Prikbord nr 690

Artsen zonder Grenzen geeft toe dat de meeste ‘vluchtelingen’ uit Afrika gelukzoekers zijn en vooral om die reden niet mogen worden teruggestuurd(!) De EU geeft toe chantabel te zijn door Afrikaanse landen die zich niets aantrekken van eerdere afspraken, maar alleen meer geld willen hebben voor een humanitaire houding tegenover gelukszoekers.

Waar landen als Australië helemaal niet onderhandelen met landen van herkomst of mensensmokkelaars die zich hulpverlener noemen, praten Macron en Merkel over méér financiële hulp in plaats van minder. Een dergelijke beloning zal de corrupte Afrikaanse landen vooral aanmoedigen om steeds hogere eisen te stellen.

En Merkel moet toegeven dat er reeds honderdduizenden landgenoten beneden de armoedegrens leven, waarvoor de sociale voorzieningen tekortschieten. Dit bepaalt mede de politieke toekomst van Merkel en de EU, want de ‘solidariteit’ van de Europese landen heeft reeds grote geldstromen veroorzaakt, die de welvaart zichtbaar aantasten –evenals het leefmilieu – en ook de ellende elders vergroten als drukmiddel. Zowel de VN, de paus, de EU, de ECB, de media, de banken- en milieumaffia, de hulporganisaties, als ook de SPD en de islamitische landen menen kennelijk dat de draagkracht van Europa onuitputtelijk is. We kunnen hier de eigen defensie, politie, gezondheidszorg en pensioenen al niet meer betalen.

Belastingreferendum

Het zal niet eenvoudig zijn om geloofwaardig allerlei belastingafspraken terug te draaien, terwijl die van het koningshuis in stand blijven. Maar dit kan geen reden zijn om het referendum af te schaffen. Met name nu er geen sprake zou zijn van een ‘geheime’ deal met de Oranjes, maar van een overeenkomst die lijnrecht ingaat tegen de strekking van de wet die beoogde, namelijk dat er gewoon belasting zou worden betaald. Nu blijkt dat het parlement destijds heeft goedgekeurd dat de vermeende aantasting (‘interen’) van het geheime vermogen zou worden gecompenseerd. Deze flauwekul waarover zelfs werd onderhandeld, is rijp voor een grondige herziening. We leven hier niet in Japan.

Bitcoin

Het zal wel toeval zijn dat de juichende berichten over het piramidespel Bitcoin worden ondersteund door geruchten over een verlaging van de garantie op banktegoeden.

Mensen beseffen kennelijk niet dat als veel mensen rijk (kunnen) worden, er nog veel meer arm worden, omdat geld verdienen zonder ervoor te werken altijd ten koste van goedgelovige slachtoffers gaat. De woekerkredieten voor aandelen en de financiële crisis door de bankenmaffia zijn niet andere dan moderne varianten op de beruchte handel in bollen van de zwarte tulp.

Kansberekening

De kans om hier door een terreurdaad om te komen, wordt door ‘deskundigen’  naar verluidt ingeschat als 1 : 100 miljoen. Theo van Gogh wordt kennelijk niet meegerekend, evenals terreur door de onderwereld, terreur op de snelweg (zelfmoordenaars, dronken chauffeurs, steenblokken), terreur op grond van (moslim)cultuur en door ‘nuttige idioten’ als Volkert van der Graaf. Blijft de vraag waarom zoveel politici zich laten beveiligen – zelfs gewaarschuwd worden voor een ‘concrete’ dreiging – en waarom Jihad-strijders ‘gevolgd’ moeten worden als het risico zo gering zou zijn. Want het echte gevaar zit bovendien in daders die hun plannen niet vooraf aankondigen.

Linkse greep naar de macht

De Duitse socialisten – nu nog onder leiding van de heer Schulz (SPD) – hebben het voornemen geuit de EU-plannen van de heer Macron te steunen. Daarmee wordt niet alleen Merkel buiten spel gezet, maar ook Rutte en D66. We moeten dan ook niet uitsluiten dat Dijsselbloem (PvdA) de eerste EU-minister van Financiën kan worden om Den Haag te paaien. Doch zonder een drastische inperking van de macht van de ECB en een effectief controle- en sanctiesysteem ter zake de financiële afspraken, zal hij niet ver komen. Want linkse politici hebben andere belangen dan een Europa dat zich aan zijn eigen regels houdt. Het gelijk van de Brexit-voorstanders begint zich steeds meer af te tekenen.

Profileringsdrang

Minister Schouten (Landbouw) maakt €75 miljoen vrij om jonge boeren te helpen een bedrijf over te nemen. Jonge loodgieters, schilders en boekhouders willen ook wel een bedrijf overnemen, waar banken geen krediet voor geven. Gaat het hier om een schenking (met belastinggevolgen) of een renteloos voorschot? Of alleen een losse flodder, want een aantal onbekende bewindspersonen heeft kennelijk moeite om eerst eens 100 dagen te wachten voordat men de schijnwerpers van de media zoekt.

 

Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties