Overpeinzingen

Op een rustige regenachtige dag heeft de mens de tijd beter over onderwerpen na te denken dan op een zonnige dag. Geen arbeid in de tuin, geen reparaties of verfraaiingen in en aan het huis en boodschappen doen in een wereldstad als het regenachtige Klazienaveen is ook geen aantrekkelijke gedachte.

Sommigen van ons hebben dan de tijd om eens dieper te graven in een aantal zaken. Nieuwe uitdagingen dienen zich aan en hoewel er niet veel meer bekend is dan een paar maanden geleden, blijven lopende uitdagingen interessant.

Libanon.

Het krachtenveld in de Libanon is door Ronald Dunki in zijn onlangs gepubliceerde artikel “Twee Tijdbommen” adequaat uit de doeken gedaan. Een van die tijdbommen kan als volgt samengevat worden:

Lebanon is turning into one big missile factory by act and omission of the Lebanese authorities and a blind eye turned by many groups in the international community,…. “It is no longer transfer of arms, money, or advice,…de facto, Iran has opened a new branch, ‘Lebanon branch ….Hizbullah does not conceal its attempt to take control of the state under the nose of the Lebanese government, and the unhindered military assimilation of the population….

Afb: FloppingAces.net

Libanon is een van die vervelende gevolgen van Obama´s hotseknots buitenlands beleid waarmee hij zijn opvolger in het Witte Huis heeft opgezadeld. Gezien het hoge moslim gehalte van zijn inner circle  begrijpt de neutrale Amerika volger dat de ontwikkelingen in de Libanon een van de effecten is van het doorlopende gepamper van moslim leiders. Nog eens de toestand belichten in de Libanon is vanuit die invalshoek een herhaling van zetten. Hoewel het op zijn plaats is om ontwikkelingen en gebeurtenissen in het noordelijke deel van de Levant voortdurend in de gaten te houden.

Overheidspropaganda.

Misschien het bericht dat het merendeel van de Amerikaanse samenleving eindelijk er achter is gekomen dat de geschreven en beeldmedia hun programma´s volproppen met overheidspropaganda vermomd als nieuwsfeiten. Een World Tribune/Gallup/Knight Foundation peiling uit januari 2018 stelt dat 70% van de ondervraagden, redacties en uitgevers de schuld geven van de groei van politieke media partijdigheid en het is niet moeilijk te raden in wiens nadeel dat uitvalt. In de rij van mediabronnen vindt 87% CNN volstrekt onbetrouwbaar, desondanks nog beter scorend dan   MSNBC met 96% en The New York Times met 97%. Het wordt steeds duidelijker dat liberale media bronnen een substantiële bijdrage leveren aan de verbreding en uitdieping van de kloof tussen politiek wensdenken en herkenbare dagelijkse realiteit. Nog nooit was die zo groot als nu. Niet verrassend dat het Washington establishment en hun media zombies, vechten voor hun bestaan ten koste van de mensen uit de kernstaten van het Amerikaanse continent. Dat heb je als politici het territoir buiten de gebruikelijke Blue States aan de Oost en West kust jarenlang als fly-over country hebben beschouwd. Voor serieuze Amerika volgers niets nieuws onder de zon.

Text-gate of Obamagate.

Text-gate wellicht? Een schandaal dat uit verschillende componenten bestaat. Eerst de #ReleaseTheMemo campagne. Die streeft naar de publicatie van vier pagina´s waarin inbreuken op de Foreign Intelligence Surveillance Act (FISA) staan opgelijnd om een vuilstort mogelijk te maken in het door de Democratische Partij en Clinton Campagne gefinancierd anti-Trump dossier. Liberale media en hun politieke pendanten in het Congres herkenden onmiddellijk de hand van de Russische trollenfabriek in Sint Petersburg daar in. Helaas bleek het een via Facebook opgestart initiatief van nieuwsgierige Amerikaanse burgers te zijn geweest. Experts noemen het FISA memo explosief en uiterst schokkend. Het zou volgens een groot aantal van hen het einde kunnen betekenen van Muellers Special Counsel en in het verlengde kunnen hoge functionarissen bij de FBI en DOJ de laan uitgestuurd worden. Ze kunnen zelfs in de gevangenis komen. De explosieve ontwikkelingen rond het FISA memo hebben al de naam Obamgate gekregen en het Huis van Afgevaardigden heeft ingestemd met de wens van de Republikeinen om het document openbaar te maken. Er wordt een onderzoek ingesteld naar de handel en wandel van kopstukken van de FBI en het Justitie ministerie. Vermoedelijk heeft McCabe – tweede man van de FBI, medestander van Comey en Obama sympathisant – niet op het resultaat van het onderzoek willen wachten en heeft de eer aan zichzelf gehouden. Wellicht zullen andere kopstukken en Obama relikwieën als Rosenstein (tweede man op het Ministerie van Justitie en formele opdrachtgever van Mueller) en zelfs Mueller kunnen volgen.

Vervolgens het verlies van teksten uitgewisseld door twee Liberale schuinsmarcheerders waarin sprake is van een Secret Society bestaande uit autoriteiten van de FBI en het Ministerie van Justitie. De DOJ heeft de teksten teruggevonden en in een van de teksten wordt gesproken over een mogelijke bijeenkomst van die Secret Society, een dag na de verkiezing van Trump. Omdat inspanningen om de keuze op Clinton te sturen, waren mislukt, moesten de activiteiten worden geconcentreerd op de val van de democratisch gekozen President-elect met de verkeerde naam.

De laatste component betreft de 384 bladzijden die de Senaatscommissie voor Homeland Security omstreeks 15 januari eindelijk in handen kreeg. In die aanvankelijk verloren pagina´s staat te lezen dat de voormalige Attorny General Loretta Lynch medio 2016 door Comey was geïnformeerd dat hij en dus de FBI, geen aanklacht zou indienen tegen Clinton. De nieuwe informative luidt “..significantly diminishes the credibility of Lynch’s earlier commitment to accept Comey’s recommendation…a commitment she made under the pretense that the two were not coordinating with each other..”. Het interview zogenaamd om meer informatie te krijgen over haar privé server gebruik voor de uitwisseling van geclassificeerde informatie, was een farce. Geen wonder dat Lynch zich wilde en kon onttrekken aan het onderzoek onder het mom van een conflict of interest. Ze wist de uitslag al van het onderzoek.

Dreamers?

Misschien de 2005 uitspraak van de toen Senator Obama over Dreamers nog eens herhaald? Wij zijn royale en gastvrije mensen hier in de Verenigde Staten, maar diegenen die het land illegaal betreden en diegenen die hen onder minachting van de rechtsstaat werk geven, tonen hun minachting voor diegenen die de wet respecteren. We kunnen het gewoon niet toestaan dat mensen zonder herkend te worden, zonder papieren, ongecontroleerd en onder omzeiling van de rij mensen die geduldig, vlijtig en rechtmatig komen, de Verenigde Staten binnenstromen..” Waarom sprak de man deze wijze woorden? Omdat het Afro-Amerikaanse segment van de Amerikaanse samenleving het meest te lijden had en heeft van de illegale immigratie van Hispanics. In 2004 werden de Afro-Amerikanen als grootste minderheidsgroepering ingehaald door de Hispanics. Daarom steunen zij maatregelen om de illegale immigratie uit Mexico en andere Midden en Zuid Amerikaanse landen sterk in te perken. Obama heeft de definitieve oplossing van het dreamers probleem daarom vier jaar voor zich uitgeschoven om het vuiltje op het bord van zijn opvolger te kunnen plaatsen. Een daad van een echte staatsman.

De Staatsman en de Radicaal

Of is het de foto van de breeduit lachende staatsman met Louis Farakhan, een leider van een radicale haatgroep uit 2005. De journalist die de foto nam werd door een lid van de Democratic Congressional Black Caucus die een vergadering op Capitol Hill had belegd, gedwongen om de foto te overhandigen en kreeg het advies zijn mond te houden over de ontmoeting van beide Afro Amerikanen. De lieveling van de Democratische partij amicaal met een leider van een radicale haatgroep, die Hitler een grote leider vond, was slechte publiciteit. Wanneer Obama´s intieme vriendschap met Saul Alinsky en Louis Farakhan bekend zou worden, zouden zijn kansen op een presidentschap aanmerkelijk kleiner zijn geworden of zelfs in rook zijn opgegaan. Het mentorschap van Alinsky en de gewraakte foto bleven vervolgens ruim 12 jaar opgeborgen in een kluis.

Clownsgate?

