Prikbord nr 662

De leugens van de Albanese ambassadeur over een Nederlands politierapport inzake Albanese criminelen, tonen aan dat Albanië nog ver weg is van een EU-status en de daarbij behorende diplomatieke kwaliteiten.

Een nitwit die op tv haar gal spuwt over het – voor haar niet bestaande – onderzoek, bevestigt slechts de blunder om Albanië reeds visumvrij reizen toe te staan. Als ons Ministerie van Buitenlandse Zaken inderdaad heeft geprobeerd de criminele feiten te verhullen, heeft Koenders (weer) wat uit te leggen.

Arrogantie van de macht

Ondanks de ‘modernisering’ van de samenleving is ook in Duitsland de arrogantie van de macht openlijk zichtbaar.

Merkel die het regeringsvliegtuig en enkele ambtenaren misbruikt voor haar CDU-verkiezingsactiviteiten. Rechters die aan de ouders van een – mogelijk ten onrechte – gedetineerde zoon hun bezoekrecht ontnemen, omdat deze de publiciteit zochten over de feiten bij de Hamburgse demonstraties/arrestaties. En een deelstaatpresident die zelf onder vuur ligt wegens een kennelijk gebrek aan integriteit, maar nu ambtenaren ontslaat, die in een verziekte omgeving in de fout zijn gegaan. Intussen worden de open grenzen ‘gerechtvaardigd’ door te wijzen op een kennelijk tekort aan (geschoolde!) arbeidskrachten, waarmee de critici van valse paspoorten, mensenhandel (gesteund door hulporganisaties), meervoudige identiteiten/uitkeringen, illegaliteit, ongegronde gezinshereniging, falende uitzetting en islamisering de mond moet worden gesnoerd.

Killerrobots

Een groep ‘deskundigen’ wil dat het Westen de ontwikkeling van killerrobots stopt, liefst door een internationaal verdrag. Wat zijn dit voor naïeve lui die vergeten dat dan ook de voorsprong en kennis van tegenmaatregelen verdwijnen en de mogelijkheid tot gelijkwaardige vergelding. Want van landen die handelen in kernwapentechnologie, chemische wapens produceren, raketten en kernwapens ontwikkelen en daarmee dreigen, verkeersvliegtuigen uit de lucht schieten, burgers laten verhongeren of moslimterreur financieren, kan niet worden verwacht dat ze zich aan enig verdrag houden zonder de dreiging van gevoelige tegenmaatregelen.

Privacy

Volgens bepaalde politici, activisten en rechters mag de (semi-)overheid geen gebruik maken van persoonlijke informatie die bij civiele partijen beschikbaar is. Frauderende studenten (= criminelen !) gaan al vrijuit, indien hun reisgegevens als bewijs worden gebruikt. Bij mogelijke verdachten zou dan geen gebruik meer (kunnen) worden gemaakt van video-opnamen etc. De privacy-wetgeving zou nog strenger worden gemaakt op het gebied van het verspreiden van persoonlijke gegevens en tot allerlei tegenstrijdigheden leiden, in plaats van de criminaliteitsbestrijding te ondersteunen. Want wat te doen met getuigenverklaringen van winkelpersoneel (informatie beschikbaar bij een supermarkt), met de vooraf ingevulde belastingaangiftes (informatie van banken en verzekeraars), rapporten van privé-detectives, facturen en andere bewijsstukken (getekende overeenkomsten) van bedrijven, geluidsopnames, meldingen verdachte transacties, informatie van jeugdzorgstichtingen en ‘geprivatiseerde’ sociale diensten, informatie van water- en energiebedrijven (bij verdenking samenwonen) etc. etc. De wetgever moet nog maar eens goed nadenken voordat de wensen van advocaten, criminelen en naïeve politici worden ingevuld.

Timmermans uit de bocht

EU-commissaris Timmermans vergelijkt naar verluidt een nationalist met een alcoholist. Misschien kan Juncker hem even uitleggen wat een alcoholist is, want nationalisme is niet verslavend, schept geen nieuwe elite zoals in Brussel, die een eigen staat heeft met eigen belonings- en belastingregels, een vlag, een volkslied, een begroting en duizenden profiteurs die van anderen solidariteit eisen. De roes van de Brusselse cultuur wordt immers verafschuwd door een nationalist die zijn land en leefstijl wil verdedigen tegen buitenlandse invloeden en bezetting. Die de machtsovername en ‘nieuwe orde’ een aanslag vindt op zijn nuchtere verstand, zijn samenleving, zijn welvaart en zijn rechtsstaat. En juist het machtsdenken van de EU-hogepriesters blijkt een verslavende religie die als ‘opium voor het (misleide) volk’ kan worden aangemerkt.

Zeeland

Volgens Samsom is de provincie Zeeland niet in staat om de sanering van een voormalig fabrieksterrein in Vlissingen te bekostigen. Alle Nederlandse belastingbetalers moeten volgens Samsom bijspringen voor een schandaal dat reeds lang speelde, maar naar verluidt geen strafrechtelijke gevolgen heeft gehad. Vele Zeeuwse bestuurders, inclusief de commissaris van de Koningin Peijs, hebben boter op hun hoofd en de houding destijds van de MilieuInspectie is onbegrijpelijk, gezien de feiten die aan het licht zijn gekomen. Doch Zeeland en het havenbedrijf Vlissingen zouden niet in staat zijn om 10 jaar lang 10 miljoen op te brengen? Hoe weet Samsom dit zo zeker?

 

Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties