Prikbord nr 685

Wat velen reeds vermoedden, blijkt nu waar. Premier Rutte heeft destijds gelogen over de absurde kosten van de ‘renovatie’ van Huis ten Bosch. Want het is volstrekt ongeloofwaardig dat de Rijksgebouwendienst zo incompetent zou zijn, dat bij de kostenraming de helft vergeten werd, omdat men niet wist hoe de toestand van de trap en het dak was. En hier zal het niet bij blijven… net als bij het Rijksmuseum en het Paleis op de Dam.

Afgod

In het katholieke Italië blijken nog steeds afgoden te bestaan, wellicht overgehouden uit de tijd van ‘brood en spelen’. Dat een heel land treurt om het gemiste WK voetbal, is niet alleen een teken van bijna religieuze overwaardering van sport, maar vooral van een nationalisme dat onuitroeibaar is. Brussel is gewaarschuwd…

EU-begroting

Sinds wanneer is het de taak van de voorzitter van het Europees Parlement om nieuw beleid voor te stellen? Het Parlement faalt al jaren in het eisen van verantwoording over de besteding van miljarden, in het korten van de Franse landbouwsubsidies en in de bestrijding van fraude en corruptie. Als deze greep naar belastinggeld een gevolg is van het solidariteitspact tegen de Brexit, dan heeft Nederland straks een probleem en veel spijt. Ook het koningshuis als symbool van onze ‘onafhankelijkheid’ wordt dan een lachertje.

Marokkaans tuig

Dit weekeinde is weer eens duidelijk geworden – in Brussel en Den Haag – dat Marokkaanse immigranten wel een Nederlands of Belgisch paspoort hebben, maar dat de hooligans daaronder gewoon Marokkaans zijn zonder enig respect voor hun ‘medelanders’.

Nepnieuws

De nieuwe minister van Binnenlandse Zaken houdt zich ook bezig met nepnieuws. Op grond waarvan ze die taak vervult, is onduidelijk. Want nepnieuws en RVD waren tot voor kort gerelateerd aan de premier. Ook de beschuldigingen aan het adres van de Russen is merkwaardig, want (politieke) onwaarheden worden hier door alle ministeries geproduceerd en door de milieulobby, de vluchtelingenhelpers, de kerken, de EU-gelovigen alsmede door vele politici. Media die kritiekloos het nieuws uit de VS overnemen of uit Brussel, Parijs, Berlijn en Londen, maken zich eveneens schuldig aan nepnieuws. Misschien niet opzettelijk, maar toch…. Inmiddels blijkt Raqqa helemaal niet te zijn ‘bevrijd’, maar overgedragen door IS waarbij de oorlogsmisdadigers een vrije aftocht kregen. De moord op Kennedy blijkt nog steeds omgeven met leugens, net als de moord op Pim Fortuyn en de Demmink-affaire, terwijl de bende van Nijvel vooral niet mag worden ontmaskerd. Het aantal dode getuigen in het Dutroux-dossier en het Kennedy-dossier is opvallend groot, en zelfs over de Titanic doen nieuwe geruchten de ronde. En het ijs van Antarctica smelt vooral door bodemwarmte, terwijl de echte geschiedenis van de slavernij bij weinigen bekend is. Of is dit alles nu ook nepnieuws? Dan verneem ik dat nog wel van de minister.

Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
r.dunki
6 jaren geleden

” Premier Rutte heeft destijds gelogen over de absurde kosten van de ‘renovatie’ van Huis ten Bosch…” Maar wie valt er nu over die paar onschuldige miljoentjes..?
Hij liegt toch wel vaker?

Rutte liep begin 2017 ook al, bijzonder verdacht, aangebrand te doen (lees: liegen) over het nieuwe vliegtuig voor onze Willem A. die alvast bezig was met zijn training voor de 737, terwijl Rutte nog met een steeds langer wordende neus fantaseerde dat er gekeken werd naar een aankoop van rond de € 30 mio. ter waarde van een 2e hands 737.

Kennelijk verbaast niemand zich – ik hoor althans nergens protest – dat er nu à raison van een bescheiden € 89 Mio. een nieuwe 737 Biz-jet is gekocht. Handig als je – kort voor de skivacantie in Lech – nog even naar Villa la Angostura in Patagonia op vacantie moet voor een korte vacantie van enkele weken in December.

Dat een vergelijkbare commerciële charter rond de € 300.000 à € 400.000 kost is bijzaak, en dat het toestel dan een paar weken in Bariloche standby staat is logisch, want de regering heeft dat toestel sowieso niet nodig – dat is alleen maar een smoes van Rutte – en je moet uiteindelijk toch ook even tussendoor naar Buenos Aires kunnen overwippen voor boodschappen….

Rutte weet op voorhand al dat hij ermee wegkomt in dit slappe polderlandschap, zoals ook ook nu met de dividendbelasting, want dit is precies het soort regering dat dit land verdient, met een nieuwe minister van binnenlandse zaken die er geen been in zag om de afscheiding van Amsterdam van Nederland aan te kondigen als de PVV zou winnen.

In Catalonie worden zulke botte schendingen van de grondwet stevig aangepakt, maar hier word je er minister mee. Hebben wij nog enig respect voor ons staatsbestel of laten wij een Rutte en Ollongren gewoon wegkomen met hun brutale wangedrag?.