Voorzitter EU-parlement: “Budget verdubbelen”

De voorzitter van het Europees Parlement, Antonio Tajani, pleit voor een verdubbeling van het Europees budget, van 140 miljard naar 280 miljard. Naar zijn inzichten zouden de lidstaten hiervoor overigens niet meer hoeven af te dragen; waar hij voor pleit, is een Europese belasting, bijvoorbeeld op financiële transacties; iets waar de voormalige Britse Europarlementariër, de bijzonder welbespraakte Godfrey Bloom (UKIP) altijd dwars voor heeft gelegen. Het geld zou benodigd zijn om de vluchtelingencrisis te beteugelen, terrorisme te bestrijden en de economie te stimuleren.

(eigen foto)

Zo wordt in één klap duidelijk waarom de EU van contant geld af wil en zich hard maakt voor volledig elektronisch financieel verkeer. Op elke al dan niet automatische afschrijving (of bijschrijving) op uw bankrekening betaalt u straks belasting aan Brussel. Op elke boodschap die u straks met uw pinpas afrekent, betaalt u belasting aan Brussel. Bovenop de accijnzen en de BTW die u al aan Den Haag betaalt. U wordt dus nóg meer afgeroomd. Niet echt een briljante maatregel om de economie te stimuleren: uw koopkracht gaat er op achteruit, lees: onder de streep houdt u nóg minder over, na de jaarlijkse huurverhogingen, stijging premie zorgverziekeraars, stijging pensioenpremie en al wat dies meer zij. Alles stijgt, behalve de inhoud van uw loonzakje. En oh ja, uw kinderen. Dat zijn ook ingezetenen. Maar die betalen (nog) niet zoveel. Dat doet u. Want 140 miljard extra geld voor de EU, verhaald over 500 miljoen ingezetenen, is 280 euro per Europees ingezetene. Dus voor een gezin van man, vrouw en twee kinderen 1.120,- euro. Dáár blijft uw koopkracht.

De vluchtelingencrisis – pardon: de migrantencrisis – kan op een bijzonder eenvoudige, doeltreffende, maar bovenal goedkope manier worden bezworen: schaf alle faciliteiten af die de vluchtelingen – pardon: migranten – ten deel vallen en ze daarom als een magneet blijven aantrekken. Geen zakgeld, geen gratis onderdak, geen gratis zorgverziekeringen, geen gratis mobieltje, geen gratis fiets, helemaal niets van dat al. In Nederland zou dat meteen ook het einde van het COA betekenen. Ik zal er geen traan om laten. Ik vind het toch al bijzonder opmerkelijk dat we in deze overbevolkte polderdelta nog steeds nieuwkomers blijven verwelkomen. Ik blijf het ook bijzonder opmerkelijk vinden dat ‘Syrische gezinnen’, die in mijn omgeving zijn opgevangen, hoofdzakelijk blijken te bestaan uit mannen van 18-45 jaar met een pikdonkere huidskleur en kroeshaar. Klaas “Hockeyveld” Dijkhoff weet dat overigens ook, als geen ander. Bijkomend positief effect hiervan is dat er tevens minder geld benodigd zal zijn ten behoeve van terrorismebestrijding.

Want ja, moet er nog wel zonodig extra geld naar terrorismebestrijding als er toch al een EU-verdrag aankomt voor een Europees defensiefonds, als men zich bedenkt dat terrorisme alleen met geweld bestreden kan worden – kopjes thee werken nu eenmaal niet – en het geweldsmonopolie bij de Staat berust? Of wordt het nu vanwege dat Europees defensiefonds, waar Nederland (lees: minister-president Rutte) ‘ja’ tegen gezegd heeft, duidelijk waar de aangekondigde verhoging van het Nederlandse defensiebudget feitelijk voor bestemd is, en wordt er derhalve na ruim 25 jaar afbraak van dat geweldsinstrument opnieuw niets gedaan aan de krakkemikkige staat van onze eigen krijgsmacht?

Laat die Europese Unie maar eens wat gaan doen aan haar eigen huishoudboekje in plaats van aan het mijne. Ik krijg ook geen extra geld als ik niet rondkom. Waarom zou de EU dat dan wel moeten krijgen?

 

Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
r.dunki
6 jaren geleden

Mijnheer ‘gat in de hand Tajani’ gaat – net als Juncker bij de Brexit onderhandelingen – uit van een onrealistisch budget dat geen rekening houdt met het feit dat de Engelse bijdrage gaat wegvallen, maar desondanks niet ‘de tering naar de nering zet’, integendeel.
Hij heeft kennelijk nooit gehoord van één der gouden regels om een budget te balanceren, die erop mikt de eigen kosten te beheersen en minimaliseren.

De parasitaire ambtenarij van de EU heeft daar lak aan en insisteert dat o.a:
1) de nutteloze EU-parlementaire vergaderingen in Strassbourg doorgaan à raison van minstens een half miljard Euro p.a. (terwijl die slechts Frankrijk’s ego strelen),
2) een miljoenen Euros verslindende vloot van limousine’s met geuniformeerde chauffeurs klaarstaat omdat EU ambtenaren niet even de bus of een taxi kunnen nemen,
3) astronomische en vaak illusoire ‘onkosten’ worden gedeclareerd,
4) exotische salarissen en luxe-pensioenen worden betaald

Dit is uiteraard geen volledige opsomming maar geeft wèl de wereldvreemde mentaliteit aan van ambtenaren als Tajani, die hun hele leven nooit één eerlijke bijdrage hebben geleverd aan het BNP. Slechts zij kunnen zo achteloos met anderman’s centen omspringen met ongefundeerde ideeën, zoals het invoeren van belasting op financiële transacties (d.w.z. in de financiële markten, niet op onze AH-pinbetaling) en andere lukrake items zonder enig idee over de haalbaarheid en gevolgen daarvan.

Een andere dooddoener is ‘het stimuleren van de economie’. De Engelse economie is straks rond 20% goedkoper uit zonder de kostenverhogende, inefficiënte EU ambtenarij, reden waarom ook de export kan toenemen en de consument en de economie profiteren.
Andere dooddoeners: ‘vluchtelingencrisis beteugelen, terrorisme bestrijden en migratie’.

Als wij deze problematiek bij de wortel willen aanpakken wijzen alle signalen naar de totalitaire Angela Merkel, die al verklaard heeft dat er nog wel enkele honderdduizenden gelukzoekers bij kunnen.
Wat aangepakt moet worden is de salon-socialistische subversie van onze maatschappij en de daarmee samengaande mentaliteit: als er in een parlementair debat duidelijk is gesteld dat wij in een klein landje met 17 miljoen inwoners aan de grenzen zitten van onze opnamecapaciteit, dan komt een suffe padvinder als Klaver met ‘ maar stel nu dat die éne Egyptische homo ….etc.’

Jammer dat de enige Marokkaan die zijn Nederlands kind niet heeft ontvoerd nadat hij zijn gezin in de steek heeft gelaten, nu net de vader van onze Jesse was…

6 jaren geleden

Ook het artikel van Rene Oterdoom bewijst weer eens dat de voorstellen van de “zwaar gestoorde bestuurders” in Brussel een aanmoediging is onmiddellijk uit de EU te gaan. De burger is oud vuil en slechts geschikt als “onvrijwillige bank van lening” voor Brussel.
Ik eis dan ook onmiddellijk vertrek uit de EU en de Euro afbouwen. Dat schrijf ik niet alleen ook economen van http://www.medjudice.nl hebben ernstige kritiek. Prof dr. Sylvester Eijffinger en Prof dr. Edin Mujagic schrijven: “Het decennium van financiële repressie is aangekomen”. Prof dr. Ruud Lubbers en Prof dr. Paul van Seters schrijven:” Economisch beleid eurozone integreert zonder democratische onderbouwing. “. Prof. dr. Win Boonstra en Prof dr. Allard Bruishoofd en Prof dr. Etwin de Groot, schrijven: Hoogste tijd voor een herijking monetair beleid.”
De Europese Centrale Bank overschrijdt met BIZAR beleid haar mandaat. (Prof dr. Eijffinger)
Zo noemde Prof dr. Eijffinger en Prof dr. Edin Mujagic Mario Dragi van de ECB : ” Een financiële Italiaanse wolf in schaapkleding”. Dat zegt toch genoeg???
Dat ik het woord ” gestoorde” gebruik is dan ook terecht. Het is een bestuurlijke bende in Brussel. De burger is machteloos gemaakt en Rutte CS lachen zich “ten barsten toe”.
Sta- Vast…… ook Uw uitstekende artikelen helpen niet………… we lopen met ons allen gewoon tegen een betonnen muur op. Geef Drs Wilders en Mr dr., Thierry Baudet de ruimte en stem om één van beide.