Prikbord nr 726

Het demonstratieseizoen is inmiddels geopend. Onder meer de vredesbeweging (pro-Moskou) heeft weer aanleiding gevonden voor protesten nu de NAVO orde op zaken gaat stellen en vele landen Poetin verantwoordelijk houden voor gewapende conflicten, de MH-17 doden, de moorden op (voormalige) spionnen en de nieuwe Russische wapens.

Maar ook de Palestijnse terreurmanagers willen andere aandacht nu hun activiteiten steeds meer worden onthuld en de geldstromen aan kritiek blootstaan. En de dierenactivisten en vakbonden laten hun ‘macht’ zien, ongeacht de gevolgen voor gedupeerden. Alleen de beroepsactivisten van de milieumaffia houdt zich nog koest nu ze door het nieuwe kabinet op hun wenken worden bediend. Doch ongetwijfeld komen er straks genoeg aandachtspunten voor demonstraties, zodra de gemeentelijke bouwbesluiten op de agenda staan.

Discriminatie

Indien generaliseren al tot een aanklacht over vermeende discriminatie leidt, dan

is niet alleen een opmerking over de Russen of de Fransen riskant. Kritiek op de islam moet dan meteen gevolgd worden door kritiek op de joodse of christelijke religie. En de bewering ‘de Nederlandse identiteit bestaat niet’, gecombineerd met het ontkennen van een Turkse, Europese en Argentijnse. Hoe belachelijk we ons hier maken blijkt al uit een radio-uitzending over straattuig in Hilversum, waarbij het woord ‘Marokkaans’ zorgvuldig werd weggelaten, ook door de (gesubsidieerde?) jongerenwerker die het blijkbaar niet  discriminerend vond dat een Surinaamse ondernemer werd beledigd en uitgescholden.

Dwaas plan

Staatssecretaris Harbers (Justitie) wil landen die weigeren hun illegale immigranten terug te nemen, gaan belonen. In ruil mogen ze dan legale immigranten sturen, die hier dan een baan krijgen. Of die ooit zullen terugkeren is dan nog de vraag en hoe zit het met die noodzakelijke gezinshereniging? Bovendien komt er dan aan de stroom van illegale immigranten geen einde meer, want de regering van herkomstlanden heeft daar zelf belang bij! Die nieuwe gastarbeiders sturen dan geld naar huis, dat niet in Nederland wordt besteed. Nu gaat het reeds om miljarden per jaar. Doch het meest dwaze van dit plan is, dat andere landen op een idee worden gebracht en ook gaan weigeren hun landgenoten zonder ‘beloning’ terug te nemen, terwijl er hier honderdduizenden werklozen op de bank blijven zitten door gebrek aan scholingsgeld. Want dat is al jaren in het buitenland nodig. En tot slot om welke landen gaat het eigenlijk: met corrupte regeringen, islamitische landen, landen die criminelen ‘exporteren’ of die straks ook hun tijdelijk uitgezonden dan wel hier inmiddels ontslagen ‘gastarbeiders’ niet meer terugnemen als er niet genoeg tegenover staat? En wat te denken van illegalen zonder paspoort, die straks hier legaal terugkomen met paspoort?

Hardleers

Als een groot deel van de aandeelhouders van een Nederlandse bank bestuurders kiest, die internationaal willen groeien en alvast de topsalarissen aanpassen, wat blijft er dan over van het regeringsbeleid? Een bank zou nooit meer zo groot mogen worden dat de belastingbetaler ooit het dreigende omvallen moet voorkomen. En wat was de oorzaak van de gigantische verliezen bij vele banken tijdens de crisis: hun internationale avonturen en risicoprofiel, veroorzaakt door die fameuze topbankiers. Het is deels goed afgelopen dankzij de bedrijfsresultaten van sommige banken, maar die worden eveneens door de samenleving betaald.

Humanitaire hulp

Ondanks de veel miljarden die in de loop der jaren naar Indonesië zijn gevloeid (en vervolgens ‘verdampt’), moet Nederland er nog steeds humanitaire hulp verlenen.  Met name Omroep Max zet zich onder meer in voor voormalige landgenoten die aan hun lot worden overgelaten, soms zelfs door de eigen familie. Zou in ons land waar zoveel geld door de overheid en hulporganisaties wordt verspild, niet een ‘potje’ kunnen komen voor schrijnende gevallen, zonder dat de gewone burger weer moet bijpassen?

Nepnieuws

Het onthullen van misleidende berichten heeft sommige mensen op het idee gebracht dat ze bijna niets meer kunnen (of willen?) geloven. Zoals de daders en opdrachtgevers achter de recente spionnenmoorden. Ze gaan er vanuit dat de Britse geheime dienst het niet goed heeft onderzocht (omdat die niet alles vertellen?) of er belang bij heeft Rusland in een kwaad daglicht te stellen. Doch als Trump wordt beschuldigd door hoeren over zaken die uitsluitend met zijn privé leven te maken hebben, dan is men zonder meer bereid daar geloof aan te hechten. Dit soort tegenstrijdigheid zien we nu ook in Amsterdam waar het FvD op één lijn wordt gezet met Denk bij de vorming van een coalitie. Het gevaarlijkste nepnieuws betreft informatie die onvolledig is, doordat zaken om politieke redenen worden verzwegen. De vele verkrachtingen in Zweden en Groot-Brittannië, het toenemende antisemitisme in Frankrijk, de bestuurlijke misstanden in Duitsland, de verdwenen hulpmiljarden bij de Palestijnse ‘bestuurders’ (terreurmanagers), de besteding van de Oxfam-gelden waarover kennelijk al jaren geen verantwoording wordt afgelegd (zonder te worden gekort), de mensenrechten in Turkije, de ‘illegalen’ in de VS waarvan een deel gewoon een arbeidsvergunning zou kunnen krijgen, de toestand in Venezuela en Iran, etc. etc.

 

Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties