Nederland: gefeliciteerd met uw hoofdstad

Vorige week heb ik in een column op deze en enkele andere websites aangegeven dat Amsterdam bestuurlijk ‘dom, achterlijk en naïef’ is gebleken. Dat artikel was vooral gebaseerd op de ontdekking dat een ambtenaar van Marokkaanse origine banen uitdeelde in eigen kring en de nogal opzichtige voorkeur voor sympathisanten van de moslimbroederschap. Aan deze onverkwikkelijke zaak kan Amsterdam nu een nieuw hoofdstuk toevoegen.

Sinds de bewuste ambtenaar, rechtstreeks ‘adviserend’ aan burgemeester Van der Laan, op non-actief is gesteld, komen meer details rond deze klucht naar voren. ‘Saadia Ait-Talib kreeg als hoofd Radicalisering en Polarisatie van de gemeente Amsterdam concrete signalen over waar geronseld werd voor de jihad. Maar zij sloeg waarschuwingen in de wind, zeggen betrokkenen’ meldde het dagblad De Telegraaf gistermorgen.  In weerwil van alle verhalen over ronselaars in bijvoorbeeld Oost en Geuzenveld, stelt de gemeente sinds mei 2015 dat ’de oorzaak van extremisme in toenemende mate buiten de religie ligt’. Dit is burgemeester Van der Laan ingefluisterd door Saadia, zeggen twee bronnen volgens De Telegraaf.

Ik ben zelf geboren in Marokko en om precies te zijn in het dorpje Midelt: het hoge Atlasgebergte in het midden en premoderne gedeelte van dat land. Als geen ander weet ik daarom dat Saadia Ait-Talib slechts bij de (islamitische) gratie van haar echtgenoot bij de Gemeente Amsterdam heeft gewerkt. De status van een vrouw in deze religie, komt ook in Marokko helaas niet veel hoger uit dan de veestapel. Die wetenschap alleen al zou bij het Amsterdamse stadsbestuur alle alarmbellen hebben moeten doen afgaan, alvorens Saadia aan te stellen. Dat deed het Amsterdamse bestuur echter niet, maar de Gemeente voerde zelfs op aandringen van deze ambtenaar een aantal opmerkelijke beleidswijzigingen door. Het is niet waarschijnlijk dat de beslissers op ambtelijk niveau in de Gemeente zich hebben laten adviseren door andere deskundigen, alvorens die beleidswijzigingen door te voeren. Daarom meende ik en dat meen ik nog, dat de Amsterdamse bestuurlijke elite ‘dom, achterlijk en naïef’ is, hetgeen niet alleen beperkt blijft tot de aanpak van radicalisering. Denk maar even terug aan de bestuurlijke, financiële en praktische ravage rond de Metro en ik garandeer u nog veel verdriet in de nabije toekomst.

Amsterdamse Politie

Ook de Amsterdamse politie is tot in de haarvaten geïnfiltreerd door gezelschappen van vergelijkbare orde. Jaarlijks organiseert de Amsterdamse Hermandad de zogenaamde ‘iftar’ die in de moslimse religie de vastenperiode (ramadan) afsluit. Merkt u daarbij op dat deze ramadan-periode vooral gepaard gaat met rellen, vernielingen en treiteren, waar de politie al maanden van tevoren de inzet op afstemt. Dezelfde politie dus die daarna doodleuk de periode afsluit met een halal hapje en drankje, maar wel op uw kosten. Overigens is een alcoholvrij feestje te prefereren boven de zuipfestijnen die de Ondernemingsraad van de politie organiseerde, eveneens op uw kosten. Maar dat terzijde.

De islam is voor nog geen 25% religie en voor het overige een politieke doctrine met eigen wetgeving (sharia) en een uitgebreide set van –sociaal-culturele- regels die volstrekt haaks staat op de moderniteit van de Westerse democratieën. Het is werkelijk krankzinnig dat een uitvoerende macht in onze seculier opererende natie zich overgeeft aan het organiseren van een bijeenkomst die gekenmerkt wordt door deze religie en een ander staatkundig streven. Kan iemand zich een omvangrijke Kerstviering herinneren bij het Amsterdamse korps, wellicht een ‘Pesach’ of misschien wel de oprichting van de Surinaamse dictatuur destijds? Natuurlijk niet: religie en/of concurrente politieke systemen behoren niet feestelijk gememoreerd te worden door onze overheid of haar uitvoerende diensten.

Religieus neutrale overheid

Ik ben een uitdrukkelijk voorstander van een religieus volstrekt neutrale overheid en wat nu gebeurt in Amsterdam is het tegenovergestelde. Onze hoofdstad is overwoekerd geraakt door islam en de onprettige bijwerkingen ondervinden wij nu al. De ene gehoofddoekte ‘adviseur’ wordt er nu uit geknikkerd wegens fraude, maar een andere gehoofddoekte ‘adviseur’ (Fatima Elatik) gaat gewoon door met het incasseren van 12.000 euro belastinggeld per maand, terwijl ze niet verder komt dan het advies: “verstop de vrouwelijke agenten maar onder een islamitische woestijnlap in plaats van onder een deugdelijke Nederlandse politiepet”. Laat niemand verbaasd zijn wanneer haar volgende ‘advies’ luidt dat de hoofdstedelijke politiepaarden beter vervangen kunnen worden door kamelen, omdat dit beter past bij de zo vurig gewenste hoofddoek. Nederland: gefeliciteerd met uw hoofdstad en in het bijzonder met de bestuurders. Ik zou zeggen: trap er niet meer in maar trap ze er onmiddellijk uit. Allemaal.

En over hoofddoekjes nog even dit: de Nederlandse wet voorziet middels artikel 435.a WvS in een verbod op hoofddoekjes. Overal en niet alleen bij de politie. Kijk maar:

Hij die in het openbaar kledingstukken of opzichtige onderscheidingstekens draagt of voert, welke uitdrukking zijn van een bepaald staatkundig streven, wordt gestraft met hechtenis van ten hoogste twaalf dagen of geldboete van de tweede categorie.

Dat betekent dat de boerkini, de boerka en de niqaab dus, net als het SS-uniform, kunnen worden aangepakt als overtuigend kan worden bewezen dat het hier om kledingstukken gaat die uitdrukking zijn van een bepaald staatkundig streven. Dat bewijs lijkt me niet zo moeilijk meer te leveren want er lopen talloze bewijsstukken rond in Amsterdam.

 

Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

5 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Campert
6 jaren geleden

Ach die lieve Van der Laan toch…straks wordt Arnhem wellicht ook zo lief!

Koef Noef
6 jaren geleden

Deze Gekte kan alleen maar dankzij De Debiele Belastingbetaler! Op de dag dat Gratis Geld hier op is, breekt De Pleuris uit!

Campert
6 jaren geleden
Antwoord aan  Koef Noef
Renske
6 jaren geleden

Nou het moment dat van der Laan zei: alle amsterdammers zijn lief wist ik genoeg. Meest debiele opmerking die een bestuurder kan maken met de gegevens, die toen al bekend waren van Amsterdam.

Ik heb de gemeente Amsterdam even een confronterend scherp mailtje gezonden. Of het helpt weet ik niet. Niets doen ook niet. Zouden meer mensen moeten doen. Mail naar bestuurders zenden. Of ze er nog iets mee gaan doen en of ze nog de energie hebben de bezem erdoor te halen. Of zijn ze moe van het zitten en eindeloos praten en begrip tonen en zoveel mogelijk deugen en zoveel mogelijk politiek correct blijven net als Den Haag. Wel netjes, maar confronterend en zo scherp als in je mogelijkheid zit. Zou van der Laan zich niet ontzettend dom voelen? Of zou ie de kop in het zand blijven houden. Niets aan het handje, kan een keer gebeuren, het zit mijn tijd wel uit.

r dunki
6 jaren geleden

Wederom chapeau ! De grenzeloze brutaliteit en straffeloosheid van deze allochtonen wordt alleen maar aangemoedigd door P.v.d.A., D’66 en het schier communistische G.L.

U schrijft terecht: ” Het is werkelijk krankzinnig dat een uitvoerende macht in onze seculier opererende natie zich overgeeft aan het organiseren van een bijeenkomst die gekenmerkt wordt door deze religie en een ander staatkundig streven. ” Dat onderschrijf ik volledig.

Maar, in aanmerking nemend dat de PvdA als eerste linkse subversieve beweging in Nl. – gevolgd door D’66 en de huidige versie van de CPN genaamd GL – willens en wetens niet te becijferen materiële en immateriële schade heeft aangebracht aan onze samenleving, resulteert “de tien miljoen Euro vraag” : Komt dit onaanvaardbare geblunder voort uit pure incompetentie of uit hun seculiere, nihilistische religie? Waarschijnlijk beiden.

Als Cohen en van der Laan hun onvoorwaardelijke medewerking aan deze ondermijning van de hoofdstad hebben gegeven uit pure incompetentie dan wel boos opzet, voortvloeiend uit hun funeste ideologie (resp. seculiere religie), dan zou er zelfs sprake kunnen zijn van strafrechtelijke aspecten aan hun handelen.

Maar zoals Fortuyn werd vermoord t.g.v. de hysterische P.v.d.A hetze die vervolgens daarmee wegkwam, zal niet te verwachten zijn dat het Binnenhof de morele moed zal hebben om hun wangedrag aan te pakken terwijl de kiezer om de 4 jaar uit zijn winterslaap ontwaakt en zich terstond in slaap laat sussen. Wij verdienen kennelijk niet beter…