Een zwarte dag voor Barcelona

13 doden en meer dan 100 gewonden. Dat is de trieste balans van de aanslag met een bestelbusje in Barcelona, waarvoor de verantwoordelijkheid is opgeëist door de islamitische terroristenbende Isis.

Afb: wikimedia. Luis Miguel Bugallo Sánchez.

De verwachting is dat het dodental als gevolg van de aanslag nog verder zal oplopen, omdat een aantal gewonden er slecht aan toe is. De Spaanse premier Mariano Rajoy heeft drie dagen van nationale rouw afgekondigd. Verschillende regeringsleiders hebben inmiddels hun medeleven betuigd aan koning Felipe. Vanuit de hoek van de ‘gematigde moslims’ blijft het tot dusver echter stil.

De vraag die bij mij rijst is, hoe een groep moslimterroristen nu het nut en belang van dergelijke aanslagen opvat. Je kunt wel proberen om angst te zaaien door aanslagen te plegen en mensen het gevoel te geven dat zij nergens veilig zijn, maar het enige wat zij op deze wijze bewerkstelligen is, dat de weerstand tegen de islam in de westerse wereld alleen maar toeneemt. Daarnaast is dit koren op de molen van politici die zich strijdbaar opstellen tegen de islam, die met deze aanslag opnieuw hun gelijk bevestigd zien dat die zogenaamde religie van de vrede helemaal niet zo vredelievend is. Elke aanslag is een bevestiging van hun gelijk en de lijst van moslimgerelateerde aanslagen is in de laatste paar jaar fors gegroeid.

Maar het zal er wel weer op uit gaan draaien, dat er Spaanse vlaggen op Facebook en andere sociale media verschijnen, belangrijke gebouwen in Europa met een Spaanse vlag worden verlicht, heel veel mensen op de sociale media hun medeleven betuigen, dat er een herdenkingsbijeenkomst wordt gehouden met een aantal krokodillentranen plengende politici, eventueel nog een stille tocht erbij en daarna gaan we weer over tot de orde van de dag tot de volgende aanslag. Daar zijn de nabestaanden van de inmiddels lange reeks van bloedige, islamgerelateerde aanslagen echter niet mee geholpen en er wordt door diezelfde krokodillentranen plengende politici wederom niets gedaan aan het probleem.

Nee, sterker nog: ‘moegestreden’ westerse jihadgangers, die willen terugkeren naar moeders pappot in het Westen, moeten in de watten worden gelegd en vetroeteld met een hulpverleningstraject uit het geitenwollensokkencircuit om ze te laten reïntegreren in onze westerse samenleving, nadat ze daar aan beestachtige slachtpartijen hebben deelgenomen. Recentelijk dook er weer eens zo’n weerzinwekkend Isis-propagandafilmpje op op internet, waarin een aantal geketende gevangenen in een slachterij door een paar haatbaarden levend de keel werd opengesneden, waarna ze ondersteboven aan vleeshaken werden opgehangen om leeg te bloeden.

Zulke beesten laat je niet reïntegreren. Die laat je gewoon helemaal niet meer terugkomen naar het Westen, met het gevaar dat zij hier ‘slapende cellen’ voor hun oude broodheer worden. Dat schijnt bij geitenwollensokkenagogen en hun vrindjes in het politieke circuit maar niet te willen doordringen.

Totdat het volgende busje door een drukke winkelstraat raast en het bovengenoemde scenario zich opnieuw voltrekt.

“Maar het probléém, meneer, dát blijft!” – Pim Fortuyn

 

Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
r dunki
6 jaren geleden

” Totdat het volgende busje door een drukke winkelstraat raast en het bovengenoemde scenario zich opnieuw voltrekt “.

Stel dat het busje toevallig keurig op het Binnenhof tot ontploffing komt….. Dan horen wij Pechtold en Asscher en Klaver helemaal nooit meer…. Ik begin hen al een beetje te missen.