbij de kraker dus een strafbaar feit pleegt. Doch in plaats van actie door het OM gaat de Amsterdamse politiek op de stoel van de rechter zitten door een tijdelijke(?) gedoogsituatie op te leggen. De pandeigenaar moet eerst aangifte doen voordat het OM misschien in actie komt. Welk spelletje wordt hier gespeeld: proberen activisten te bereiken dat straks alle illegalen met een strafblad toch mogen blijven, want die krakers zijn alleen maar op zoek naar een eigen’ woning? En criminelen naar een eigen’ inkomen… Of proberen linkse raadsfracties misbruik te maken van het gebrek aan ruggengraat van Van Aartsen door de bed-bad-brood-regeling te saboteren?

 

Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties