Van Mierlo, Fortuyn, Wilders en Baudet

50 jaar geleden was het Hans van Mierlo, die met zijn nieuwe partij D’66 het politieke establishment probeerde wakker te schudden. Nog geen 35 jaar later was het Pim Fortuyn, die het Haagse feestje kwam verstoren, enkele jaren later gevolgd door VVD-dissident Geert Wilders en nu is het de beurt aan het flamboyante duo Thierry Baudet en Theo Hiddema, die met hun pijlsnel groeiende Forum voor Democratie de gemoederen danig weten te beroeren.

Afb: wikimedia

Het grote verschil tussen die vier verschillende verschijningen is echter, dat het inmiddels zonder apostrof geschreven D66 (die D kunnen ze overigens inmiddels ook wel weglaten, want ik kan er nog maar weinig tot niets democratisch meer aan ontdekken) zelf tot het hautaine en neerbuigende politieke establishment is gaan behoren, terwijl Pim Fortuyn door zijn voortijdige en gewelddadige dood nooit de kans heeft gekregen om daadwerkelijk het Haagse feestje te verstoren. Zowel Wilders’ PVV als het Forum voor Democratie van Baudet en Hiddema door de linkse kerk en haar adepten, waaronder de door belastingbetalers gefinancierde politiek correcte, overduidelijk marxistiesgezinde publieke domroepen, worden volcontinu worden neergesabeld en zelfs als (neigend naar) rechts-extremisme weggezet.

De wijze waarop de media heden ten dage met name met Thierry Baudet omgaan, of liever gezegd: tegen tekeer gaan, is ronduit verwerpelijk. Screenshots uit een televisieprogramma, bij hem thuis opgenomen, waarmee later wordt uitgelicht van (volgens de media dan) naar rechts-extremisme neigende schrijvers hij boeken op de plank heeft staan. Te zot voor woorden! Alsof de werken van het duo Marx/Engels en de boeken die ikzelf over de Sovjet-Unie thuis op de plank heb staan van mij meteen maar een communist zouden maken. Of een fascist vanwege het eveneens aanwezige dagboek van graaf Galeazzo Ciano, de schoonzoon en rechterhand van Mussolini. Of een homo, omdat ik ook boeken van Pim Fortuyn op de plank heb staan. Of een nazi, omdat ik een cd van de Wagner-opera Lohengrin in bezit heb. Het adagium ‘Toon mij uw boeken en ik zeg, wie u bent’ is derhalve aan een revisie toe.

Daarnaast begrijp ik die heksenjacht tegen Thierry Baudet gewoon niet. Echt niet. We hebben het over een jonge vent, klaarblijkelijk gezegend met talent en een goed stel hersens. Heeft zijn doctorstitel al behaald. Heeft al diverse boeken op zijn naam staan, waaronder een veelbesproken roman en zijn dissertatie ‘De Aanval op de Natiestaat’, dat inmiddels voor de elfde(!) keer moest worden herdrukt; ongekend voor een proefschrift, en zeker in het beperkte Nederlandse taalgebied. Legt een duidelijke voorkeur voor de hoge cultuur aan de dag en die deelt hij ook met zijn volgers. Daar kunnen velen nog wat van leren. Haalt originele stunts uit in de Tweede Kamer, variërend van het laten plaatsen van een piano, het gebruik van Latijn tot het dragen van goedkopie militaire uitrusting om een betoog kracht bij te kunnen zetten; er kan rustig gesteld worden dat Baudet een frisse wind door het parlement laat waaien met dergelijke acties, die niet gebruikelijk zijn in onze Staten-Generaal en om die reden gerust als vernieuwend mogen worden aangemerkt. Dat kan nauwelijks bezwaarlijk zijn als het gemiddelde Kamerlid nog niet eens één Kamerperiode van vier jaar uitzit.

Het Forum voor Democratie heeft in bijzonder korte tijd een enorme aanhang aan weten te trekken. Het is voor deze partij erg jammer dat de afgelopen Tweede Kamerverkiezingen in haar geval eigenlijk te vroeg vielen. De peilingen spreken boekdelen en het in korte tijd enorm gegroeide ledenaantal eveneens, de jongerenafdeling inbegrepen. Begrijpelijk dat dat bij de rooien en het politieke establishment afgunst opwekt en kwaad bloed zet. Dan moet er dus getrolld en gestigmatiseerd worden, tot in het onderwijs toe, met als overduidelijk oogmerk om schade toe te brengen; en als dat ideologisch niet tot de mogelijkheden behoort, dan wordt dat wel ad hominem gedaan. Net als bij Pim Fortuyn destijds beticht je Thierry Baudet dan gewoon van rechts-extremistische sympathieën. Dat dat effect sorteert, is duidelijk: de eerste kwalijke substantie is al bij huize Baudet tegen de deur en door de brievenbus gegaan. Toen mij dat bekend werd, moest ik ook meteen aan de taartgooiers van het Biologische Bakkersgilde bij Pim Fortuyn denken, wat in retrospectie het begin van het einde bleek te zijn.

