MIVD blundert

Rusland probeert de Europese Unie en haar lidstaten van binnenuit te verzwakken. “Rusland zoekt thema’s die binnen Europa scheuringen kunnen veroorzaken”, aldus MIVD directeur Eichelsheim in de 19 maart uit te zenden documentaire ‘Schimmenspel’. Door het debat over Islam en migratie op scherp te zetten, maken populisten het de Russische president Poetin gemakkelijk. “Dit zijn nou specifiek thema’s die in Europa heel gevoelig liggen”.

Afb: pixabay

Het lijkt op zichzelf een legitieme zaak wanneer een inlichtingendienst informeert over gevaren die het voorbestaan van ons land bedreigen. Het moment echter dat er door ambtenaren kwalitatieve condities worden gesteld aan politieke opvattingen, is er sprake van een zekere totalitaire machtsopvatting; ‘Wie niet denkt en handelt zoals wij, is een vijand van de staat’. Het programma laat nog op zich wachten, maar omdat de NOS specifiek deze geventileerde mening van de MIVD directeur over het voetlicht brengt, ontstaat het vermoeden dat deze opmerking de belangrijkste boodschap is.

Vooropgesteld dus, dat een directeur van een inlichtingendienst bepaald geen taak heeft in het politieke veld, is er nog wel een aantal andere kanttekeningen te plaatsen. Waarom bijvoorbeeld deze mening geventileerd wordt aan de vooravond van een verkiezing? Om maar eens wat te noemen. Welke rol spelen de veiligheidsdiensten en onze omroepen eigenlijk? Is dat wel zuivere koffie?

Overigens laat het zich nog vragen of Poetin wel zo’n bedreiging voor Europa -en dus ook Nederland- is. In de eerste plaats is de zwakke militaire verdediging van Europa niet aan Poetin te verwijten, maar aan de Europese politieke elites zelf. Als de directeur van de MIVD en de NOS dus al ergens voor hadden willen waarschuwen, dan zou het niet misstaan hebben om dan ook meteen maar alle Europese politici op een hoop te gooien. Zij zijn immers de belangrijkste oorzaak dat de militaire verdediging van Europa een megalomane puinhoop is. Terwijl onze militairen wereldwijd LHGBT-gemeenschappen computerles geven, of iets dergelijks, kan Poetin volgens de veiligheidsdiensten dus zo naar binnen lopen als Wilders of Baudet hun mond niet houden.

Nee, dat gelukszoekers van heinde en verre zomaar naar binnen kunnen lopen is juist het probleem en zeker wanneer die zijn behept met een zekere religie/ideologie. Dat is het probleem, want we hebben het niet over een groepje van 2500 toevallig passerende musici, die per abuis een hongerklap hebben opgelopen. Het zijn grote groepen mensen die, eenmaal in voorlopige vestiging, alle verkeerde ranglijsten aanvoeren en niet zelden bevinden zich daartussen ook lieden die bereid zijn gebleken dood en verderf in naam van hun religie te zaaien. Dat zijn de echte problemen en dat zij benoemd worden door politici die van mening verschillen met de politieke bazen van de MIVD directeur, mag voor hem geen aanleiding zijn zich politiek uit te laten met een verkeerde voorstelling van zaken.

Wanneer zich in ons land 2 miljoen burgers zouden bevinden uit de voormalige Sovjet republieken en die zich daarmee nog steeds innig verbonden voelen, dan zou de MIVD directeur een sterk punt hebben. Maar wij hebben hier geen 2 miljoen burgers uit voormalige Sovjet republieken.

Wij hebben hier 2 miljoen moslims, onder wie veel ‘vluchtelingen’, die een ander staatkundig streven hebben….

 

 

Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties