Om niets neergeschoten student voor leven verlamd

De 21-jarige student die zonder enige reden werd neergeschoten in Groningen is voor de rest van zijn leven verlamd aan zijn onderlichaam, schrijft Bart Olmer op de website van het Dagblad van het Noorden. Het slachtoffer werd in de nacht van zaterdag op zondag belaagd door drie licht getinte mannen, die hem aanspraken toen hij hen voorbijfietste op de Korreweg in Groningen. Daarna werd hij aangevallen en beschoten. Toen hij wegvluchtte, werd hij nogmaals beschoten en in zijn rug geraakt.

Afb: pixabay

Het relaas in het Dagblad van het Noorden is behoorlijk uitgebreider dan de artikelen die gekopieerd en geplakt zijn op de websites van de grote Nederlandse dagbladen. Wat ook opvalt, is dat het Dagblad van het Noorden ook als enige spreekt van licht getinte mannen; een aspect, dat op andere websites volkomen buiten beschouwing blijft.

Volgens het verslag in het DVHN had het slachtoffer zaterdagavond in de bioscoop gewerkt en was hij daarna gaan stappen met vrienden. Rond vijf uur in de ochtend fietste hij alleen naar huis. Ter hoogte van het Bernoulliplein passeerde hij de mannen die hem gevraagd hebben of hij ‘iets wilde drinken’. “De student kende hen niet, was zo beleefd even te stoppen, maar vertelde dat hij niets hoefde”, aldus politiewoordvoerder Ron Reinds. “Niemand begrijpt eigenlijk wat er daarna gebeurde: de mannen gingen om hem heen staan, hij werd aangevallen en hij hoorde ineens een knal. Dat bleek een schot. De student was toen al geraakt. Hij kon nog wegrennen, maar is tijdens zijn vlucht nog een paar keer beschoten. Hij werd onder meer geraakt in zijn rug, waardoor hij nu verlamd is”.

Terwijl het slachtoffer werd geopereerd, verrichte de politie sporenonderzoek op de Korreweg. Mede dankzij getuigen werd diezelfde ochtend een 19-jarige man uit Groningen gearresteerd. De verdachten reden hard weg in een groene Mazda Premacy, aldus de getuigen. Deze wagen werd kort erna aangetroffen in de omgeving van het station Groningen-Noord. De overige betrokkenen zijn nog niet gearresteerd. Het betreft drie mannen, van begin 20, die onderling straattaal spraken. De student hoorde toen hij werd neergeschoten dat de andere twee iets riepen tegen de schutter. Alsof ze het er niet mee eens waren dat hij schoot. Een getuige hoorde vier schoten, snel achtereen, zag de schutter wegrennen en achter het stuur springen van de Mazda. Het slachtoffer is nog zo’n twaalf meter voortgestrompeld. Bij een verkeersbord zakte hij in elkaar. Hij was toen nog wel bij bewustzijn, sprak verstaanbaar, maar was overduidelijk in shock. Hij had veel bloed over zijn keel stromen.

De politie heeft haar verbijstering uitgesproken: “Dat deze jonge Groninger voor zijn leven verlamd is, en de impact die het heeft op hem en zijn omgeving, is met geen pen te beschrijven. Dit is zo’n ernstige zaak, hier moet duidelijkheid over komen. Het beste is als de verdachten zichzelf melden. Maar daarnaast hebben we echt de hulp van het publiek nodig”. Inmiddels is aan deze zaak dan ook aandacht besteed in het tv-programma ‘Opspring Verzocht’. Burgemeester Den Oudsten van Groningen heeft zijn afschuw uitgesproken over het misdrijf, want dat is het, en is in contact met het slachtoffer en zijn familie.

Het is inderdaad te hopen dat dit hersenloos tuig zo spoedig mogelijk wordt opgepakt, berecht en vastgezet en ik hoop vurig, dat het niet zal uitdraaien op een laf taakstrafje. Er is een gezonde Groningse knul met een goed stel hersens – want student – al voordat hij voltijds aan het arbeidsproces kan deelnemen door een stel gestoorden met een vuurwapen de WAO ingeschoten. Die student heeft levenslang – letterlijk. De veroorzakers daarvan mogen er niet aan ontkomen om  zich eveneens levenslang te moeten zullen realiseren wat voor schade ze hebben aangericht bij het misdrijf dat zij hebben gepleegd.

 

 

Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
r.dunki
6 jaren geleden

Taakstrafje? Toch niet voor poging tot moord met voorbedachten rade ?

Waar leidt dit toe? De Zweedse ambassadeur in IJsland voorspelt onze toekomst : https://www.contra-magazin.com/2017/10/schwedischer-botschafter-schweden-demontiert-die-demokratie/

P.S: hij is niet helderziend maar hoeft alleen maar op het zieke thuisfront te kijken.