De bedreigingen die PVV-fractieleider Geert Wilders dagelijks ontvangt, zijn mijns inziens duidelijke aanwijzingen  dat de integratie op een volledige mislukking is uitgelopen, en aan het doorgaans bijzonder gebrekkige taalgebruik in die bedreigingen te zien tevens dat ons onderwijssysteem ernstig heeft gefaald. Wilders legt wel degelijk de vinger op de zere plek die islam heet*; over de wijze waarop hij dit doet, valt zeer zeker te twisten; maar er valt níet te twisten over het feit dat Wilders inmiddels al ruim 13 jaar(!) beveiliging om zich heen heeft lopen, omdat een substantieel aantal primitievelingen hem om die reden een kopje kleiner wil maken. Wat dus zonneklaar feitelijk een bevestiging is van zijn gelijk. Wilders heeft daarnaast eveneens te maken met aanvallen tegen zijn persoon uit de hoek van het politieke establishment en de media. Waar dit uiteindelijk toe kan leiden, kan aan de hand van het hierna volgende geschetst worden.

In het tv-programma van Robert Jensen op 22 maart 2002 sprak Pim Fortuyn over de toenmalige regering:

“Als mij straks wat gebeurt […], dan zijn zíj medeverantwoordelijk, en dan kunnen ze niet hun handen ervan aftrekken in de zin van “Ja, ik heb die aanslag niet gepleegd”; je hebt het klimáát mee gecreëerd, en dat moet stoppen”.

Het bleken profetische woorden te zijn. Nog geen zeven weken later werd Fortuyn door de dierenrechtenterrorist Volkert van der Graaf doodgeschoten op het Mediapark in Hilversum. God verhoede, dat zoiets nóg eens gebeurt; er zijn veel lieden die wat dat betreft zichzelf maar eens goed in de spiegel moesten gaan aankijken en zich daarbij vooral moeten afvragen waar zij nu eigenlijk mee bezig zijn. De situatie wordt – opnieuw – steeds grimmiger.

En dat bevalt mij maar niets.

 

*Zie ook de artikelen De islam is gewoon een groot probleem en 24/7 islam en moslims op deze site.

 

Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
A.R. Girbes sr
6 jaren geleden

“Zowel Wilders’ PVV als het Forum voor Democratie van Baudet en Hiddema door de linkse kerk en haar adepten, waaronder de door belastingbetalers gefinancierde politiek correcte, overduidelijk Marxistisch- gezinde publieke omroepen, worden volcontinu neergesabeld en zelfs als (neigend naar) rechts-extremisme weggezet.” Aldus Oterdoom.

Deze, bovenstaande zin sprak mij aan omdat daarmede wordt aangeduid HOE ZIEK NEDERLAND WEL IS. Vooral waar de “subsidiestromen” rijkelijk vloeien, zoals bij de klaagmuren van ” optimalisering” tot klagen, bij zogenaamde “discriminatoire” uitingen van mensen die NIET WETEN WAAROVER ZIJ KLAGEN.
Immers: de klagers over discriminatie zijn zo ziek van aard dat uit de “medelijdende” Publieke Omroepen, VARA, VPRO, hulp komt om die klagers een podium geven om de praktiserende en beroeps-socialisten hun doctrines en mantra’s te kunnen ” verkopen”. Het zootje ongelijk van politiek correcte vazallen, hebben gelukkig van Mr Hiddema een afstraffing gehad doordat Hiddema de regering voorlas dat er niets van de “ongefundeerde klachten” is overgebleven. Niet EEN klacht zou kennelijk gegrond zijn. Maar de subsidie vloeide rijkelijk.
Mr dr. Thierry Baudet, is een oprechte en op democratische gronden handellende Tweede Kamerlid, maar wordt ,zoals het artikel van Oterdoom ook al aangeeft”, zelfs door Mark Rutte aangevallen met leugens, drogreden en valse voorstellingen van zaken.
Baudet noemde Rutte al de leider van de ” Nieuwe Partij van de Arbeid”. Rutte is dus, uitsluitend om de macht, naar LINKS GEZWICHT . Mark Rutte vind ik de meest verbaal begaafde dwaas die er bestaat. Dat het electoraat opnieuw op de VVD heeft gestemd is een raadsel……….. een baantjes- fabriek heeft dus een enorme aantrekkingskracht.
Het problematische is…………. alles wijst er op dat ” Dat incompetente bestuurders, zoals Frans Timmermans, Joncker, Tust, Cicilia Malmström en vele anderen het meer voor het zeggen krijgen en Nederland dus bijna niet meer bestaat.”…….. De ECB President, Mario Draghi is de Italiaanse financiële wolf in schaapkleding en Draghi geloofd nog steeds in een hecht Europa… dat ik als een illusie bestempel. Zijn opkoopbeleid van schulden van Zuidelijke landen is nu al een ramp…….. Mark Rutte is stil en aanbid de Europese Unie.
De immigratie zal de verstoring verergeren en U en ik kunnen slechts als machteloze burger toezien hoe Nederland wordt verkwanseld aan de ziekelijke ambities van de links politiek correcte bende. Dat Nederland nog € 102.000.000.000,– te goed heeft van de Zuidelijke Centrale Banken wordt verzwegen…………… Moet ik de huidige regering vergelijken met de “Gang” Van Al Capone uit 1932 en Mark Rutte in de persoon van AL Capone zelf???? Zelfs de integere Dr. Pieter Omtzich wordt door Rutte met drogredenen weggezet, althans………. dat is mijn indruk.

Campert
6 jaren geleden

Helemaal mee eens Rene. Maar ooit wordt moed beloond!