Prikbord nr 723

De criminelen die hun enkelband doorknipten, hebben een positief advies gekregen van de Reclassering. Doch hoe onafhankelijk is dit oordeel, indien ze wordt betaald om zelf het toezicht uit te voeren?

En hoe onafhankelijk zijn de rapporten van het Pieter Baan Centrum, van het wetenschappelijke bureau, van de psychiatrische inrichtingen en van de Jeugdzorg? Zelfs in de registraties van gedetineerden wordt geknoeid, evenals in stukken voor de Kamer.

België

De arrogantie waarmee in de Belgische pers de brexit wordt afgedaan als onhaalbaar dan wel onverstandig, wekt de indruk dat men daar de onheilspellende voortekens over de nabije toekomst van de EU niet ziet of wil zien. Het is onvoorstelbaar welke stommiteit de EU-landen hebben begaan door Draghi (ECB) absolute macht te geven. Doch ook de Duitse politici willen (nog) niet beseffen welke rekening zal worden gepresenteerd, terwijl het verval in Duitsland reeds begonnen is: wegen/bruggen, banken, defensie, woningbouw, rechtspraak, scholen, ziekenhuizen, plattelandsartsen, graaiprojecten, verzekeraars, criminaliteit, corrupte industriëlen, foute politici, jihad-aanhangers etc. etc. Een rijtje dat ook toepasbaar is op België, Nederland en Groot-Brittannië, waarbij het laatste land ervoor heeft gekozen alleen haar eigen fouten te maken bij de weg terug naar een normale samenleving.

Europese bezuinigingen

Wie alle dubieuze uitgaven van de Europese Commissie, het Europese Parlement en de Europese ambtenaren bij elkaar neemt, kan alleen tot de conclusie komen dat miljarden aan bezuinigingen mogelijk zijn. Geen enkele reden dus om de begroting te verhogen; in tegendeel, de EU zou eindelijk eens een goedgekeurde jaarrekening moeten presenteren.

Gibraltar

Waarom wordt de Spaanse kustwacht ‘gealarmeerd’ als er weer een volle rubberboot in de Straat van Gibraltar is waargenomen. Of komt die waarschuwing juist van Marokkaanse autoriteiten in het land van vertrek? Hoeveel mensensmokkelaars zijn inmiddels opgepakt en veroordeeld? En welk effect heeft de halfzachte aanpak van de indringers in het Spaanse Ceuta gehad? Allemaal vragen die in Brussel niet gesteld mogen worden.

Monument

Zoals bij alle projecten die met dure namen en veel sponsors worden opgetuigd, vraag ik me altijd af waar de financiële verantwoording te vinden is. Zo roept het Auschwitz Comité de gemeente Amsterdam op om nog even € 3 miljoen bij te dragen aan het nationale Namenmonument van bakstenen. Wat het geheel moet kosten en waarom is niet duidelijk, doch de gemeenteraad van Amsterdam zal zich met dergelijke ‘details’ vermoedelijk niet bezighouden.

 

Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties