Prikbord nr 711

De woede van de mandarijnen in Brussel over de komende Brexit, is nog niet voorbij. De Britten kunnen straks opgelucht zijn, want inmiddels heeft Frankrijk zoveel schulden dat zelfs de gezondheidszorg daarin deelt.

De overcapaciteit in een nieuw ziekenhuis wordt echter mede gebruikt om Britse patiënten te opereren. Uiteindelijk draait de hele EU-cultuur alleen om geld en nationale belangen, zoals ook de recente Brexit-richtlijn bevestigt. Groot-Brittannië moet gedurende 2 ‘overgangsjaren’ nog steeds meebetalen aan de spilzucht van Brussel, maar heeft dan geen enkel stemrecht. Hoeveel wrok willen de EU-landen elkaar nog inpeperen?

Europese hof

Een rechter wordt geacht zijn oordeel te baseren op wetten die door anderen zijn besloten. Zo mag Nederland bepalen dat een gedetineerde zijn recht op een staatspensioen (AOW) tijdelijk verliest, maar wel een schuld aan de staat moet voldoen op straffe van gijzeling of vervangende hechtenis. Naar verluidt heeft het Europese hof recent de bestaande afspraken over het scheiden van echte vluchtelingen, terroristen en illegale gelukszoekers gesaboteerd door bepaalde onderzoeks- en identificatiemethoden te verbieden. Op welke wet dit berust is een raadsel, want zelf de overeenkomst over het terugsturen naar een veilig land van binnenkomst wordt nu buiten werking gesteld. De volgende stap zal wel zijn dat een taal- en leeftijdsonderzoek worden verboden, evenals onderzoek naar een crimineel (oorlogs)verleden, naar dubbele/valse identiteiten en naar privé vermogen. In combinatie met de slappe houding van gemeenten in zake uitkeringsvoorwaarden wordt van heel Europa ‘Schengengebied’ gemaakt voor allerlei indringers waarvan er nog tienduizenden op hun kans wachten. Straks dus honderdduizenden zodat hier de juridische procedures het hele rechtssysteem verstoppen. Doch onze kwaliteitsmedia blijven stil, omdat het zo ongelooflijk is, dat het wel nepnieuws moet zijn, net als het verhaal dat ook een tweede vrouw uit Syrië mag worden geïmporteerd?

Raadsleden

Nieuwe raadsleden, zelfs van eenmansfracties, hebben het voordeel niet ‘besmet’ te zijn door de wijze waarop de grote partijen altijd de macht en het geld hebben verdeeld.  Daarbij gaat het niet alleen om dubieuze afspraken met voetbalclubs of projectontwikkelaars, maar ook om de ‘regelingen’ met vroegtijdig vertrokken burgemeesters en wethouders. Hoewel die vaak in strijd met de wet en met het gezond verstand werden goedgekeurd, al dan niet vertrouwelijk, zijn het doorgaans juist buitenstaanders die de feiten onthullen zonder de daders aan te (kunnen) klagen. En de kiezer heeft helaas een slecht geheugen.

Staatsschuld verdubbeld

Volgens een voorlopige berekening hebben de financiële maffia van de ECB, de EU en de IMF ons land bijna 400 miljard afhandig gemaakt. Intussen groeien onze wachtlijsten in de zorg, kan de politie de criminaliteit niet meer aan en moeten pensioenen worden gekort. Naar verwachting zal de staatsschuld verdubbeld zijn als Draghi is vertrokken en de ‘vertrouwelijke’ boeken eindelijk opengaan. Ook de Britten hebben financiële problemen, met name in de staatsgezondheidszorg (NHS), maar dienen zich te realiseren waar de miljarden van de EU-landen zijn gebleven. Het is onbestaanbaar dat er nog lieden zijn die durven beweren dat de EU zo goed is voor onze welvaart, terwijl een melkpoederberg van 380.000 ton (684 miljoen) onverkoopbaar zou zijn.

Verdacht

Weer een intern rapport dat in de doofpot dreigt te verdwijnen; dit maal over fraude en valsheid in geschrift door een Leidse hoogleraar, gecombineerd met intimidatie van medewerkers. Als het universiteitsbestuur hier niets mee doet en het evenmin overlaat aan het OM, dan maakt het zich verdacht als belanghebbende bij de financiële malversaties.

 

 

Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties