Prikbord nr 689

De houding van Brussel tegenover de Britten lijkt steeds meer gericht op intimidatie, teneinde te voorkomen dat ook andere landen hun knopen tellen en eruit stappen.  Want de EU wordt in hoog tempo een molensteen om de nek van landen die (nog) financieel onafhankelijk zijn.

Waar Nederland de Britse belangen had kunnen steunen of tenminste erkennen, lijkt de komst van EMA op ‘omkoping’ waarbij we de vermeende voordelen zelf betalen. Al was het maar door het dreigende conflict met Londen. Rutte had beter kunnen pleiten voor handhaving van de EMA in Londen en het verhogen van de Britse dividendbelasting naar 15 % als voorwaarde van een gunstige overeenkomst over landingsrechten. Nu moet Den Haag maar afwachten wie deze nieuwe intimidatie gaat ‘winnen’.

Den Dolder

Nu de kliniek in Den Dolder ‘voorlopig’ geen zware (‘complexe’) gevallen – lees: psychopaten – mag behandelen, ondanks de maatregelen sinds de moord op Anne, rijst de vraag hoe de situatie vóór die tijd was. Dat men geen bewijzen heeft kunnen vinden voor de vermeende relatie met een medewerkster van de kliniek, zegt weinig daar de onderzoeken zo werden afgebakend dat er zelfs twee nodig waren.

Europese hoofdstad: Frankfurt of Berlijn

Wat stelt de EU eigenlijk voor als de besluitvorming volledig afhankelijk is van de inbreng vanuit Berlijn, de ECB (Frankfurt) meer macht heeft dan alle ministers van Financiën bij elkaar, en vooral de Griekse maffia – met instemming van Duitsland en Nederland – nog steeds wordt beloond voor de leugens bij de toetreding. Of was het laatste opzettelijke onwetendheid in Brussel op verzoek van de ECB? Want als ook de integriteit en betrouwbaarheid van Duitse politici en bankiers de morele maatstaf zijn geweest voor de ‘elite’ in Brussel,  dan lijkt de ondergang van de EU onvermijdelijk, waarbij de Panama en Paradise papers in vergelijking slechts kladpapier zijn. En dus is het zelfs denkbaar dat niet Brussel maar juist de ECB geheime belangstelling heeft voor onze pensioenreserves en spaartegoeden, gezien de ‘waarde’ van de opgekochte staatsobligaties, waarbij de recente aandacht voor bedrijfsobligaties alleen misleiding kan betekenen. Met name waar nog steeds niet duidelijk is waarvoor mevr. Klijnsma ‘beloond’ moest worden met haar huidige functie, en dhr. Dijsselbloem wellicht beloond gaat worden met de continuering van zijn Europese  functie.

Paus

De paus wordt steeds meer een politieke figuur dan het hoofd van een kerk. In die functie blinkt hij niet uit door daadkracht, gezien zijn softe houding tegenover de gewelddadige islam, de terreurbewegingen in Gaza, Libanon en elders, de geheimhouding van duizenden pedofiliedossiers/-daders, de overbevolking in Zuid-Amerika, Afrika en Azië, de bende in Rome en de financiële misstanden binnen de kerk. Zijn diplomatieke bezoek aan Myanmar zal dan ook minder invloed en relevantie hebben dan een meer urgente reis naar Venezuela of Noord-Korea, desnoods via de VN.  En als het gaat om probleemgebieden waar de moslim bevolking te lijden heeft onder terreur, dan komen Jemen, Egypte, Gaza, Irak en Afghanistan eveneens in aanmerking.

Slachtoffers

Zoals een rechter eens toegaf  tegenover mijn cliënte: U ben 2x slachtoffer nu u de keus heeft gemaakt  uw onnodige ontslag aan te vechten, maar daarin niet zult slagen. De Bosnische nabestaanden en overlevenden van oorlogsmisdaden staan eveneens met lege handen doordat een van de verantwoordelijken erin is geslaagd zich in de rechtszaal van het leven te beroven. Duizenden uren onderzoek en gigantische kosten ten spijt, heeft het tribunaal niet het doel bereikt waarop de slachtoffers recht hebben: vergelding.

 

Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties