Prikbord nr 712

De heer Ben Bot meent dat het overleg met Turkije moet worden hervat door een ‘buitenstaander’. Hij bedoelt toch niet de EU, mag men hopen, want het is juist het Ministerie van BuZa waar de onderhandelaars van de regering zich ophouden. Voormalig minister Bot weet dit als geen ander en zou diplomatieke betrekkingen met een dictatuur niet moeten willen, noch bemoeienis van welke buitenstaander dan ook.

Intern onderzoek

Het aantal interne onderzoeken bij de overheid is niet meer op twee handen te tellen, terwijl de resultaten daarvan zelden naar buiten komen en de gevolgen al helemaal niet. Tenzij… een echte onderzoeksjournalist zich erin verdiept. Het wachten is nu op een onderzoek naar mevr. Kaag (D66) – minister van Ontwikkelingssamenwerking etc. – die een eigen ‘regeerakkoord’ lijkt te hebben en daarbij de naïeve minister Zijlstra (BuZa) compromitteert, onder meer in de Palestijnse kwestie. Onthullingen in de media kunnen de schade alleen maar groter maken, doch wellicht sneller tot ingrijpen leiden.

Lottonotaris

Nu bekend is geworden dat de Lottotrekking op tv een nepfilmpje is en dus reeds eerder heeft plaatsgevonden, omdat de notaris niet op zaterdag werkt(?), is een nadere uitleg op zijn plaats. Is er wel sprake van een Lottonotaris die de Jackpot-trekking controleert en – zo ja – wanneer vindt die trekking dan plaats?  Voorts: wie controleert wat er daarna met de winnende getallenreeks gebeurt; wordt die in de computer geblokkeerd zodat alle daarna verkochte loten waardeloos zijn?

Ministersploeg

De nieuwe ministersploeg blinkt nog steeds niet uit door bescheidenheid en gezond verstand. Minister Kaag (D66) en minister Ollongren (D66) lijken nu al bezig met een Europese carrière, waarbij het er niet toe doet wat ze roepen, als het maar welgevallig is in Brussel. De ‘ervaren’ minister Bijleveld (CDA) is echter tamelijk vaag in haar uitlatingen over Defensie, maar wellicht verandert dit binnenkort. Als het dan maar geen Europese optie wordt. Ook de overige ministers hebben ongetwijfeld ‘lijken in de kast’ gevonden, doch leiden de aandacht af met ferme woorden.

PvdA-graaiers

Het ‘zuiveren’ van de partijtop wil bij de PvdA maar niet lukken en dat heeft straks gevolgen. Want het gaat bij veel kiezers niet om de inhoud van het partijprogramma, maar om de geloofwaardigheid van de politici en juist daar laat men in Amsterdam en Den Haag steken vallen. Figuren als Asscher, Barth en Klijnsma verdienen helemaal geen ‘beloning voor bewezen diensten’, maar een integriteitsonderzoek.

Rusland

De EU acht de Balkan-landen van ‘strategisch’ belang tegen de invloed van Rusland. In welke eeuw leeft men in Brussel; gaan we terug naar de Koude oorlog? Dan snel een echte defensie optuigen; dat is pas van strategisch belang. Overigens heeft Rusland niet minder recht op een ‘invloedsfeer’ dan de EU, zodat de bewering uit Brussel kant noch wal raakt. Kennelijk wil men ook de Oekraïne nog steeds binnen de eigen invloedsfeer brengen en dan is iedere ‘reden’; zelfs een reden die Turkije binnen de EU kan brengen…

Virtueel rijk

Piramidespelen,  woekerpolissen, ECB-aandelen, Griekse banktegoeden en nu de Bitcoin. Veel mensen leren het nooit: virtueel geld heeft vooral virtuele waarde. En toch meent men slapend rijk te kunnen worden zonder dat iemand daar nadeel van ondervindt. Wel, de slachtoffers zijn ze doorgaans zelf, want de financiële maffia duldt geen concurrentie als het gaat om geld verdienen zonder ervoor te werken. Pijnlijk is dat het telkens om hebzucht gaat, waardoor naïeve beleggers zichzelf verleiden. En mocht er eens een nieuwkomer succes hebben, dan zijn er tientallen trucs om dat ongedaan te maken, zelfs met hulp van deurwaarders, rechters en bankiers. En de echte storm moet nog komen als de miljarden van de woekerpolissen verdampt blijken te zijn.

 

Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties