Prikbord nr 669

Tot op heden zijn er ruim 30.000 verschillende eierdopjes geproduceerd, de stalen, houten en kunststof exemplaren niet meegerekend, waarbij industrieel ontwerpers meenden dat er een markt voor was. In Nederland zijn ruim 100 nieuwe modellen van personenauto’s te koop, naast de markt voor gebruikte auto’s.

Maar hoeveel boekjes de 17.000 advocaten en curatoren hebben geschreven om met name middenstanders te behoeden voor juridische geschillen dan wel faillissementen, is onbekend. Zou daar echt geen markt voor zijn of hebben de KvK en het MKB geen weet van de tienduizenden dossiers van bedrogen ondernemers? Misschien even informeren bij deurwaarderskantoren?

Onbeschaamd

Waar de politici en de bevolking van Sint Maarten zich eerst afwendden van Nederland en van hun eigen (corrupte) status wilden genieten, komen de nepbestuurders nu met de onbeschaamde eis van 1 miljard aan steun. De omvang van de (onverzekerde) schade is nog lang niet bekend en het Rode Kruis meent zich zelfs te moeten bemoeien met de wederopbouw, zodat helemaal onzichtbaar wordt waaraan de hulpgelden worden besteed. Zijn alle bankrekeningen al bekendgesteld? Dan hoeft onze regering alleen nog maar het bedrag over te maken, zodat de maffia weer fluthuizen kan bouwen in afwachting van de volgende storm.

Oranjefan

Iedereen mag fan zijn van ons koningshuis, maar moet geen onzin uitkramen om kritiek te betwisten. Het predicaat ‘(bijna) bestgeklede paar ter wereld’ is geen reden om trots op te zijn in een land waar zoveel modieuze verspilling een schande is. En de bewering dat een president even duur is als de totale kosten (en belastingvrijstelling) van het koningshuis, werd allang weerlegd. Zelfs de economische activiteiten in het buitenland en geregisseerde VN-optredens zijn niets anders dan zorgvuldig voorbereide toneelstukjes waarvan de kosten (en verzwegen ‘cadeautjes’) beduidend hoger zijn dan de toegevoegde waarde voor ons land.

Politie

Wat er mis is bij de politie op het gebied van management, projecten, ICT, vrouwen, allochtonen, corruptie, machtsmisbruik en verspillingen is al veel langer bekend, ook bij de Kamerleden. Nu het de spuigaten uitloopt en rapporten onvermijdelijk zijn, wordt dit voor de media en het publiek eveneens zichtbaar. Waar blijven de rapporten over het OM, het gevangeniswezen en de rechterlijke macht?

Slecht voorbeeld

Hoe haalt een burgemeester het in zijn hersens om zich persoonlijk te bemoeien met het aanstellingsbeleid ten gunste van een volstrekt onbetrouwbare figuur? Of is dit verhaal verzonnen om een ‘excuus’ te creëren voor de gedragingen van een hoge ambtenaar in Amsterdam, die zich eveneens niets aantrok van de geldende (integriteits)regels en veiligheidscriteria? Het slechte voorbeeld van Van der Laan, de puinhoop bij Justitie/OM en het recente rapport over de politietop doen de vraag rijzen vanaf welk niveau het gezond verstand verdwijnt en het illegitieme gerommel begint. Waar intussen de waarschuwingen bleven van de coördinator terrorismebestrijding en de AIVD is een raadsel.

Spaarpot

Vermey (Tel. 16/9) meent dat jongeren belastingvrij moeten kunnen sparen voor een huis. Begrijpelijk met de huidige hypotheekrente, maar die mogelijkheid bestaat al tot € 40.000 voor een stelletje. Die spaarpot is groot genoeg om een hypotheek voor een starterswoning te krijgen, ook voor ZZP-ers.

SPD

De Duitse socialisten verwijten Merkel nu het toegangsbeleid voor immigranten. Met name omdat de gevolgen daarvan de uitkomst van de verkiezingen beïnvloeden. Een merkwaardige draai gezien de ‘open’ grenzen die de SPD wil(de) en de kritiek op Hongarije.

Zieligheidsindustrie

De media kunnen het – al dan niet op verzoek van de zieligheidsindustrie – niet laten om asielzoekers het morele recht te geven op toegang tot Europa, waarbij geen sprake meer kan zijn van terugkeer of uitzetting. Daartoe worden de kampen op Lesbos, Lampedusa, in Brussel (!), in Berlijn (!), rond Calais en in/bij Parijs (Roma) in beeld gebracht. Doch die gelukszoekers zitten daar vrijwillig en kunnen gewoon terugkeren naar het land van herkomst. Dat ze het daar nog slechter zouden hebben, kan soms waar zijn, maar dit geldt voor honderden miljoenen onder meer in Venezuela, Bangladesh, islamitische landen, China, Rusland, Egypte, Syrië, Afrika, etc. etc. Dat het zelfs in VN-kampen voor echte vluchtelingen geen pretje is, dient door de VN te worden opgelost en niet door Brussel of Merkel.

 

Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
r.dunki
6 jaren geleden

@ Spaarpot

Excuses voor de betweterij, maar ik zie hier een curieuze spraakverwarring : Waarom in Nl. zoveel mensen de fout begaan om de hypothecaire zekerheidstelling en hypothecaire lening te verwarren is mij een raadsel.

Een “hypotheek” ( correcter gezegd : “hypothecaire zekerheid”) wordt, op verzoek van de hypotheekgever ( = de huizenkoper ), per notariële acte gevestigd als zekerheidstelling (onderpand in de letterlijke betekenis) voor de hypotheeknemer (= de financier) die de hypothecaire lening geeft. ( maar ècht niet een “hypotheek” weggeeft ).