Prikbord nr 678

De verkiezingen in de deelstaat Nedersaksen zijn gewonnen door de socialistische partij SPD. Daarbij kan men vragen stellen over het integriteitsgehalte van de SPD-kiezers, daar minister-president Weil van dezelfde partij reeds langer onder vuur ligt wegens betrokkenheid bij meerdere incidenten en het VW-/Audi-/Bosch-schandaal. 

Natuurlijk geldt ook voor hem dat de rechter dan eerst het schuldig moet uitspreken, doch ook linkse kiezers zouden intussen kunnen weten hoe het met de Duitse rechtspraak is gesteld, met name als het om politieke figuren en hoge ambtenaren gaat.

EU wankelt

Met een failliete ECB en Turkije nog steeds als kandidaat-lid, wankelt de EU door de toenemende afkeer van de Brusselse dogma’s en het gebrek aan geloofwaardigheid en integriteit. Dit betreft niet alleen het vertrek van Groot-Brittannië, de ruzie met Polen en de steun aan Palestijnse terreur, maar tevens de noodzaak zelf orde op zaken te stellen voordat het te laat is, door Griekenland, Spanje, Italië, Denemarken, Frankrijk, Oostenrijk, Hongarije, Malta, Roemenië en Bulgarije.

Ook een toetreding van Oekraïne en Albanië, de bankenunie, en het asielbeleid moeten zo snel mogelijk worden teruggedraaid, evenals het luchtfietsen op het gebied van klimaat, milieu en defensie.

Oostenrijkse verkiezingen

Het  lijkt erop dat de verkiezingen in Oostenrijk vooral zijn gewonnen door anti-linkse stemmers die verandering willen. Dat een 31-jarige minister nu minister-president zou worden, stelt hem bloot aan allerlei smerige insinuaties uit linkse hoek (zelfs vanuit Duitsland), die niet onderdoen voor de aanvallen op Trump. Het verschil met Trump is, dat Kurz zich nu al lijkt aan te passen door zijn verzoenende woorden over de EU. Dus toch geen beloofde veranderingen?

Oplichters

Gek verhaal: het Zilveren Kruis doet onderzoek naar fraude in de verzekerde thuiszorg. Daar men mag aannemen dat de verpleegkundige die de zorg toewijst, een lijstje van gecontracteerde hulpverleners heeft en overhandigt, kan men concluderen dat ook de patiënten aansprakelijk zijn voor misbruik. Misschien moet dit besef van medeplichtigheid worden versterkt door hen een handtekening te laten zetten voor de verleende diensten. Een valse handtekening van derden vormt dan extra bewijs dat het om oplichting gaat. Annemarie van Gaal zal dit wel te veel verantwoordelijkheid vinden, maar zij komt kennelijk – met name in ‘Een dubbeltje op zijn kant’ – vooral in aanraking met hersenloze wezens die in hun leefomgeving niemand met gezond verstand zouden kennen.

Ziekenhuizen

Ondanks het voorbeeld van 75% van de ziekenhuizen die niet door het management in  financiële problemen zijn gebracht, weet 25% amper het hoofd boven water te houden. Zou er in de raden van toezicht niemand zitten, die even de jaarrekening van de ‘concurrent’ mag doorlezen? Of zal straks blijken dat die 25% te integer zijn geweest met declaraties en arbeidscontracten voor voldoende personeel?

 

Deel dit:

Post navigation

0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties