Prikbord nr 655

Indien het dwaze plan om in Nederland Olympische Spelen te houden, doorgang vindt, dan heeft Den Haag heel wat uit te leggen. En niet alleen over de kosten – ook van asielaanvragen – en de aantallen politiemensen die nodig zijn voor de beveiliging, terwijl de criminaliteit hier nu al de pan uit rijst door tekorten.

Met name over de milieuschade door het extra vlieg- en wegverkeer waar Nederland zich kennelijk niet voor schaamt,  ondanks de ondertekening van het nepakkoord van Parijs. Bij een geraamde deelname van 12.000 atleten en coaches, 40.000 officials/VIP’s (incl. aanhang)/overige buitenlandse vertegenwoordigers/ verzorgers/vrijwilligers/beveiligers en tenminste 300.000 gewone buitenlandse bezoekers, is het niet ondenkbaar dat 70% ervan per vliegtuig komt. Bij gemiddeld 200 olympische passagiers per toestel, zullen bijna 2500 vliegbewegingen (heen- en terugreis) nodig zijn voor het luchttransport.  Daarnaast zo’n 100.000 voertuigritten over korte of langere afstand, inbegrepen lokaal vervoer voor vliegpassagiers. En dit ter meerdere eer en glorie van enkele overbetaalde bobo’s ?

Brussel

Nu het Italiaanse onderzoek zich steeds meer richt op hulporganisaties die gelukzoekers smokkelen alsof het geredde drenkelingen zijn, komt Brussel in actie. Want de subsidies en sponsoring voor dergelijke illegale activiteiten moeten wel in stand blijven, zodat hun politieke vriendjes (tevens bedoeld vriendinnetjes) op hoge toon trachten ontmaskering te voorkomen.

Hachchi

Naar verluidt is oud-Kamerlid W. Hachchi van D66 terug in Nederland. Derhalve kan nu een rechtszaak worden gestart wegens ongerechtvaardigde zelfverrijking dan wel opzettelijke benadeling van de staat op grond van leugens dan wel werkweigering.

Nepveiligheid

Zoals de overheid hier de controle op de bruine vloot had ‘uitbesteed’ aan een incompetente firma, met dodelijk gevolg bij een mastbreuk, heeft de Duitse overheid particuliere beveiligers ingehuurd bij grote evenementen zoals carnaval.  Het toezicht daarop in Keulen was volstrekt onvoldoende – voor zover er geen sprake was van corruptie – en dit resulteerde in een absurde nepveiligheid met onopgeleide beveiligers, onjuiste namenlijsten, ontbrekende identiteitsbewijzen waardoor niet na te gaan of iemand gezocht werd, mensen met een uitkering resp. zonder werkvergunning, mensen die de Duitse taal niet machtig waren en ‘onderaannemers’ die zelfs geen beveiligingsbedrijf hadden of mochten hebben. Duitsland is een land van schone schijn geworden, waar men zich verschuilt achter uitvluchten als tijdgebrek en onwetendheid.

Radicaliseringsexpert

Hoe word je eigenlijk radicaliseringsexpert in Amsterdam: moet je dan uit een bepaalde cultuur komen of gewoon solliciteren bij een PvdA-er als Cohen, Asscher of  Van der Laan? Misschien wel allebei, want Saadia a. T. had tenminste een selectief wegkijkende burgemeester nodig om het onderzoek naar alle misstanden zo lang te kunnen voorkomen. Nu nog een begripvolle rechter die toegeeft dat het ‘voortkomt uit een allochtone cultuur’ zodat het recht op wachtgeld niet vervalt.

SPD

Terwijl de socialistische lijsttrekker Schulz (SPD) zijn pijlen op Merkel richt, terwijl de onderzoeken nog gaande zijn naar de rol van SPD-functionarissen in de deelstaten en in gemeenten, heeft het volgende corruptieschandaal zich al aangediend met een meervoudige aanklacht tegen een SPD-burgemeester. Dat ook CDU/CSU-politici niet buiten schot blijven, is daarbij een schrale troost. Doch niemand lijkt het te storen dat Schulz de minister van Buitenlandse Zaken Gabriel negeert of gewoon ‘vervangt’ en naar Italië reisde om daar steuntoezeggingen te doen in zake het gelukzoekersvraagstuk. Namens wie??? Heeft hij niets geleerd van die schreeuwende EU-‘vertegenwoordigers’ destijds in Kiev?

 

Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties