Juncker c.s. veroordelen

“De Europese Unie zou de komende twee jaar minstens 50.000 ‘meest kwetsbare’ mensen uit Noord-Afrika en de Hoorn van Afrika moeten opnemen. Door erkende vluchtelingen direct uit Afrika langs legale weg naar Europa te laten overkomen, vallen zij niet ten prooi aan mensensmokkelaars en hoeven zij hun leven niet te wagen”.

Jucker. Afb: scr. NOS

Dat meldde het ANP woensdagmorgen. De Europese Commissie stelt de maatregel voor als onderdeel van een nieuw migratiepakket dat woensdag werd gepresenteerd. De lidstaten kunnen zich vrijwillig voor opname van vluchtelingen melden en krijgen daarvoor een financiële vergoeding. De commissie zet daarvoor 500 miljoen euro opzij. Het gaat vooral om vluchtelingen uit Libië, Egypte, Niger, Soedan, Tsjaad en Ethiopië. Commissievoorzitter Jean-Claude Juncker riep de EU vorige maand al op om meer solidariteit te tonen met Afrika en ‘legale paden’ te openen. De hervestiging van Syrische vluchtelingen uit Turkije en het Midden-Oosten moet ook doorgaan, oordeelt de commissie.

Het wordt tijd dat de ‘formerende’ partijen, alvorens zich af te vragen wat de consequenties van deze geldsmijterij zijn, zich buigen over de vraag wat precies de bijdrage van ‘Europa’ nog is aan de eigen bevolking. Industriële giganten worden dan weliswaar aan laagopgeleid basispersoneel geholpen, maar de negatieve bijdrage die de economische vluchtelingen nu al op het bordje van de belastingbetalers deponeren begint ergerlijk te worden voor grote delen van de samenlevingen. Daar komt nog eens bij dat de ‘veerdienst’ tussen Noord-Afrika en Europa, vooral tot stand gekomen door het Europese beroep op de barmhartigheid van de Europese burgers, inmiddels duizenden dodelijke slachtoffers tot gevolg heeft gehad. Daarmee hebben Juncker c.s., evenals Bondskanselier Merkel toch al wel voldoende bloed aan hun handen. Daar hoeft deze onverholen uitnodiging niet nog eens bij omdat die eveneens weer honderden gelukszoekers jammerlijk in de golven zal doen verdrinken.

De EU, drager van de Nobelprijs voor de vrede, een troostprijs overigens als u het ons vraagt, heeft niet geschroomd in vredestijd dodelijke slachtoffers te maken. Dat moet haar kwalijk worden genomen en het ligt in de rede deze ongekozen leiders voor het Internationaal gerechtshof te dagen wegens dood door schuld. Zij konden het gemakkelijk voorkomen, maar deden dat nadrukkelijk niet. Sterker: ze gaan er gewoon mee door.

 

Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
r.dunki
6 jaren geleden

In mijn eerste reactie hierboven refereerde ik al aan de corruptie van Mugabe, Zuma en Kabila, reden waarom ik de voorgestelde € 500 Mio van Juncker zo misplaatst vind.

Vandaag zie ik in de Neue Zürcher Zeitung dat Kabila zo’n € 15 miljard heeft gestolen van het aan grondstoffen rijke Congo met zijn straatarme bevolking. Waar praten wij nog over?

Sleep die ellendeligen voor het Strafhof in Den Haag en gooi de sleutel weg in plaats van dat politiek-correcte gezever van Juncker en Timmermans!

https://www.nzz.ch/international/15-milliarden-dollar-und-die-angst-vor-dem-icc-wieso-sich-der-praesident-des-kongo-an-der-macht-festkrallt-ld.1318929?mktcid=nled&mktcval=102_2017-9-29

r.dunki
6 jaren geleden

Het grandiose duo van non-valeurs, Don Quichote Juncker en Sancho Panza Timmermans mist een gouden kans om iets constructiefs te doen door de oplopende spanning tussen Madrid en Cataluña te verminderen met een verstandige bemiddeling.

Waar zijn de nitwits ?

r.dunki
6 jaren geleden

Afrika is ons zwaard van Damocles, een continent dat door manipulatieve linkse hulporganisatie’s obligaat wordt afgeschilderd als een humanitaire ramp zonder toekomst, terwijl meer objectieve berichtgeving rept van succesvolle buitenlandse investeringen en daarmee gepaard economische vooruitgang.

Dit ondanks de endemische corruptie van een mix aan fascisten zoals Mugabe, gangsters als Jacob Zuma en struikrovers als Josef Kabila die zijn hele land uitverkoopt aan China.
Is het niet aan te raden om eens meer focus te brengen op de economische ontwikkeling van dat continent – dat in feite door een rampzalige geboorte explosie zichzelf èn ons dreigt met de ondergang – door niet langer te luisteren naar de Koenders, Timmermans, Merkel en Juncker figuren die slechts denken in termen van klussen aan de symptomen, maar nooit het probleem bij de wortel aan te pakken vanuit hun ideologische misvattingen.

Argumenten als “souvereiniteit” zijn acceptabel in respectabele natie’s maar in veel Afrikaanse landen is feitelijk sprake van ‘failed states’, dus laten wij vooral niet langer doorgaan met het linkse ‘zachte heelmeesters syndroom’ van de EU, want wij worden onder de voet gelopen door horde’s ongeletterde, oninpasbare desperate vluchtelingen zonder enige toegevoegde waarde. Uiteraard met uitzondering voor (religieus en ethnisch) gediscrimineerde Kopten en andere, politieke, slachtoffers van de beestachtige Somalische en Sudanese warlords, maar laten wij die dan eens met wortel en tak uitroeien want in die ‘failed states’ is sowieso geen sprake van een functionerend regering, dus die landen kennen ook geen souvereiniteit die wij zouden disrespecteren met een grote schoonmaak. Wij kunnen het gevaar van deze ongebreidelde anarchie naast de deur niet negeren!.

Laten wij dan ook eens plannen maken voor terugkeer van honderdduizenden Syriers en daaraan Juncker’s € 500 mio., of meer, besteden i.p.v. zijn blijvende en onoplosbare problemen in Europa te creëren en dan ook meteen al die criminele noord-Afrikanen terugsturen zonder premie maar met een grote schop onder hun achterste.

Merkel – en aan haar kleffe handje Juncker – hebben de ouverture voor dit drama bijna ‘à titre personnel’ gecomponeerd, maar Merkel’s speelveld wordt na de verkiezingen drastisch ingeperkt door de Duitse kiezers en, niet te vergeten de midden Europese landen die geen boodschap hebben aan Merkel noch aan het politiek correcte Europese Hof.

Nu nog Juncker als afscheidcadeau een enkele reis naar donker Afrika aanbieden.