Prikbord nr 671

Sommige onzinnige argumenten uit De Telegraaf (21/9) verdienen een reactie. Om te beginnen de vrees dat bij het opleggen van gevangenisstraf de dader zal terugvallen in crimineel gedrag. ‘Dus’ een taakstraf; is dit de reden dat gevangenissen leegstaan?

Dan de bewering dat de Nederlandse staat een claim heeft op 500 miljard pensioengeld. Dat de belastinginning destijds een jaar werd vooruitgeschoven, is nog te billijken, maar 20 jaar? Natuurlijk staan er meerdere dekkingsmogelijkheden tegenover de staatsschuld, doch die maken de schuld en de rentelast niet kleiner.

Tot slot de op hol geslagen genderneutraliteit. Uiteraard zijn er vrouwen (en mannen) die niets begrijpen van de ‘gunfactor’ zoals in de tijd van Napoleon en Nederlands Indië, of de huidige uitdagende kleding bij sportwedstrijden, Oktoberfest, tv-optredens en elitefeestjes. Wellicht willen ze zelfs worden genegeerd en zullen ze ook niet klagen over hun vermeende achterstelling bij carrièrestappen. Maar het argument dat genderneutrale – lees: aseksuele – kleding de gelijkwaardigheid bevordert, geldt vooral in feministische kringen. Niet in India, Pakistan, Midden Oosten en …. Europa.

Diplomatie

Volgens de VN moet Noord Korea met diplomatie worden bewerkt om haar kernwapenplannen op te geven. Een tamelijk naïef standpunt in het licht van de dictatuur, de dubbelzinnige rol van China en van het gebrek aan voorbeelden waarbij diplomatie (dus niet sancties, omkoping, militaire interventie of CIA-operaties) in conflicten van dit niveau effectief was. In ieder geval niet tegen Groot Brittannië (Boerenoorlogen, WO-I, Suez-kanaal), Egypte en bondgenoten (aanval op Israël), Japan (WO-II), Duitsland/Oostenrijk (WO-1), Rusland/Frankrijk (WO-1), Duitsland/Hitler (WO-II, München), Nederlande Indië (politionele acties), Rusland (Koude oorlog), Korea/China (Korea-oorlog), Iran, Irak, Rusland (Zuid Ossetië, Abchazië, Krim, Oost-Oekraïne), China (Korea-oorlog, Tibet, Taiwan), Angola, Rwanda (Hutu’s/Tutsi’s), IS,  (Zuid-)Soedan, Libanon/Israël (Hezbollah, Beiroet), Bosnië/Kroatië, Syrië, Afghanistan, Turkije (Koerden, Erdogan) en allerlei andere vuile oorlogen. Nieuw Guinea, Cambodja, Libië en Zuid-Afrika zijn wellicht grensgevallen, waarbij het de vraag is of diplomatie een (grote) rol heeft gespeeld naast boycot, terreur, geheime operaties en financiële middelen. Kortom, wat in de afgelopen 20 jaar in Noord Korea is ontstaan door diplomatiek falen, laat zich niet goedpraten noch hoop bieden voor de toekomst van diplomatie.

Dijsselbloem

Opgewektheid en optimisme zijn typische kenmerken van de minister van Financiën in de laatste kabinetten: Zalm, de Jager, Bos, Dijsselbloem straalden het uit. Soms ten onrechte, gezien de affaires waar alle vier mee te maken kregen. Dat Dijsselbloem voorlopig blijft als Kamerlid, siert de man. Kennelijk heeft hij nog geen baantje ‘geregeld’, ondanks zijn vrijage met Brussel. Wellicht zou hij een uitstekende opvolger zijn van Draghi, doch daar zullen de zuidelijke EU-landen wel bezwaar tegen hebben. Het is echter spijtig als zijn talenten in de PvdA-fractie zouden verstoffen, gezien het gebrek aan realiteitszin bij alle toekomstige oppositiepartijen.

Prinsjesdag

Weer veel Kamerleden gezien, waarvan de naam en de toegevoegde waarde volstrekt onbekend zijn gebleven in de afgelopen jaren. Een reductie tot 100 zetels en een forse kiesdrempel, kunnen in ieder geval een eind maken aan deze verspilling.

