De polarisering van onze maatschappij

Waar in begin jaren ’80 de Nederlandse samenleving werd verdeeld in voor- en tegenstanders van kernwapens – en dan hebben we het niet over Brezjnjew’s SS20-raketten die massaal op West-Europa gericht stonden, maar over de voorgenomen plaatsing van 48 Amerikaanse kruisraketten op de vliegbasis Woensdrecht als tegenwicht –  is een dergelijk fenomeen nu opnieuw aan de orde, maar thans handelt het om voor- en tegenstanders van politieke correctheid en de uitwassen daarvan.

Afb: pixabay

Omdat de Nederlandse media inmiddels als volkómen onbetrouwbaar kunnen worden geacht, aangevoerd door de met belastingopbrengsten gefinancierde, politiek correcte en overheidspropaganda verspreidende publieke domroepen met superstip op 1, is het raadzaam om in deze kwestie de sociale media op te zoeken. Dan zal men al snel kunnen concluderen dat er heel veel intelligente mensen op sociale media actief zijn, die vanuit een veelheid aan standpunten en overwegingen met verrassende en interessante benaderingen aan komen zetten, de overtuigingen van de regentenkliek van met name D66 over het Nederlandse electoraat ten spijt. Sterker nog, minister Kajsa Ollongren (D66) heeft al voorgesteld om een vergunning in te voeren om aan sociale media te mogen deelnemen.

Een rondje Twitter levert op dat – ondanks dat nagenoeg de gehele Tweede Kamer onthutst, ontsteld en gechoqueerd naar mr. Theo Hiddema (FvD) opkeek toen die in een toespraak het woord ‘neger’ gebruikte – er negers zijn die totaal geen moeite hebben met het woord ‘neger’, in tegenstelling tot wat linkse elites (wie heeft dát trouwens ooit verzonnen? Links is immers anti-elitair, want elites zijn bourgeois) doorlopend blijven beweren – de kracht van herhaling hoort nu eenmaal bij hersenspoelen. Ik kan mij nog een krantenberichtje herinneren dat Sylvana Simons, die gesjeesde presentatrice/politica/eigenlijk alles, “tranen van geluk huilde” toen het Rijksmuseum aanduidingen als neger, Indiaan en Eskimo bij een aantal kunstwerken verwijderd had. Ik zou dan ook zeer benieuwd kunnen zijn naar de verklaring die zij zou kunnen hebben voor het bijzonder populaire fenomeen Braboneger, maar eigenlijk zit ik helemaal niet te wachten op de mening van een dergelijke non-valeur.

Hierop  voortbordurend kan ook de kwestie-Zwarte Piet weer worden opgerakeld, maar daar is al genoeg politiek correct drama aan besteed. Nergens kwam de huidige polarisering van onze samenleving zo goed tot uiting als voorbij een BP-tankstation aan de A7 bij Oudehaske in Friesland: die tussen boos zwart en blank (de eerste de beste die in deze context de term ‘wit’ gebruikt in mijn onmiddellijke nabijheid mag mijn kletsende hand in het genderneutrale gezicht tegemoet zien), tussen grachtengordel en provincie, tussen nuchtere Friezen en een uit gesjeesde linkse subversieve elementen, langharig werkschuw tuig en marxisties gespuis bestaand groepje non-valeurs dat inmiddels het NCTV-rapport heeft weten te behalen, tussen doordrammen en vrijheid van meningsuiting.

Nergens ook kwam de huidige polarisering van onze samenleving tot uiting als in de aanloop naar de boekpresentatie van Sid Lukkassens nieuwste werk Levenslust & doodsdrift, die in het etablissement Brigant in Arnhem zou plaatsvinden. Omdat een uit gesjeesde linkse subversieve elementen, langharig werkschuw tuig en marxisties gespuis bestaand groepje non-valeurs op een extreem-linkse website had opgeroepen om de presentatie te verstoren – hallo, OM, is dat ineens géén opruiïng, en een oproep tot een blokkade in Friesland wèl? – èn het gegeven dat de uitbater op zijn schreden terugkeerde, werd de boekpresentatie uiteindelijk op een geheime locatie en op uitnodiging gehouden. Vrijheid van drukpers voor anderen staat bij extreem-links blijkbaar niet zo hoog in het vaandel als vrijheid van meningsuiting voor henzelf; die laatste bij voorkeur op een volksfeest waar veel bezoekers met kinderen op afkomen.

