Prikbord nr 717

De uitspraak van de rechter die verbood uitkeringen terug te vorderen van Turkse Nederlanders, zou gebaseerd zijn op het discriminatieverbod. Het onderzoek wegens mogelijke uitkeringsfraude richtte zich namelijk op Turkije en niet tegelijk op IJsland of Nederland of Marokko.

In feite stelt deze rechter, dat ‘iedereen’ moet worden onderzocht in alle mogelijke landen en anders niemand. Een dergelijke antidiscriminatiemaatregel zou ertoe leiden dat allerlei internationale afspraken over onderzoek naar en uitlevering van criminelen, alleen rechtsgeldig zijn, indien van toepassing in alle landen. Daarbij zou bovendien geen onderscheid gemaakt mogen worden tussen zware en lichte fraude (opportuniteitsbeginsel), omdat dit eveneens tot ‘discriminatie’-bezwaren kan leiden.  Wat is hier aan de hand: worden onze rechters bedreigd vanuit Turkije of deugen onze opsporingswetten nog steeds niet?

Bundeswehr

Volgens Duitse media en een inmiddels verschenen politieke rapportage staat de Bundeswehr er zeer slecht voor. Zo zijn er vele materieeltekorten en duizenden vacatures voor officieren en onderofficieren. In 2017 was zelfs niet een onderzeeboot inzetbaar en waren er onvoldoende reservedelen om de transportvliegtuigen in de lucht te houden. Doch de Krijgsmachtinspecteur weet van geen ‘klachten’. Dit laatste duidt op een passieve houding die niet past bij zijn functie, tenzij hij daartoe opdracht kreeg van minister Von der Leyen. Die komt nu zelf onder vuur, omdat de deplorabele staat van de krijgsmacht niet langer is uit te leggen en zeker niet past bij hoogdravende plannen voor een Europese defensie-organisatie. Waarom Merkel desondanks extra miljarden in de EU-verspillingen wil pompen,  blijft een raadsel.

Het CDA-gelijk

Nota bene de vicepremier van het CDA, minister de Jonge, meent te moeten terugkeren naar de middeleeuwen van de politieke correctheid. Zijn afkeer van de PVV en Denk is kennelijk gebaseerd op ‘tegenstellingen’ op het gebied van immigratie. Let wel: volstrekt legale partijen worden even weggezet als ongewenst, omdat ze het niet eens zijn met het CDA. De arrogantie van een regentenpartij die het ‘dus’ wel eens is met de VVD en het FvD? En ook geen bezwaar heeft tegen de staatsondermijners van GroenLinks, de nepdemocratie van D66 en de luchtkastelen van de SP? Dan is het CDA zelf de overbodige partij.

FIOD

De belastingdienst heeft reeds wettelijke bevoegdheden die grenzen aan die van politie/OM. Waarom niet de wet zodanig wijzigen dat ook ‘Teeven’-deals met criminelen mogelijk worden om opsporingsbewijs te verkrijgen, en illegale lijstjes met namen en bankrekeningen ‘legaal’ worden. Daarbij gaat het niet alleen om belastingontduiking, maar ook crimineel verkregen vermogen en financiering van terreurcellen. We behandelen hier valse paspoorten als legaal, laten inlichtingendiensten afluisteren, seponeren oplichtingszaken (vooral als er bankiers en verzekeraars bij betrokken zijn), faciliteren het door-/wegsluizen van honderden miljarden, leggen spoorwegen en vliegvelden plat bij een flutalarm en schieten op ongewapende mafkezen. Allemaal zaken die voor anderen terecht verboden zijn, maar toegestaan (moeten) worden in de strijd tegen de oprukkende criminaliteit en terreur. Nu kan de rechter hier helaas geen bijdrage aan leveren.

Gaza

Als de bevolking van Gaza wanhopig is, waarom accepteert men dan de terreur, de miljonairs van Hamas en de chaos in het corrupte bestuur? En waarom stuurt Europa geld in plaats van goederen die Israël wel kan doorlaten?

Integriteitsonderzoek

Waarom zijn er twee (!) hoogleraren nodig om een integriteitsonderzoek te houden over een wethouder in Brunssum? Moest het rapport de gewenste (lokaal-politieke) uitkomst leveren of zijn de feiten gewoon ondergesneeuwd in juridische rim-ram, omdat er ook in andere gemeenten het nodige mis is met de integriteit van bestuurders? Zo vlak voor de verkiezingen spelen meer belangen een rol dan alleen de kwaliteit van een vermoedelijk duur rapport.

 

Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties