Jihad is uw vriend

“Gebruik ook geen termen waarvan het publiek weinig of geen kennis heeft of die gemakkelijk verkeerd kunnen worden geïnterpreteerd. In het geval dat deze niet kunnen worden vermeden, verduidelijk dat dan. Het woord “jihad”, bijvoorbeeld, wordt vaak verkeerd vertaald als “heilige oorlog” en verbonden met begrippen als verkeerd, gevaarlijk, sinister, enz”.

Zoek de verschillen…. Afb: wikimedia

“Hoewel sommige militante groepen de term op die manier gebruiken, heeft het concept een totaal andere connotatie voor mainstream moslims. Evenzo is de Arabische uitdrukking ‘Allahu Akbar’, die kan worden vertaald als ‘God is de grootste’, uiterst belangrijk en wordt vaak gebruikt door moslims. Het is een herhaalde eigenschap van het islamitische gebed, maar het wordt ook gebruikt als een algemeen gejuich. In de media wordt de uitdrukking soms uitgelegd als een strijdkreet. Dit kan alle gebruiken van de uitdrukking potentieel verdacht of bedreigend maken”.

Aan het woord in bovenstaande frase is niet de lokale imam in uw dorp of stad -waar staan die haathutten tegenwoordig al niet- maar een gezelschap zelfbenoemde specialisten van de Europese Unie. Met ‘specialisten’ worden overigens niet doorgewinterde kenners van de islam bedoeld, maar het betreft hier -journalistieke- specialisten in het onderscheiden van ‘nepnieuws’. De tekst is namelijk afkomstig van een stel goedwillende linksmensen die een ‘sterk verbeterde nog betere wereld’ op het oog hebben dan de wereld die u zichzelf en uw naasten wenst. Het betreft de groep ‘Terra’: een door de EU gesponsord samenwerkingsverband tussen een aantal organisaties, waaronder Quilliam, met als missie:

“To create a Network of Associations of Victims of Terrorism or other organisations with a special focus on supporting victims of terrorism”.
(vertaling: “Om een netwerk van verenigingen van slachtoffers door terrorisme, of andere organisaties op te zetten met een speciale focus op het ondersteunen van slachtoffers van terrorisme”.)

De woorden ‘jihad’ en ‘Allahu Akbar’ vallen uiteraard op, vooral vanwege de negatieve connotatie die deze hebben gekregen na de talloze aanslagen op onschuldigen in het Westen. Vrijwel alle aanslagen in het Westen, kunnen tegenwoordig toegeschreven worden aan islamitische inspiratie. Dat is geen nepnieuws overigens, maar een feit. In 2017 werden wereldwijd maar liefst 1134 terroristische aanslagen door islamieten geregistreerd en 7656 dodelijke slachtoffers. Staat gewoon op het internet, kan iedereen overal vinden en zelf controleren op feitelijke juistheid.

Jihad

Jihad (Arabisch: جهاد, djihād) is een begrip uit de islam. Het komt van de Arabische woordstam jhd, dat ‘streven’ betekent. Jihad betekent letterlijk ‘een inspanning gericht op het realiseren van een bepaald doel’. Er wordt wel een onderscheid gemaakt in ‘grote’ en ‘kleine’ jihad, waarbij de grote jihad refereert aan de innerlijke strijd tegen verleiding en eigendunk. Voorbeelden daarvan zijn het vasten tijdens de Ramadan en het trouw verrichten van de gebeden.

‘Het bereiken van een bepaald doel’ kunnen we mild opvatten als het beoogde ‘doel’ een vreedzaam karakter heeft. Bijvoorbeeld wanneer het islamitische Saoedi-Arabië of Egypte een jihad ontketenen teneinde apothekers uit Aleppo een veilig onderkomen te bieden. Dat is echter, voor zover mij bekend, niet het geval en ook nooit geweest.  In Saoedi-Arabië worden wekelijks wel de meest wrede lijfstraffen conform de meest oorspronkelijke interpretatie van de islam ten uitvoer gebracht en Egypte bracht Mohamed Atta voort, wiens jihad twee hoge gebouwen in New York (VS) liet instorten. Dat fraaie stukje jihad leverde bijna 3.000 dodelijke slachtoffers op en als ik mij wel herinner was de vreugde in islamitische landen massaal. Ook in Ede was de juichende meute niet van de straat te slaan.

Maar dat is het dus allemaal NIET volgens de groep Terra, die namens de EU de ‘vrije en onafhankelijke pers’ van richtlijnen gaat voorzien zoals bovenstaande. Hoor ik daar de laarzen stampen? Zie ik in de verte banieren van onheil?

Ja. Het is de EU…

 

Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties