Democraat of demofoob?

De ronduit weerzinwekkende wijze waarop de minister Ollongren (D66) van Binnenlandse Zaken thans probeert de referendumwet de nek om te draaien door zelfs op een spoedprocedure aan te sturen bij de Raad van State is het glasharde bewijs dat de partij haar kroonjuwelen definitief bij het grofvuil heeft gezet en aanstuurt op een allesonderdrukkende, ordinaire dictatuur.

D66 Minister Ollongren. Afb: wikimedia

De Raad van State is de belangrijkste adviseur van het kabinet en voorziet wetsvoorstellen standaard van een advies, dat het kabinet overigens niet verplicht is over te nemen. Wat de uitslag van de Raad van State derhalve ook gaat worden, maakt dus in feite niets uit. Dat zijn we na de voor de regering onwelgevallige uitslag van het Oekraïnereferendum overigens wel gewend van het kabinet-Rutte. Normaal gesproken komt de Raad van State binnen drie maanden met een advies; bij een spoedprocedure probeert het adviesorgaan van de regering dit sneller te doen. Hoe snel het advies over het intrekken van het referendum er zal zijn, kon een woordvoerder van de Raad van State nog niet zeggen.

Het kabinet wil af van het raadgevend referendum en wil voorkomen dat er een referendum wordt gehouden over de intrekkingswet. Ollongren gaf vrijdag aan het wetsvoorstel op zo’n wijze te hebben geformuleerd dat het onmogelijk wordt er een referendum over te houden. Het komt er dus op neer dat zowel het kabinet als de Staten-Generaal klaarblijkelijk doodsbenauwd zijn voor mondige burgers en dezen middels een wet proberen de mond te snoeren in de aanloop naar de totale uitverkoop van het Koninkrijk der Nederlanden door de eurofiele partijen aan de EUSSR of het Vierte Reich. Een wet als deze ga je natuurlijk niet trachten in te voeren als er geen Kamermeerderheid voor te vinden is. Dat zegt ook weer meer dan voldoende over onze zogenaamde volksvertegenwoordiging.

Ergo: de representatieve democratie (voorzover er nog van democratie gesproken mag worden, laat staan representatief) probeert één van de fundamenten van de directe democratie definitief om zeep te helpen. In dat geval kan en mag er niet meer gesproken worden van een parlementaire democratie. Het parlement representeert immers niet langer het electoraat en de enige mogelijkheid  waarop het electoraat het parlement kan bijsturen, wordt het electoraat door kabinet en parlement ontnomen.

Dan wordt het voor het electoraat werkelijk de hoogste tijd om een bindend referendum te gaan afdwingen; anders rest nog slechts de coup d’état als enige mogelijkheid om van een het electoraat onwelgevallige regering af te komen. Want nog ruim 3 jaar wachten om opnieuw een hokje rood te mogen maken, kon voor een stijgend aantal kiezers wel eens te lang gaan duren.

 

Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
A.R. Girbes sr
6 jaren geleden

We ” zien” dus, zoals het artikel aangeeft, dat D-66 heeft gebroken met de ” droom” van oprichter Wijlen mr. H A.F.M.O. van Mierlo. Een “kroonjuweel” opgeven ten behoeve van de macht is gewoon volksverlakkerij van de 1e graad. Is minister Ollongren (D66) van Binnenlandse Zaken dat zo ziek van geest en bezeten van haar gelijk? Dat is nu de minister van Binnenlandse Zaken?
Wat heeft drs Mark Rutte een ” zieke” keus gemaakt door zo’n tante as Mevr. Ollongren in zijn kabinet op te nemen. Rutte is voor mij de meeste verbaal begaafde DWAAS en wil alleen maar de continuering van macht. Dat Oterdoom schrijft: ” het glasharde bewijs dat de partij ( D-66) haar kroonjuwelen definitief bij het grofvuil heeft gezet en aanstuurt op een alles onderdrukkende, ordinaire dictatuur, ” is juist.
De conclusie is evenwel, dat ook Mark Rutte van de VVD ( Volkspartij voor Democratie) de doelstellingen van zijn partij óók heeft verloochend.
De tweede conclusie is dat deze nieuwe groep van Mark Rutte III de democratie niet wenst te verdedigen en dat is, mijns inziens, de aanzet tot alle mogelijkheden te benutten om dit nieuwe kabinet de nek om te draaien.
Met een minimale meerderheid van EEN ZETEL moet dat toch te verwezenlijken zijn.
De “mindless”, de stompzinnigheid, van dit kabinet is in feite “pathogeen” in opzet. Immers: De Nederlander wordt ziek van dit stelletje ongeregeld. De lasten voor de burger worden gewoon verzwaard door ziekelijke ambities: zoals de energieheffing (de duurzaamheid van energievoorziening) en de BTW verhoging van voedsel, van 6% naar 9% . In de vorige kabinetten van Rutte is de BTW ook al in een recordtempo verhoogd.
Het wordt toch tijd heel hard te protesteren en een “vriendelijk” verzoek aan het kabinet doen toekomen……… dat dit kabinet zo spoedig als mogelijk verdwijnt.