Boek: De Grande Finale

Onze vaste columnist Victor A.C. Remouchamps heeft bij uitgeverij ‘Brave New Books zijn jongste boek ‘De Grande Finale’ het levenslicht laten zien. In een smakelijk en vlotte stijl, speculeert Remouchamps over het verloop van een gewapend conflict op het grondgebied van de Baltische staten, tussen Rusland en NATO. 

De Grande Finale. Afb: Brave New Books.

Het is geen politiek correct boek geworden. Verre van dat zelfs. Het is een geactualiseerde versie van een eerdere roman van zijn hand; ”De Voorlaatste Oorlog” die door de ontwikkelingen van de laatste jaren is achterhaald. Het is een aanklacht tegen de politieke leiding van ons land die uit gemakszucht of blind opportunisme onze Krijgsmacht in de afgelopen twintig jaar heeft verkwanseld. Onze krijgsmacht is niet meer bij machte om haar constitutionele taak uit te voeren.

Het verhaal speelt zich af in het jaar 2021. In het gebruikte scenario denkt de opportunistische Russische president Poetin gebruik te kunnen maken van de inmiddels onoverbrugbaar gegroeide tegenstellingen tussen Europa en de Verenigde Staten, alsmede de toegenomen verdeeldheid binnen Europa zelf. Hij denkt door een militair avontuur, Ruslands grenzen uit de USSR en haar positie als wereldmacht definitief te kunnen herstellen.

Het scenario voor dit manuscript is gebaseerd op de analyses en beschouwingen die Remouchamps de afgelopen tien jaar voor verschillende platformen heeft geschreven. Het boek is niet geschreven om te amuseren, maar om op feiten gebaseerd te waarschuwen wanneer het Westen blijft zwichten voor Vladimir Poetins vorm van ”onderhandelingen”, waarin wij (NATO) geven en hij (Rusland) neemt.

Het is een prachtig boek geworden, waarin veel details uit de doeken worden gedaan omtrent militaire operaties en de diplomatieke hogeschool.

Van harte aanbevolen aan onze lezers!
Bestellen kan HIER

———————————————————————-

Auteur                         :Victor.A.C. Remouchamps

Soort                           :Met illustraties

Taal                             :Nederlands

Afmetingen                  :24x215x135 mm

Gewicht                       :361,00 gram

Verschijningsdatum     :april 2018

Druk                             :eerste

ISBN10                         :9402174060

ISBN13                         :9789402174069

 

Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties