Prikbord nr 679

Incompetente directies van (overheids)instanties die in de fout zijn gegaan, zeggen over het onderzoek naar de oorzaken meestal, dat het niet gaat om de schuldigen te vinden, maar van fouten te leren. In Den Dolder wil men zelfs dat niet en wordt het fatale beleid gewoon voortgezet. Meer minachting voor de slachtoffers en verontruste burgers is nauwelijks denkbaar.

Infiltratie

De Nederlandse gemeentes zijn bang voor infiltratie door criminele raadsleden en zelfs wethouders. Daarbij gaat het natuurlijk niet om veroordeelde schurken, want dit zou de (in)competentie van de betreffende partij/raadsfractie raken. Neen, het gaat om banden met de onderwereld, belangengroepen, voetbalclubs, antidemocratische bewegingen etc. Daar helpt een Verklaring van ‘goed gedrag’ niet tegen, zoals op andere niveaus reeds is gebleken: burgemeesters, statenleden, gedeputeerden, Kamerleden, Kabinetsleden, cultuurbobo’s, politiefunctionarissen, topambtenaren en niet-integere figuren in internationale organisaties. Wellicht heeft het iets met de groei van de PVV te maken?

Koenders

Hoe integer is Koenders als hij zijn opvolger opzadelt met een partijgenoot (PvdA) bij Buitenlandse Zaken, die bepaalde beleidsveranderingen mag aanvechten.  Of zit deze ‘mol’ daar om een jaar lang het deksel op sommige beerputten te houden en Koenders uit de wind?

Suriname

Onze Turkse politici moeten eerst een geschiedenisboekje lezen over Suriname voordat ze pleiten voor schadevergoeding aan een corrupt bestuur dat geen schade heeft geleden door de slavernij. De ‘herstelbetalingen’ (in miljarden guldens) zijn allang gedaan en terecht gestopt toen bleek waar het geld terechtkwam. Misschien kunnen deze Haagse malloten zich beter richten op de huidige slavernij in Turkije.

WOB

Persoonlijke beleidsopvattingen vallen niet onder de wet Openbaarheid van bestuur. Geldt dit alleen voor de peperdure adviezen van mevr. Elatik of ook voor de overwegingen van de baas van de Amsterdamse politie Aalbersberg? Hij moet toch (kunnen) verantwoorden waarom hij voor het ‘persoonlijke ‘ geleuter van Elatik zoveel geld betaalde.

 

Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
r.dunki
6 jaren geleden

@ infiltratie :

Lees ik het nu goed?

U begint uw artikel met “infiltratie door criminele raadsleden en zelfs wethouders” en concludeert tot slot: ” Wellicht heeft het iets met de groei van de PVV te maken?”

Ziet u daar een oorzakelijk verband tussen of is dit een typo en bedoelde u de VVD?