Prikbord nr 721

Wat is mevr. Kaag toch een aanwinst voor dit kabinet: ze heeft Den Haag helemaal niet nodig om zichzelf te vertegenwoordigen. En de minister van Buitenlandse Zaken had zelfs geen opvolger hoeven te krijgen, want voor je het weet wil die wel de opvattingen van Nederland presenteren. Geeft alleen maar verwarring, tenzij die nieuwe minister van toeten noch blazen weet.

Gemeenteraad

Omdat bijna geen kiezer weet wat het werkelijke programma is van partijen in de gemeenteraad, kunnen bij de verkiezingen neponderwerpen worden gebruikt om de ‘goede bedoelingen’ te ventileren. Ook het stemgedrag daarna in de raad en de flutvoorstellen die toch niet haalbaar/betaalbaar zijn, ontgaan de meeste burgers. Evenals de financiële blunders en verspillingen waarvan buitenlanders met kiesrecht al helemaal geen weet hebben. De kiezer zal straks moeite hebben om een gemotiveerde stem uit te brengen, waarbij ook politieke journalisten vaak weinig houvast bieden bij gebrek aan onpartijdigheid.

Haïti

Een tv-documentaire die hier vermoedelijk nooit zal worden uitgezonden, doet een boekje open over de besteding van hulpgelden voor Haïti. Daarbij wordt de ‘wederopbouw’ van steden gepresenteerd, die helemaal geen schade hadden van de aardbeving. Of werkgelegenheidsprojecten terwijl er elders zelfs geen schoon drinkwater beschikbaar is, zodat de cholera zich kon verspreiden. En wat te denken van tientallen miljoenen voor een nieuw politiebureau, een sportstadion en een cultureel centrum terwijl dringend riolering en  huisvesting benodigd zijn.

De overheid is er zo corrupt dat een belangrijk deel van 270 miljoen dollar door USAID liever werd besteed aan dubieuze Amerikaanse bouwfirma’s en een modern industrieterrein dan aan ‘staatsprojecten’. Intussen modderen de gesubsidieerde hulporganisaties al jaren door, waarbij vele Haïtianen nog niets hebben gezien van enige hulp.

Lobby

Weet u het nog: de grote bedrijven hebben helemaal niet gelobbyd om straks geen belasting in Nederland te betalen. En ze hebben dus ook niet gedreigd hun kantoren naar Londen over te plaatsen. Zou ook een beetje vreemd zijn nu allerlei kantoren daar weg willen richting de EU. Dit heeft het kabinet helemaal ‘onafhankelijk’ besloten. Nog gekker is dat de bankdirecties wel lobbyen; zelfs 2x per jaar en rechtstreeks bij de premier zoals deze toegaf. En hun exorbitante (u leest het goed meneer Kok) salarisverhoging komt vooral door de lonkende ruiven in het buitenland, maar dat is natuurlijk geen ‘dreigement’. Neen, het is zelfs geen argument, gezien de bevindingen van journalist Luyendijk. Elke avonturier kan een bank om zeep helpen, kijk maar naar de vele Europese en Amerikaanse banken die reeds zijn omgevallen of met tientallen miljarden belastinggeld gered. Soms zelfs in strijd met de EU-regels.

Racisme of discriminatie?

Politici die Turkse Nederlanders als een aparte ‘soort’ beschouwen door te pleiten voor meer deelname in gemeenteraden, moeten zich afvragen waar het begrip ‘achterban’ ophoudt en ‘racisme’  of ‘discriminatie’ begint. Met name als deze raadsleden zich alleen met Turkse belangen gaan bezighouden. Ook de oproep voor meer vrouwen grenst aan discriminatie, omdat die kennelijk geacht worden andere ‘partijbelangen’ te dienen dan mannen. In Groot-Brittannië is de ‘discriminatie’-kritiek op de overheid zo ver doorgeschoten, dat de politie het jarenlange misbruik van honderden minderjarige meisjes niet wil aanpakken. Het gaat namelijk om bendes in vooral Aziatische kringen, waardoor ook het stadsbestuur liever wegkijkt. Men zou bijna denken dat daarbij andere belangen spelen dan alleen de vrees als ‘racistisch’ te worden bestempeld.

 

Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Hein
6 jaren geleden

“Aziatische kringen” = Pakistanen = mohammedanen.