Schatkist

Op hoog niveau wordt de komende regering gewaarschuwd om de schatkist niet te plunderen.  Dit heeft niet alleen te maken met de staatsschuld – absurd voor zo’n ‘rijk’ land –  en de stijgende rente/inflatie, doch tevens met de ‘vergeten’ verplichtingen aan de ECB die gigantische bedragen heeft uitgedeeld, zonder enige garantie van terugbetaling. Daarmee zijn de vermeende financiële voordelen van het EU-lidmaatschap reeds lang verdampt of in de verkeerde zakken beland. En ook daar hebben onze financiële elites nog steeds belang bij.

 

Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
r.dunki
6 jaren geleden

@ …. de op hol geslagen genderneutraliteit in feministische kringen.

Het links-extremistische, sociologische paradigma dat heden ten dage voor ‘feminisme’ doorgaat doet bona fide feministen van weleer zich in hun graf omdraaien. Deze miskraam van communistische brainwashing sinds de koude oorlog – die in beginsel ‘slachtoffers’ probeert te creëren teneinde zich vervolgens te keren tegen de, uiteraard, mannelijke, ‘veroorzakers’ van al dit diepe ‘vrouwenleed’- zwelgt vervolgens in de communistisch geinspireerde ‘we against them‘ confrontatie die slechts ten doel heeft de westerse maatschappij nog verder te verdelen dan deze sexistische, decadent-liberale dwazen al gedaan hebben. Waarom heeft onze lieve heer Karl Marx en Saul Alinsky uitgevonden?

Voor èchte vrouwenhaat moeten zij echter bij hun geliefde fascistische Islam zijn, niet bij blanke mannen die hun schouders ophalen omdat wij deze ideologische lilliputters niet serieus nemen met hun neo-Marxistische neurose voor sociale-zelf-bevrediging.
Een paar leerzame daagjes tussen de Wahabi’s; dàt zou hen ècht goed doen…

Maar deze linkse neurose is ontaard in een soort van extremistische paniek over ras, gender en sexuele identiteit die het begrip ‘liberaal’ in de slechte connotatie plaatst die de activist Obama er aan heeft gegeven. ‘Liberaal’ was een potentiëel verenigend begrip dat instrumenteel is gebleken in het regeren van een land maar nu door Obama slechts met subversie wordt geassociëerd dankzij zijn perfide pogingen om de samenleving te verdelen en tegen elkaar op te zetten door een onderverdeling van individuën in statistisch gedetermineerde identiteits-groepen, hopeloos tegen elkaar opgezette, verdeelde mensen conform het Marxistische ‘we against them’ concept van Saul Alinsky.

De Amerikaanse, van ‘ras’ bezeten, Democratische blanke linkse élite loopt krom onder het gewicht van hun eigen dubbele standaard over ‘whiteness’ en ‘white privilege’, waar hun eigen welgestelde en spuugverwende kinderen van universtiteiten eisen dat er ‘safe spaces’ komen om hun zwarte vriendjes te beschermen tegen de ‘hate-speech’ van conservatieven, aan wie zij het recht van spreken denken te mogen ontzeggen.

Zo heeft de overheid recentelijk US $ 600.000 kosten gemaakt om één zéér gematigde spreker in Berkeley te beschermen tegen verknipt ‘linkse tuig’ met hun antifa-bruinhemden terreur die als ‘mostly peaceful’ door de linkse mainstream pers wordt geduid terwijl de bakstenen rondvliegen en auto’s in brand staan….

Deze – veelal (stink-)rijke – clique valt de armlastige ‘deplorable’ blanke middenklasse aan met ideologische kul als ‘white privilege en begint vervolgens moord en brand te gillen over fascisme als hun slachtoffers op Trump gaan stemmen.

John Kerry, die jarenlang de mond vol had van ‘white privilege’, wist niet hoe gauw hij zijn US $7 Mio luxe jacht van Massachussets in Rhode Island moest registreren om tonnen belasting te ontduiken en Al Gore, die een falend cable-TV kanaaltje dat in klimaat specialiseerde exploiteerde, wist niet hoe gauw hij bij een dreigende verhoging van de ‘capital gains tax’ dit gedrocht aan de olie industrie in Qatar moest verkopen, zodat hij plots $300 mio op zak heeft dankzij zijn klimaat boeren bedrog.

Of het nu gaat om de klimaat leugens, zogenaamde feministen ofwel sexloze-genderneutrale- biggen, homofielen of wat voor ‘slachtoffers’ er nog meer mogen zijn, het is één grote hypocriete farce.