Prikbord nr 710

Dat Trump zijn trouwe bondgenoot Groot-Brittannië in de steek laat door premier May openlijk aan te vallen, is onbegrijpelijk. Want zijn kritiek op haar geklungel rond de Brexit had hij haar ook in het oor kunnen fluisteren.

Uiteindelijk moet een harde Brexit ertoe leiden dat beide landen samen een aantrekkelijk alternatief vinden voor de handelsafspraken van EU-landen. Het lijkt erop dat Trump nog niet al zijn goede adviseurs heeft ontslagen, maar nu ook eens naar hen luisteren…

Genocide

De laffe houding van de NAVO tegenover Turkije wekt de indruk dat men de geschiedenis van Europa niet kent. Want niet alleen zijn er parallellen met de gedoogsituatie waarin Hitler kon opereren, maar tevens met systematische genocide.

Waar Turkije de misdaden tegenover de Armeniërs ontkent, zullen over enkele jaren ook de vele Koerdische slachtoffers van het Turkse geweld worden gerelativeerd. Wie niets van de geschiedenis leert, zal hem (moeten) herhalen. Dit geldt met name voor de NAVO die Turkije helemaal niet nodig heeft als de Europese lidstaten hun defensie op peil brengen. En tegenover Turkse dreigementen in het vluchtelingendossier kan nog een handvol sancties worden toegepast, maar daar is politieke moed voor nodig en die is schaars, net als in de 30er jaren.

Incompetent

De minkukels die zich in de EU bezig moeten houden met nepnieuws, blijken zo incompetent dat ze nu al belachelijk worden gemaakt in de Nederlandse versie van de Heute show. Bij ‘Lubach op zondag’ passeren onderwerpen die leerzaam zijn voor vele kijkers en in het bijzonder politici. Het beangstigende is echter dat het binnen de EU wemelt van functionarissen en parlementariërs met een bedenkelijk laag niveau; zelfs binnen de Commissie.

Toezicht op St. Maarten

Waarom sommige commentatoren zich ongerust maken over de besteding van honderden miljoenen in St. Maarten, is een open vraag. Er zou speciaal toezicht komen, het geld zou niet ter beschikking/beoordeling van de ‘regering’ worden gesteld en de gehele Tweede Kamer heeft weinig anders te doen dan haar toezichtstaak uit te voeren. Daarvoor hoeft men echt niet te reizen.

Vlucht naar voren

Zou het drammen om meer geld voor de EU (lees: langdurige verplichtingen) iets te maken hebben met het bekend worden van een dreigend debacle rond de euro en de waardeloze schuldbekentenissen die het ‘onderpand’ zijn voor de ECB-leningen? Zodra de landen beseffen dat ze hun honderden miljarden nooit meer terugkrijgen, zullen ze de geldstroom naar Brussel en Parijs etc. (moeten) afknijpen. Dus neemt de Commissie alvast een voorschot zolang Draghi niet moet opstappen wegens zijn geheime dossiers, en de slapende politici nog steeds niet wakker worden tot de koers van de euro ‘eindelijk’ begint te dalen. Dan zal de waarde van pensioen- en spaartegoeden, maar ook van af te lossen leningen en hypotheken, meedalen met een nieuwe financiële crisis tot gevolg voor de Eurozonelanden.

 

Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties