Boek: ‘In naam van God’

Paul Cliteur en Dirk Verhofstadt gaan in dit boek op zoek naar de bronnen van het theoterrorisme. Onder ‘theoterrorisme’ verstaan de beide auteurs het plegen van terreurdaden ‘in naam van God’. Moorden in naam van God kwamen in de loop van de geschiedenis geregeld voor.

Afb: Uitgeverij Houtekiet

Vandaag de dag  vormen ze de legitimatie voor de vele aanslagen op anders- en ongelovigen. Dit boek bevat enerzijds een theoretisch deel over het theoterrorisme en anderzijds een dagboek van de moordaanslagen die in 2017 quasi elke dag in naam van God werden gepleegd.

Op bevel van God deinsde Abraham er niet voor terug zijn eigen zoon Izaak doden. Op het laatste moment echter, werd hij tegengehouden door een engel. Hij had inmiddels immers wel voldoende bewezen dat hij God blindelings gehoorzaamde en werd daarvoor beloond met het leven van zijn zoon.

Ook vandaag doden theoterroristen medemensen op bevel van God, maar er is geen engel meer die ze tegenhoudt. Paul Cliteur en Dirk Verhofstadt bespreken, nuchter en uitermate helder, de religieus geïnspireerde moorden op Ghandi, Rabin, Sadat, Tiller, Van Gogh en talloze anderen die het slachtoffer werden van religieus fanatisme.

——————————————–

Productspecificaties

Uitgeverij Houtekiet (België)

Auteurs: Paul Cliteur Dirk Verhofstadt

Taal: Nederlands

Verschijningsdatum: februari 2018

ISBN10: 9089246363

ISBN13: 9789089246363

 

Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
A.R. Girbes sr
6 jaren geleden

***Waarom is liegen, en dan met name religieus liegen, gewoon geworden op deze wereld? Een vraag die ik mezelf regelmatig stel als ik weer eens geconfronteerd word met leugens over het bestaan van een god, een hemel, engelen, een hel, de duivel, etc. Maar ook leugens over wonderen die door god of door geestelijken zouden zijn verricht, over zalig- en heiligverklaringen, over Jezus en zijn ongelofelijke avonturen, etc.

En ik wordt daar dagelijks mee geconfronteerd, in persoonlijk contacten, in de krant, op de TV, in de sociale media, etc. Er gaat geen uur, nee, geen seconde, voorbij of ergens op aarde wordt flink religieus gelogen. Binnen elk van de vele geloven die er op deze aarde zijn.
Doe in gedachten eens een stap achteruit en kijk naar onze aarde. Zie het gekrioel van al die miljarden mensen en zie al die menselijke contacten die er zijn, ontelbaar veel per seconde. Doe alsof je al die menselijke contacten van dichtbij kunt zien en horen. En bedenkt dan hoeveel van die contacten op datzelfde moment bestaan uit leugens. Op het moment dat, op welke wijze ook, religie een rol speelt in die contacten wordt er gelogen. Schaamteloze leugens over god en wat daar zoal aan religieuze onzin bij hoort. Maar ook schaamteloze leugens, verpakt in dogma’s, over wat je wel moet geloven en wat je niet mag geloven, over wat hoort en wat niet hoort, over wat je wel mag doen en wat je niet mag doen, over de sancties die god heeft en over je uitstort als je niet luistert. En bedenk dat het gewoon medemensen zijn die die leugens vertellen.***

Het bovenstaande schreef Wim Aalten, op 12 januari 2016 op de website van : ‘ De Vrije gedachten”.

Eigenlijk heb er eigenlijk niets aan toe te voegen, maar,…..een legitimatie om te doden dat in opdracht van een ” HERSENSCHIM” wordt uitgevoerd is net zo “crimineel” als wat de NAZI ‘ S in de “Tweede wereldoorlog” hebben gedaan. Miljoenen mensen zijn vermoord in opdracht van enkele krankzinnigen. “Men geloofde (in) hun boodschap”.
Evenzo is dus een “HERSENSCHIM” in staat mensen te laten vermoorden, omdat “men” er in geloofde. Diegene ,dewelke geloofden in een ,( dergelijke) opdracht zijn zo intens gestoord dat ik de term voor een classificatie, ” Psychastenie” ,( een licht vorm van Krankzinnigheid) wel aanvaardbaar vind. Immers: uit geschiedenis blijkt dat “Moorden in ***naam*** van, niet nieuw is. We zullen moeten leren leven met de “zieke geestesgesteldheid” van “heel veel mensen”. Het belangrijkste, is dat de zogenaamde “leiders” daarvan “kennelijk” geen weet hebben en hun rijke, maar zieke fantasie, én megalomane ambities een opdracht geven aan……. niet evenwichtige “persoonlijkheden”. ter uitvoering.
“”Ook vandaag doden Theo- terroristen medemensen op bevel van God, maar er is geen engel meer die ze tegenhoudt.” Nu ,weet U……… Engelen bestaan ook niet, en wie daarin geloofd…….., het symbool” Engel” is in de Kerstdagen in een ruim aantal te zien, in de huiskamers…….. de angst voor de dood is dus algemeen. Het is ook niet eenvoudig dat ” “Chronos”, de God van de tijd, uit de Griekse Mythologie, onverbiddelijk toeslaat en het “Physiologisch” verscheiden niet met medicijnen is te bestrijden.