Is het clownachtige optreden van crooked Clinton tijdens de Grammy´s een leuk onderwerp om daarop dieper in te gaan? Een vrouw die vier FBI onderzoeken tegen zich heeft lopen en nu ineens een paar teksten uit een roddelboek gaat voorlezen op een toneel? Wat de vrouw bezielde om zich als een C-acteur op een toneel te wagen en iets voor te lezen om een zittende president in de hoek te zetten? Het was in ieder geval een zielige vertoning. Zeker nu er weer een schandaal boven haar hoofd hangt. Ondanks een groot aantal klachten uit de vrouwelijke boezem van haar verkiezingscampagne team dat een van haar getrouwen zich te buiten ging aan seksueel misbruik, hinderlijke seksueel getinte opmerkingen, gedragingen en een milde vorm (in termen van tijd en afstand) van stalking, besloot ze Burns Strider toch in dienst te houden. Vermoedelijk na een goed gesprek. Hillary blijkt in het verleden nog meer op haar kerfstok te hebben gehad. Haar optreden bij de uitreiking van de Grammy´s was niet alleen een uiting van slechte smaak, maar ook slecht getimed. Trump hating Limousine Liberalen uit Hollywood en omgeving viel dat even niet op, gewend als ze zijn aan de escapades van meerdere Hollywood iconen.

Vruchtbaar?

Of ik mijn maandag goed heb besteed, laat ik aan de lezer over. Mij is duidelijk geworden, dat door de vuilspuitende liberale politieke samenleving en partijdige en nepnieuws verspreidende liberale deel van de gevestigde media, de moraal van de Amerikaanse samenleving zich op een hellend vlak beweegt. Door de inspanningen van beide segmenten bevecht ieder op zijn eigen terrein de POTUS, waarbij ze vermoedelijk niet eens beseffen dat ze enorme schade toebrengen aan de geloofwaardigheid en betrouwbaarheid van het Amerikaanse Democratische model.

Het door de policor elite gestuurde Europa beweegt zich ook op een hellend vlak. Als het Europese politici ernst is om de eigen samenleving gezond te maken, dan zullen ze als een speer moeten proberen weer op het juiste pad terug te komen. Daarvoor is moed nodig en dat is nu juist iets wat in ieder geval bij politici in Nederland, België en Duitsland ontbreekt. Wat in de USA op dit moment plaats vindt, gaat ook in Nederland gebeuren. De signalen zijn al herkenbaar.

 

 

Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
r.dunki
6 jaren geleden

Charlef, naar mijn mening voorwaar een goed bestede maandag!

De verregaande brutaliteit der Democratische samenzweerders, van Obama, Holder en Rice tot Clinton kwam voort uit hun blinde overmoed na Obama’s 8 jaren van crypto-communisme en de, misplaatste, overtuiging dat Clinton de subversieve klus voor Obama ongestraft zou kunnen afmaken.

Nu de boomerang onherroepelijk terugkomt is die “hubris” omgeslagen in paniekvoetbal, zo niet een regelrechte “struggle for life”, hetgeen de niet al te snuggere Hillary zich kennelijk nog niet volledig realiseert. Haar verlies in november was zo’n schok voor haar valse ego dat zij dat nog steeds niet te boven is gekomen en zich bij elke gelegenheid laat verleiden om haar emotie’s jegens Trump de vrije loop te laten, zich niet realiserend dat het net zich om haar en hubby Bill aan het sluiten is.

Bovendien was zij al in november de meest gehate politica van de USA, reden waarom zoveel kiezers die het normaal “worst zal zijn” dit keer speciaal de moeite namen om niet zozeer voor Trump, maar vooral tegen Clinton te stemmen.

Ter illustratie van het deerniswekkende gebrek aan niveau van Hillary Clinton – samen met Barack Obama twee der trouwste discipelen van de communistische agitator Saul Alinsky – moge dienen het verhaal dat zij tijdens haar “studie” in Wellesley een “thesis” schreef die zo rabiaat anti-Amerikaans en anti-democratisch was dat het Witte Huis daarover in paniek raakte tijdens de impeachment procedure tegen hubby Bill.

Hoewel een “thesis” in feite altijd publiekelijk toegankelijk moet zijn, was het Witte Huis zo bang dat haar puur communistische “hate-message”, in de puinhoop die Bill ervan had gemaakt, wel eens de “coup de grâce” had kunnen zijn voor zijn impeachment. Daarom werd het bestuur van Wellesley de arm op de rug gedraaid om Hillary’s infantiele vuilspuiterij achter slot en grendel op te bergen.

Een verwijzing van Charlef naar de Europese respectievelijk Nederlandse politiek is terecht, maar feit is en blijft dat de ideologische salon-socialisten van D’66 tot PvdA en GL slechts slappe “copy-cats” zijn van de communistische extreme linkervleugel der Democraten.

Moed is van die laffe opportunisten niet te verwachten, maar als een stel top-Democraten, wellicht Hillary, voor jaren de bak ingaan zal dat een bijzonder heilzame werking hebben op onze 5e colonne in Den Haag en de ook in Nederland zo diep ingegraven “deep state”.