Nergens ook kwam de huidige polarisering van onze samenleving tot uiting door het plaatsen van betonblokken, die moeten voorkomen dat  verwarde diabetespatiënten met een migratieachtergrond, die in hun auto worden getroffen door een hypo, per ongeluk op het winkelende publiek inrijden. Amsterdam, die mooie, vrije, relaxte, tolerante stad, die al eeuwenlang een spil is in migratie in Nederland, waar mafiabendes uit god weet welke landen allemaal vrijelijk met vuurwapens kunnen zwaaien – blijkbaar met goedvinden van Mourad Taimounti, de lijsttrekker van Denk in Amsterdam – en mensen met een andere geaardheid niet meer vrijelijk over straat kunnen, zelfs niet op de dag dat de blotebotenparade plaatsvindt, en je een aframmeling riskeert of je winkel wordt beklad als je een keppeltje op je hoofd hebt.

Nergens ook kwam de huidige polarisering van onze samenleving tot uiting als bij het enorme verschil in omgang met degenen die een moskee besmeurden en als terroristen tot 4 jaar cel werden veroordeeld, en een naar later bleek Palestijnse terrorist die een koosjer restaurant in Amsterdam volledig aan diggelen sloeg, onder het toeziend oog van een tweetal agenten dat niet ingreep, en vrijwel direct na verhoor weer op onze samenleving werd losgelaten. Het aantal antisemitische incidenten in ons land neemt steeds meer toe, maar moslims worden nog steeds gekoesterd en geknuffeld en incidenten tegen die laatste groep worden absoluut niet getolereerd. Naar nu blijkt, besluiten steeds meer Nederlandse Joden te emigreren naar Israël. Wanneer hebben we dit eerder gezien?

Om nog maar te zwijgen van extreem-linkse universitair docenten als Leo Lucassen die zowel zijn studenten als sociale media vergiftigt, de uitgesproken racistische ‘professor’ Gloria Wekker die al wetenschappelijke methoden negerend 10.000 euro van de Nederlandse belastingbetalers heeft gekregen in de vorm van de Joke Smitprijs, het doorlopend gebash op FvD-voorman Thierry Baudet, en nog een hele reeks andere gebeurtenissen die als een splijtzwam werken op onze samenleving.

Ik kan op basis van het bovenstaande tot geen andere conclusie komen dan dat het aloude adagium Divide et impera (verdeel en heers) ten volle wordt benut en dat het blijkbaar nog lukt ook.

 

Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
6 jaren geleden

De doodsstrijd van een tolerante,op chritelijke normen en waarden gebaseerde beschaving die door de eeuwen heen z,n vrijheid duur heeft vrijgevochten is bijna op z,n eind gekomen.
De elitaire ,dictatoriale linksen hebben in samenwerking met het grote geld en de niet door enige IQ gehinderde moslims ,onze cultuur naar de slachtbank geleid.
Het schietmasker heeft reeds z,n werk gedaan,nu alleen nog de halsslagader doorsnijden en het vonnis is ten uitvoer gebracht.
Hulde .

r.dunki
6 jaren geleden

@ ” Sterker nog, minister Kajsa Ollongren (D66) heeft al voorgesteld om een vergunning in te voeren om aan sociale media te mogen deelnemen.”

Sterker nog, gisteravond zat deze niet al te snuggere dame met Baudet aan tafel voor een TV camera en stelde, als uitgangspunt, dat er zoveel ‘fakenews’ uit Rusland op het internet verschijnt en dat het daarom zaak is dat er controle komt op Twitter, Facebook en wat dies meer zij.

Let wel, haar uitgangspunt is vergelijkbaar met ideologische prietpraat à la Karl Marx en de follow up is “puur Rusland”, waar haar ideologische (mis-)vorming sowieso vandaan komt…

Dat Baudet haar poogde duidelijk te maken dat daar een wettelijke basis voor nodig zal zijn, omdat zij hier net als de Amerikaanse links liberalen de vrijheid van meningsuiting (uiteraard voor niet-D’66-leden) wil aantasten, deed geen lampje aangaan bij deze demagogische dimwit. Met andere woorden, Big Brother gaat censuur plegen!